• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ - ΠΟΙΟΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ Το εβραϊκό λόμπι πιέζει για την ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου

  Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη

  Μπορεί το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη να αρχειοθετήθηκε στα συρτάρια του Μεγάρου Μαξίμου ωστόσο υπάρχουν «αντιρατσιστικά ψήγματα» που προκαλούν πονοκέφαλο στον πρωθυπουργό.   Η αντίδραση της εβραϊκής κοινότητας ήταν άμεση στην άρνηση της κυβέρνησης να προωθήσει το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη. 

  Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου Ρόναλντ Λόντερ εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη συνεχιζόμενη αδυναμία της Ελλάδας να υιοθετήσει νέο νόμο για την καταπολέμηση εκφράσεων μίσους, του ρατσισμού και της άρνησης του Ολοκαυτώματος ενώ επισημαίνει πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, φέρεται να αντιτίθεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με το επιχείρημα ότι η υπάρχουσα νομοθεσία είναι επαρκής.

  Πληροφορίες που διαρρέουν από το πρωθυπουργικό περιβάλλον φέρουν την κυβέρνηση να προσανατολίζεται στην κατάθεση ξεχωριστής πρότασης νόμου που θα αφορά στο Ολοκαύτωμα. 

  Οι εισηγήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου κλίνουν προς την προώθηση μιας πρότασης νόμου για την ποινικοποίηση της άρνησης του Ολοκαυτώματος  που θα προβλέπει και μια σειρά από κυρώσεις κατά των υμνητών του ναζισμού.

  Το σκεπτικό είναι πως η κίνηση αυτή θα απαντά στους επικριτές για την άρνηση της ΝΔ προς το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη και ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός θα εμφανίζεται συνεπής ως προς τις διαβεβαιώσεις που μόλις τον Μάρτιο είχε δώσει στην εβραϊκή κοινότητα, όταν βρέθηκε στην τελετή μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.

  Ταυτόχρονα θα δημιουργεί ξεκάθαρες διαχωριστικές γραμμές από τη Χρυσή Αυγή ενώ θα καλύπτει και το «κενό» που εντόπισε η ευρωπαία επίτροπος Σεσίλια Μάλστρομ.  

  Την ίδια ώρα τις όποιες αντιστάσεις του πρωθυπουργού προσπαθεί να κάμψει κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με το εβραϊκό λόμπι, η στάση του οποίου φαίνεται να δυσαρεστεί τον Αντώνη Σαμαρά.    http://newpost.gr

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ