• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

    Εύκολη σπιτική μηλόπιτα (ΣΥΝΤΑΓΗ)

    «Νόστιμη και γρήγορη μηλόπιτα για τον καφέ που φτιάχνω εδώ και χρόνια»
    Ίριδα Μαρία Γκιμπή, Κερατέα Αττικής

    ΥΛΙΚΑ
    - 4 μήλα (στον τρίφτη)
    - 2 κούπες αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
    - 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

    - 4 αβγά
    - 1 κούπα ζάχαρη
    - 2 κούπες τσαγιού σπορέλαιο
    - 1 κουταλάκι κανέλα
    - Σταφίδες (μία χούφτα περίπου)
    - Καρύδια (μία χούφτα περίπου)

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    1. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα μήλα. Έπειτα, χρησιμοποιώντας τρίφτη, τα τρίβουμε και τα στραγγίζουμε πιέζοντας τα με το χέρι ώστε να φύγουν τα περισσότερα από τα υγρά τους.

    2. Σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα αβγά, καλά «χτυπημένα», έπειτα το ελαιόλαδο, τα μήλα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, τα καρύδια, τις σταφίδες και στο τέλος τη ζάχαρη (μπορείτε να βάλετε και λιγότερη, ανάλογα με τις επιθυμίες σας). Ανακατεύουμε όλο μαζί το μείγμα, ζυμώνουμε με τα χέρια και το ομογενοποιούμε. Τέλος, αδειάζουμε τη ζύμη της πίτας σε καλά λαδωμένο πυρέξ, ισιώνουμε με σπάτουλα την επιφάνεια της και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, στον αέρα για περίπου 60 λεπτά έως ότου αποκτήσει το χρώμα που επιζητούμε. Η μηλόπιτα μας σερβίρεται είτε σκέτη είτε με συνοδεία σπιτικού παγωτού και καφέ.

    Χρόνος εκτέλεσης: 75 λεπτά
    Μερίδες: 25+ κομμάτια

    http://www.kourdistoportocali.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ