• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

    Μάθε πώς να πίνεις τζάμπα !!!


    Όταν λέω «δωρεάν ποτό» δεν εννοώ φυσικά το αλκοόλ που θα πιεις όταν έχεις προσκληθεί σε μια εκδήλωση ή κάποιος κολλητός σου
    αποφασίσει επί τούτου να σε κεράσει το βράδυ∙ ούτε αναφέρομαι στα περίφημα happy-hour που πολλά μπαρ έχουν κάνει πλέον θεσμό. Μιλάω για κερασμένα ποτά που είναι μικρές εκπλήξεις, ταπεινές ανταμοιβές που είσαι αυτός που είσαι!

    Είναι ποτά που σου παραχωρούνται ευγενικά από γενναιόδωρους ανθρώπους: φίλους, οικογένεια, συναδέλφους, μπάρμαν… Άτομα που σε ξέρουν και επιλέγουν συνειδητά να το κάνουν, γι’ αυτό και έχει τόσο νόημα. Το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να μην το απορρίψεις. Γιατί, πραγματικά, πρόκειται για μια χειρονομία αβρότητας από κάποιον που σε εκτιμά ή πιστεύει ότι είσαι αρκετά σημαντικός ώστε να προσποιείται ότι σε εκτιμά. 
    Το να απορρίψεις ένα κερασμένο ποτό είναι σαν να αρνηθείς μια χειραψία! Ακόμα κι αν είναι ένα σφηνάκι από κάτι που θεωρείς αποκρουστικό, η απάντηση είναι πάντα μία: «ευχαριστώ». [Μιλώντας για σφηνάκια, υπάρχει και το «εορταστικό» σφηνάκι: συνήθως δεν είναι του γούστου σου, μα πάντα είναι κολασμένα γλυκό. Ωστόσο, ασχέτως πόσο σακχαρώδες είναι ή πόσο επιθετικά στο χώνουν στη μούρη, το σφηνάκι είναι μόνο ένα σφηνάκι: μπαμ και κάτω!] 
    Τίμησε το δωρεάν ποτό με μια πρόποση. Είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις! Ιδιαίτερα αν αυτός που το πληρώνει για λογαριασμό σου τυχαίνει να είναι το αφεντικό σου. Ή ο πατέρας της. Κι όταν λέω πρόποση, δεν είναι ανάγκη να ξεπατικώσεις ένα κατεβατό από μονόλογο του Άμλετ∙ ένα επιβλητικό ύψωμα του ποτηριού προς το μέρος τους θα κάνει τη δουλειά. Αν λοιπόν μέσα στα πρώτα λεπτά δεν εγείρουν αυτοί την πρόποση, ύψωσε εσύ μεγαλοπρεπώς το ποτήρι σου… στη γενναιοδωρία τους!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ