• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

    Ν. Αφρική: Βίντεο-σοκ από το μακελειό στο ορυχείο Μαρικάνα. (Βίντεο)

    Ανατροπή στα δικαστικά δεδομένα
    Ένα βίντεο που μεταδόθηκε από τη βρετανική τηλεόραση έρχεται να επιβεβαιώσει τις υποθέσεις ότι η αστυνομία της Νότιας Αφρικής κυνήγησε και σκότωσε εν ψυχρώ απεργούς μεταλλωρύχους στη διάρκεια της τραγωδίας στο ορυχείο..
    στο Μαρικάνα, όταν 34 διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους, στις 16 Αυγούστου 2012.

    Το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4 μετέδωσε αυτή την εβδομάδα ένα βίντεο που μαγνητοσκοπήθηκε με κινητό τηλέφωνο και το οποίο δείχνει αστυνομικούς να κυνηγούν απεργούς μέσα στους θάμνους και να σκοτώνουν τουλάχιστον ένα εξ αυτών. Το βίντεο φαίνεται να επιβεβαιώνει αυτό που μαρτυρίες και έρευνες είχαν αποκαλύψει μετά την τραγωδία, ότι δηλαδή η αστυνομία της Νότιας Αφρικής δεν έδρασε απλώς ευρισκόμενη σε νόμιμη άμυνα.

    Στο βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε από έναν αστυνομικό, ακούγεται ένας αξιωματικός της αστυνομία να ζητά από τους συναδέλφους του να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση: «Αυτόν τον νεαρό, εκεί. Μην τον πυροβολήσετε, μην τον πυροβολήσετε!». Λίγο αργότερα ακούγονται πυροβολισμοί και η κάμερα στρέφεται σε ένα πτώμα. Στη συνέχεια ένας άλλος αστυνομικός ακούγεται να λέει: «Τον πυροβόλησα τουλάχιστον δέκα φορές!».

    Σύμφωνα με το Channel 4, στο πτώμα βρέθηκαν 12 σφαίρες.

    Ο Ντένις Αντριάο, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νότιας Αφρικής, αρνήθηκε να σχολιάσει το βίντεο, το οποίο παραδόθηκε το Νοέμβριο στην επιτροπή έρευνας που συστάθηκε για να ρίξει φως στα γεγονότα στο ορυχείο στο Μαρικάνα.

    Ο Ίαν Φάρλαμ, ο πρώην δικαστής που είναι επικεφαλής της επιτροπής, επισήμανε από την πλευρά του ότι δεν πρέπει να βγουν βιαστικά συμπεράσματα από το βίντεο.«Η επιτροπή είναι της άποψης ότι είναι πρόωρο να βγουν συμπεράσματα από το βίντεο αυτό», επισήμανε, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

     




    http://miva-rate.blogspot.gr/2013/01/blog-post_2167.html#more

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ