• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

    Αυτές είναι οι 640 εταιρείες που πτώχευσαν

    Μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα στο άρθρο 99
    ΣΕ 640 ανέρχονται οι εταιρίες που αιτήθηκαν να υπαχθούν στις διατάξεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα το 2012, σύμφωνα με στοιχεία από 46 Πρωτοδικεία της χώρας σε σύνολο 63, που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης..

    Α. Ρουπακιώτη μετά από ερώτηση 16 βουλευτών της ΝΔ. Ο μεγαλύτερος αριθμός προέρχεται από την Αθήνα (175 εταιρίες), ακολουθούν Πάτρα (58), Θεσσαλονίκη (48), Πειραιάς (31), Χαλκίδα (28) κ.ά.

    Από τον κατάλογο των επιχειρήσεων ξεχωρίζουν γνωστά ονόματα από τους κλάδους της διαφήμισης, της ένδυσης, των κατασκευών, των ακινήτων, των επίπλων αλλά και της βιομηχανίας φιγουράρουν στη λίστα με τις εταιρείες, οι οποίες έχουν ζητήσει την ένταξή τους στις διαδικασίες εξυγίανσης όπως η SATO, ο Μ. Βωβός, η Puma, η Τυποεκδοτική, ο Γλου, ο Μαρινόπουλος, η 'Αλεξ-Πακ, η Νεοset κ.ά. Από την Αθήνα, οι τελευταίες προσθήκες αφορούν στην Καραμέλλα Creations, την εταιρεία Τσαντίλης από τον χώρο της ένδυσης, τη Σιδηρομπετόν ΑΕ, τη Volta Fun Park από τον χώρο της ψυχαγωγίας, Τροία Εκδοτική από τον χώρο των εκδόσεων.

    Από τη Θεσσαλονίκη, σε κατάσταση πτώχευσης κηρύχθηκαν, μετά την εκ μέρους τους αίτηση για υπαγωγή στη διαδικασία εξυγίανσης, τρεις εταιρείες και συγκεκριμένα, η KLT Energy, η Πετζετάκις Βορείου Ελλάδος, η Πλαστικά Φύλλα Μακεδονίας και η Βιλδέρης Βιοτεχνία Ετοίμων Ενδυμάτων, ενώ από τη Λάρισα, αίτηση ανοίγματος διαδικασίας εξυγίανσης έχει κάνει η ΠΑΕ ΑΕΛ. Στο Πρωτοδικείο Σύρου, οι περισσότερες αιτήσεις προέρχονται από τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ στην Κρήτη οι περισσότερες αιτήσεις έχουν γίνει από τον τεχνικό κλάδο.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης:

    1.    Στην Αθήνα εγκρίθηκαν 14 αιτήσεις υπαγωγής, είναι σε εκκρεμότητα 113 και απορρίφθηκαν 48.
    2.    Στη Θεσσαλονίκη εγκρίθηκαν 12, βρίσκονται σε εκκρεμότητα 17 και απορρίφθηκαν 19 αιτήσεις.
    3.    Στον Πειραιά υπήχθησαν στο άρθρο 99 7 εταιρίες, είναι σε εκκρεμότητα 9 και απορρίφθηκαν 15 αιτήσεις.
    4.    Στην περιφέρεια εγκρίθηκαν 141 αιτήσεις, βρίσκονται σε εκκρεμότητα 105 και απορρίφθηκαν 140.
    *Για μεγέθυνση πατήστε πάνω στις φωτογραφίες




    http://miva-rate.blogspot.gr/2013/01/640.html

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ