• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

    Νέες αναταράξεις στην Κύπρο: Το Μνημόνιο πρέπει να περάσει από τη Βουλή


    Καμία ισχύ δεν μπορεί να έχει, η οποιαδήποτε συμφωνία που θα δεσμεύει την Κυπριακή Δημοκρατία, χωρίς πρώτα να εγκριθεί από το κοινοβούλιο, σύμφωνα με τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα. Η απόφαση αυτή προκαλεί νέες αναταράξεις στη Μεγαλόνησο, καθώς το μνημόνιο πρέπει να περάσει στο σύνολο του από την κυπριακή βουλή και να εγκριθεί, για να τεθεί στη συνέχεια σε ισχύ. 

    Συγκεκριμένα, όπως δημοσιεύει το sigmalive.com, το μνημόνιο, δεν είναι μία συμφωνία με αποκλειστικά οικονομικά κριτήρια, αλλά εγείρονται και ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και εκποίησης κρατικής περιουσίας. 

    Η γνωμάτευση επικαλείται το άρθρο 169 του συντάγματος η συμφωνία, στην παράγραφο (2) του οποίου αναφέρεται ότι: 

    «Η διαπραγμάτευσις πάσης ετέρας συνθήκης, συμβάσεων ή διεθνούς συμφωνίας ως και ή υπογραφή αυτών γίνεται κατόπιν αποφάσεως του Υπουργικού Συμβουλίου, δεν τίθενται όμως εν ισχύ και δεν δεσμεύουσι την Δημοκρατίαν, ειμή εφ’ όσον κυρωθώσι διά νόμου ψηφιζόμενου υπό τηςΒουλής των Αντιπροσώπων, ότε και συνομολογούνται». 

    Αναφορικά με το κατά πόσο θα τεθεί το Μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων προς έγκριση, η Κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι θα πράξει οτιδήποτε εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου.





    http://newpost.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ