• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

    Δύο τραυματίες από τα επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας

    Επεισοδιακή αποχώρηση των μελών του ΠΑΜΕ που είχαν καταλάβει το γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Χημικά και προσαγωγές. Δύο τραυματίες (Vid + Pics)


    Δύο τραυματίες από τα επεισόδια νωρίτερα έξω από το υπουργείο Εργασίας μεταξύ των ΜΑΤ και των καταληψιών, μελών του ΠΑΜΕ, που είχαν καταλάβει το γραφείο του Γιάννη Βρούτση, ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό.
    Η αποχώρηση των καταληψιών έγινε με παρατράγουδα, καθώς οι διαδηλωτές μετά την αποχώρησή τους από το γραφείο του υπουργού Εργασίας, βρέθηκαν αντιμέτωπα με δυνάμεις των ΜΑΤ, έξω από την είσοδο του υπουργείου, στην οδό Σταδίου.
    Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν σε 30 προσαγωγές, με αποτέλεσμα η ένταση να γενικευτεί.
    Εκατό περίπου διαδηλωτές του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν πορεία προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, μέσω των οδών Πεσμαζόγλου και Χαριλάου Τρικούπη, συνοδευόμενοι από διμοιρίες των ΜΑΤ, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους προσαχθέντες συναδέλφους τους που νωρίτερα είχαν καταλάβει το γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.
    Έξω και γύρω από το υπουργείο Εργασίας παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ πριν από λίγο δόθηκαν στην κυκλοφορία οι οδοί Σταδίου και Πεσμαζόγλου.
    Νωρίς το πρωί, σαράντα περίπου μέλη του ΠΑΜΕ προχώρησαν στην κατάληψη του γραφείου του υπουργού Εργασίας στις 10:20 το πρωί και ενώ ο Γιάννης Βρούτσης δεν βρισκόταν εκεί.
    Τα μέλη του ΠΑΜΕ διαμαρτύρονταν, μεταξύ άλλων, για τις δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση, βάσει των οποίων η κοινωνική ασφάλιση στηρίζεται σε πελατειακές σχέσεις.
    Ωμή βία των ΜΑΤ καταγγέλλει το ΚΚΕ
    Για ωμή βία των ΜΑΤ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, αναφερόμενο στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο υπουργείο Εργασίας.
    Η ανακοίνωση:
    "Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό τους τραυματισμούς, τις συλλήψεις, την άγρια επίθεση που δέχτηκαν δεκάδες συνδικαλιστές εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών από δυνάμεις των ΜΑΤ στο υπουργείο Εργασίας οι οποίοι πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού για το Ασφαλιστικό.
    Αντί να απολογηθεί ο υπουργός Εργασίας για τις προσβλητικές δηλώσεις και την προκλητική πολιτική του απάντησε με την ωμή βία των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και με συλλήψεις και προσαγωγές.
    Είναι βαθιά νυχτωμένη η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, αν νομίζουν ότι μπορούν με την ωμή βία να τρομοκρατήσουν το εργατικό ταξικό κίνημα.
    Η αυταρχική κατρακύλα τους φανερώνει το μεγάλο φόβο και την ταραχή τους και επιχειρούν να επιβάλουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα  με το ψέμα, τον εκβιασμό και την καταστολή.
    Το εργατικό ταξικό κίνημα, ο λαός έχει πολλές φορές αναμετρηθεί μαζί τους και δεν πρόκειται να λυγίσει. Αλυσίδες στο εργατικό λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να φορέσουν.
    Πανεργατικός, παλλαϊκός συναγερμός και λαϊκή συμμαχία για να αποκρουστεί ο κυβερνητικός αυταρχισμός, να μπει φραγμός και τέλος στην πολιτική που σφαγιάζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα για τις ανάγκες των μονοπωλίων. Να σταματήσουν οι προσαγωγές και να αφεθούν τώρα όλοι ελεύθεροι".






    http://news247.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ