• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

    1.173 απολύσεις αναμένονται με το κλείσιμο εργοστασίου της Goodyear

    Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής ελαστικών Goodyear ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσει το ένα από τα δύο εργοστάσιά της στην Αμιένη, στη βόρεια Γαλλία, γεγονός που σημαίνει ότι κινδυνεύουν να χαθούν 1.173 θέσεις εργασίας.


    «Το κλείσιμο του εργοστασίου είναι η μοναδική πιθανή λύση έπειτα από πέντε χρόνια άκαρπων διαπραγματεύσεων» με τους εργαζόμενους, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση της εταιρείας.

    Μια νέα συνάντηση μεταξύ της διεύθυνσης και των εργαζόμενων είναι προγραμματισμένη για τις 12 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το συνδικάτο CGT, που προβλέπει μεγάλη κινητοποίηση των εργαζόμενων.

    «Έχουμε απόλυτη επίγνωση της σοβαρότητας της ανακοίνωσης που κάναμε σήμερα και των επιπτώσεων αυτού του σχεδίου για τους εργαζόμενους, τις οικογένειές τους και τις τοπικές κοινωνίες», σημείωσε ο Ενρί Ντιμορτιέ, γενικός διευθυντής της Goodyear Dunlop Tires France στην ανακοίνωση. «Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι που πέντε χρόνια διαπραγματεύσεων δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό με τους εκπροσώπους των εργαζομένων».

    Το εργοστάσιο που βρίσκεται στη βόρεια Αμιένη και στο οποίο εργάζονται 1.250 άνθρωποι κατέγραψε το 2011 ζημιά 61 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία.



    http://www.newsit.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ