• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

    ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ


    planites-1-nai


    Η θεωρία της πανσπερμίας, ότι δηλαδή η ζωή στη Γη προέρχεται από μικροοργανισμούς που έφτασαν από το Διάστημα και εξελίχθηκαν, "αποδείχτηκε" πρόσφατα πειραματικά σύμφωνα με ισχυρισμούς του εργαστηρίου Νανοφωτονικής του Ινστιτούτου Θεωρητικής και Φυσικής Χημείας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Ε.Ι.Ε.).
    Η θεωρία μάλιστα αυτή, δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό. Επίσης, ερευνητές του Ε.Ι.Ε. πήραν μέρος σε σχετικά διαστημικά ευρωπαϊκά προγράμματα. Σε σχέση με το θέμα, μίλησε στην «Ελευθεροτυπία» ο υπεύθυνος ερευνητής του προαναφερόμενου εργαστηρίου, Κώστας Κεφαλάς:
    «Πέρα από τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές αντιλήψεις, η θεωρία της πανσπερμίας επιχειρεί να ερμηνεύσει την προέλευση της ζωής στη Γη (χωρίς να επιχειρεί να ερμηνεύσει την αρχή της ζωής στο Σύμπαν), βασιζόμενη στην αρχή ότι η ζωή υπάρχει παντού στο Διάστημα και μεταφέρεται μέσω του χώρου και του χρόνου από το ένα σημείο του αχανούς Διαστήματος στο άλλο.
    Οι μηχανισμοί της πανσπερμίας βασίζονται στη μεταφορά της βιολογικής ύλης είτε μέσω της γαλαξιακής σκόνης, η οποία μπορεί να ταξιδέψει στο χώρο λόγω της πίεσης της ακτινοβολίας των γειτονικών άστρων, ή μέσω του γαλαξιακού ταξιδιού αστεροειδών ή κομητών, οι οποίοι φέρουν μικροοργανισμούς ικανούς να επιβιώσουν στις ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας, πίεσης και ακτινοβολίας που επικρατούν στο αχανές Συμπάν».
    Η θεωρία της πανσπερμίας δεν είναι προϊόν των καιρών μας. Ο πρώτος που τη διατύπωσε ήταν ο Αναξαγόρας (500-428 π.Χ.).
    Δεν αποτελεί όμως παρά μία θεωρία, που θα μπορούσε και να φαντάζει λογική, αλλά απλά  δεν ισχύει.
    Υπάρχει και μία διαφορετική θεωρία της πανσπερμίας, σύμφωνα με την οποία, οι άνθρωποι μεταφέρθηκαν μετά την απώλεια του Παραδείσου, σε διάφορους πλανήτες σε όλο το πρώτο επίπεδο της Δημιουργίας από τους Ελοχίμ και αυτή είναι που αναφέρεται στα χάλκινα βιβλία.
    Όλα βέβαια αυτά είναι προϊόντα της ματαιότητας του ανθρώπου που δεν εμπιστεύεται αυτά που λέει ο Απόστολος Παύλος στον ύμνο της Αγάπης.
    Ότι δηλαδή, τα πάντα θα μας αποκαλυφθούν όταν αντικρύσουμε τον Δημιουργό μας και ότι χωρίς Αγάπη όλα τα άλλα είναι ιστορίες γιαμικρά παιδία, αφού σαν μικρά παιδιά ερμηνεύουμε τα πάντα.
    Αλλά έτσι είμαστε εμείς οι Έλληνες. ΠΑΝΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ