• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

  Μήνυμα IIF σε Στουρνάρα: Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές μετά το 2020

  Ο κ. Στουρνάρας είχε προαναγγείλει την έκδοση ενός μικρού ομολόγου εντός του 2014
  Τέλος στα όποια σενάρια για να βγεί η χώρα μας ξανά στι αγορές το 2014, βάζει το IIF.
  To Διεθνές Ινστιτούτο Χρηματοπιστωτικής (IIF), σε έκθεσή του, αναφέρει χαρακτηριστικά για την Ελλάδα:
  "Σημαντικά ποσά δανεισμού με υψηλότερο κόστος θα μπορούσαν πιθανώς να επηρεάσουν αρνητικά τις επίσημες προβλέψεις βιωσιμότητας του χρέους. Γι’ αυτό, ο δανεισμός από τις αγορές είναι πιθανό να εμποδιστεί από την Τρόικα μέχρι η ανάπτυξη να επιστρέψει σε ετήσιους ρυθμούς της τάξεως του 3,2% που προβλέπει το πρόγραμμα για το 2015-2020. Το πρόγραμμα πράγματι προβλέπει μικρά αλλά αυξανόμενα ποσά εκδόσεων να ξεκινούν μόλις το 2018, με πλήρη έξοδο στις αγορές όχι πριν το 2020".
  Αυτή η έκθεση, έρχεται λίγες ώρες μετά τη αισιόδοξη εκτίμηση του υπουργού Οικονομικών  Γιάννη Στουρνάρα, ότι η Ελλάδα θα επανέλθει στις αγορές το 2014 μέσω της έκδοσης ενός μικρού ομολόγου.
  Όπως έχε δηλώσεις στο Reuters στις 30/5/13: "Η έκδοση ομολόγου το 2014 θα είναι μικρή" επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών, από το Παρίσι όπου βρίσκεται, με αφορμή τη Σύνοδο του ΟΟΣΑ.
  Και πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας: Δεν είμαι σίγουρος αν η έκδοση ομολόγου θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο ή στο δεύτερο εξάμηνο του 2014".
  Όμως μετά την έκθεση του IIF ο υπουργός οικονομικών αναδιπλώθηκε και με νέες δηλώσεις τους  εμφανίστηκε πιο συγκρατημένος:"Δεν ανακοίνωσα, είπαμε ότι το σκεφτόμαστε. Εξάλλου μη ξεχνάτε ότι του χρόνου τελειώνουν και τα χρήματα από το πρόγραμμα," δήλωσε


  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ