• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

    «Μετράνε κουκιά» στους διαδρόμους της Βουλής…


    Οι διαρροές που ενδέχεται να υπάρξουν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στη Βουλή αποτελούν το βασικό θέμα συζήτησης στα «πηγαδάκια» που έχουν στηθεί στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου και στο καφενείο.
    Βουλευτές, επιστημονικοί συνεργάτες και δημοσιογράφοι θεωρούν βέβαιο πως αρκετά θα είναι τα μέλη του Κοινοβουλίου, που δεν θα ψηφίσουν μόνο τα πρόσωπα που προτείνουν τα κόμματά τους, αλλά επίσης θα… επεκταθούν σε άλλα πολιτικά πρόσωπα πέραν της «κομματικής γραμμής».
    Πιο συγκεκριμένα, διάχυτη είναι η εντύπωση πως τόσο βουλευτές από τη ΝΔ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν την παραπομπή του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.
    Επίσης αρκετοί στην κυβέρνηση φοβούνται πως θα υπάρξουν τέτοιες διαρροές και προς το πρόσωπο του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, κυρίως από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
    Έτσι, έχει αρχίσει ξανά η συζήτηση οι κυβερνητικοί βουλευτές να μην προσέλθουν στις κάλπες που αντιστοιχούν σε προτάσεις της αντιπολίτευσης.
    Επίσης δυσθυμία προκάλεσε η για μια ακόμη φορά μακρά αγόρευση του πρώην προέδρου της Βουλής κ. Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος ξεπέρασε κατά πολύ το χρόνο που του είχε δοθεί και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τις επιθέσεις με γκαζάκια, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρη Παπαδημούλη.
    Πάντως, η κούραση των βουλευτών είναι προφανής, αφού το αρχικό χρονοδιάγραμμα έχει ξεφύγει τελείως. Αρχικά ήταν να ξεκινήσει η ψηφοφορία στις 6 το απόγευμα και μέχρι στιγμής δεν έχουν μιλήσει οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, οι αρχηγοί κ.κ. Τσίπρας και Βενιζέλος, ενώ οι Ανεξάρτητοι Ελληνες απαιτούν να υπάρξουν δευτερολογίες, κάτι που σημαίνει πως η όλη διαδικασία δεν προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί πριν τις 11 το βράδυ.
    Επιπλέον, υπόγεια κόντρα μαίνεται μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με αντικείμενο το ποιος αρχηγός θα μιλήσει τελευταίος.
    Ο κ. Τσίπρας έχει ζητήσει να κλείσει τη διαδικασία ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εφόσον δεν θα πάρει το λόγο ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, και ο κ. Βενιζέλος επικαλείται το επιχείρημα πως έχει μπει στη διαδικασία της ψήφισης για παραπομπή και άρα δικαιούται να έχει τον τελευταίο λόγο.
    Ακόμη, θολό είναι το τοπίο για το αν στα ψηφοδέλτια που θα πάρουν στα χέρια τους οι βουλευτές θα αναγράφονται οι κατηγορίες για τα πρόσωπα και για το αν οι βουλευτές θα επιλέγουν κατηγορία.
    Τέλος, πολλοί εκφράζουν την απορία τους αν τελικά μιλήσει ή καταθέσει υπόμνημα ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου. Οι στενοί του συνεργάτες, ερωτώμενοι από δημοσιογράφους, εκφράζουν άγνοια…
    Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε και το «άνοιγμα» του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή.
    Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε τις κυβερνήσεις του Κ. Γίωργου Παπανδρέου και του κ. Λουκά Παπαδήμου ότι δεν πηλραν προνομιούχες μετοχές στις τράπεζες, όπως έκανε ο κ. Καραμανλής. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν χρέωσε τον ελληνικό λαό με τα 28 δισ. ευρώ, επισήμανε ο κ. Καμμένος.
    Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήταν μέλος των κυβερνήσεων Καραμανλή και αποχώρησε από τη ΝΔ επί προεδρίας του κ. Αντώνη ΣαμαράΠηγή: protothema.gr


    http://troktiko.eu

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ