• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

    TRAPWIRE, ένα λογισμικό κατασκοπείας των πολιτών!

    Κάποιος «Anonymous» διαρρέει πληροφορίες σχετικά με το σύστημα υπερελέγχου που εφαρμόζεται στις ΗΠΑ και αναλύει καταγεγραμμένα δεδομένα από κάμερες ασφαλείας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας για τον εντοπισμό ύποπτων συμπεριφορών.


    Μία από τις αλλαγές της στρατηγικής του «Anonymous» έχει να κάνει κυρίως με τη διαρροή της υπάρχουσας πληροφορίας , την οποία ερευνά με σκοπό να την συνδέσει με μια νέα ταυτόσημη πληροφορία . Αυτό έχει αποδώσει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Η ανάλυση του «Anonymous» στα e-mails που διέρρευσαν από την παγκόσμια εταιρεία ασφαλείας Stratfor αποκαλύπτει λεπτομέρειες από ένα εξελιγμένο σύστημα παρακολούθησης που εφαρμόζει η εταιρεία Abraxas ,στις ΗΠΑ, το οποίο ονομάζεται TrapWire.

    Κάθε στιγμή, τα στοιχεία που συλλέγονται από τις κάμερες παρακολούθησης σε όλες τις πόλεις στις ΗΠΑ καταγράφονται, αμέσως αποκρυπτογραφούνται και αποστέλλονται σε μια εμπιστευτική βάση δεδομένων, για να αξιολογηθούν μαζί με άλλες πληροφορίες από την μυστική υπηρεσία. Το TrapWire συγκεντρώνει τα δεδομένα μέσα σε ένα τεράστιο δίκτυο πληροφοριών που συλλέγονται από τις μυστικές υπηρεσίες για να «προσδιορίσει πρότυπα συμπεριφοράς τα οποία είναι ενδεικτικά για σχεδιασμό προ-επίθεσης», λέει ένα δελτίο τύπου.
    Αυτό το σύστημα είναι «το πιο ακριβές που διαθέτει η τεχνολογία για την αναγνώριση προσώπων». Βασικά χρησιμοποιεί ένα ισχυρό λογισμικό που αναλύει καταγραφές που αφορούν εκατομμύρια πολίτες για να εντοπίσει ύποπτες συμπεριφορές και να καθορίσει διασυνδέσεις μεταξύ των ατόμων, οχημάτων και οργανισμών.

    Η ιδέα έχει ως σκοπό να προβλέψει την τρομοκρατία, αλλά αυτό το σύστημα καθιστά όλους τους πολίτες εν δυνάμει τρομοκράτες, οι οποίοι βρίσκονται υπό παρακολούθηση. Και είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι ο ορισμός του «τρομοκράτη» είναι αρκετά χαλαρός και αυθαίρετος ενώ παράλληλα η κυβέρνηση διατηρεί την εξουσία για να σε χαρακτηρίσει ως τέτοιο άτομο.
    Η εταιρεία Abraxas που ανέπτυξε το πρόγραμμα αυτό, ( το οποίο φέρει το όνομα “γνωστική θεότητα συνδεδεμένη με την δυαδικότητα”;) διαθέτει έναν κατάλογο υπαλλήλων τον οποίο χρησιμοποιεί η CIA και το Πεντάγωνο, και λειτουργεί ως κατάλογος διαβάθμισης, με ξεκάθαρη σύνδεση ανάμεσα στα σωματεία και στην κυβέρνηση. .

    Αυτό την εβδομάδα οWikiLeaks (διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός των ΜΜΕ, ο οποίος δημοσιεύει έγγραφα από ανώνυμες πηγές και διαρροές) λαμβάνει μια σταθερή επίθεση «D-2» στο δικτυακό του τόπο, υποτίθεται από μια οργάνωση που ονομάζεται Anti-Leaks, αλλά πιστεύεται ότι πίσω από αυτή τηνομάδα-φάντασμα των χάκερ αντιχάκερ θα μπορούσε να βρίσκεται ηStratfor. Ίσως να διεξάγεται ένας πόλεμος στον κυβερνοχώρο μεταξύ εταιριών και κυβερνητικών υπηρεσιών διαφάνειας και παραβίασης προσωπικών δεδομένων που συγκαταλέγονται στην ατζέντα του παγκόσμιου ελέγχου.


    Από την ιστοσελίδα urgente24

    Απόδοση - Θωμαή Στεφανοπούλου

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ