• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

    Με... κεράκια και στην Κύπρο

    9E586FDD361540C12E57A5182E57D1A2


    Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) να διακόπτει την παροχή ηλεκτρισμού σε σπίτια και υποστατικά που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς.
    Βουλευτές κατήγγειλαν ότι έγιναν δέκτες δεκάδων παραπόνων από οικογένειες, οι οποίες δεν μπορούν να πληρώσουν και όμως έμειναν χωρίς ρεύμα.
    Ταυτόχρονα, ζήτησαν την εξαίρεση των ανέργων και των πολυτέκνων από το μέτρο της ΑΗΚ.
    Ζήτησαν, επίσης, να τύχουν ειδικής μεταχείρισης οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ενώ κάλεσαν την Αρχή να μην χαρίζεται στις περιπτώσεις ατόμων ή επιχειρήσεων που μπορούν να πληρώσουν και όμως αποφεύγουν να το πράξουν.
    Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Λευτέρης Χριστοφόρου εισηγήθηκε την απαγόρευση της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος και ανακοίνωσε ότι, την Τρίτη, το θέμα θα συζητηθεί στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής.
    Η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Σκεύη Κουκουμά δήλωσε ότι δεν είναι η εποχή για διακοπή ρεύματος σε ευάλωτες ομάδες. Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΕΔΕΚ, Γιώργος Βαρνάβα κάλεσε την ΑΗΚ να κάνει δεύτερες σκέψεις και να σταματήσει τη διακοπή παροχής ηλεκτρισμού.
    Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, Κώστας Γαβριηλίδης, ανέφερε ότι ορισμένοι εκμεταλλεύτηκαν την αναστολή, λόγω των οικονομικών εξελίξεων, του προγράμματος διακοπής που είχε εφαρμόσει η Αρχή και ενώ έχουν τη δυνατότητα, δεν πλήρωσαν τους λογαριασμούς τους. Διαβεβαίωσε ότι η ΑΗΚ θα συνεχίσει να παρέχει διευκολύνσεις σε όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν. (protothema)


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ