• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 10 Μαΐου 2011

    "Καζάνι" που βράζει το κέντρο μετά την στυγερη δολοφονία




    Ηρεμία επικρατεί αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας, τόσο στο σημείο που έγινε η δολοφονία το άτυχου 44χρονου άνδρα σήμερα το πρωί, στην διασταύρωση των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, όσο και στην Πλατεία Βικτωρίας,

    όπου πριν λίγη ώρα σημειώθηκαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ αναρχικών και ομάδων ακροδεξιών.

    Στο σημείο της δολοφονίας αυτή τη στιγμή εξακολουθούν να βρίσκονται συγκεντρωμένοι κάτοικοι της γύρω περιοχής, στην πλειοψηφία τους, χωρίς να συμβαίνει το παραμικρό. Στην περιοχή παραμένουν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είναι έτοιμες να επέμβουν ανά πάσα στιγμή, αν συμβεί κάποιο νέο επεισόδιο.

    Το κέντρο της Αθήνας θυμίζει με καζάνι που βράζει πάντως. Από νωρίς το απόγευμα ακροδεξιά στοιχεία βρίσκονται κοντά στο σημείο της δολοφονίας και αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη επεισόδια με αναρχικούς, αλλά και με μετανάστες, οι οποίοι πλέον αρχίζουν και συγκεντρώνονται σε ομάδες.

    Οι ακροδεξιοί μάλιστα έκαναν έφοδο σε κτίριο όπου τελούσε υπό κατάληψη από αναρχικούς, αλλά με την παρέμβαση των ΜΑΤ που έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, η ένταση περιορίστηκε.


    Τα επεισόδια συμβαίνουν σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας και τώρα έχουν μεταφερθεί στην πλατεία Βικτωρίας όπου έχει κλείσει η οδός Χέυδεν από ακροδεξιούς. Απέναντι από τους ακροδεξιούς βρίσκονται ομάδες μεταναστών

    Ακροδεξιά στοιχεία βρέθηκαν από νωρίς στον τόπο της τραγωδίας και βάζουν στο στόχαστρο τους κάθε αλλοδαπό που «τολμούσε» να περάσει από την περιοχή. Τους χτύπησαν, τους κυνήγησαν, τους προπηλάκισαν, τους επιτέθηκαν φραστικά.



    Στόχος έγιναν και δημοσιογράφοι, με βαν του τηλεοπτικού σταθμού Alpha που είχε πάει εκεί για να καλύψει το θέμα.

    Τα πράγματα αγρίεψαν ακόμη περισσότερο όταν στην περιοχή έκαναν την εμφάνισή τους και αναρχικοί. Η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με σύμπλοκες στους δρόμους της περιοχής και τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.



    Λαϊκό προσκύνημα στον τόπο του εγκλήματος
    Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο άτυχος 44χρονος, στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου. Παράλληλα, θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. 
    Λουλούδια, μηνύματα και κόσμος συγκεντρωμένος για να τιμήσει τη μνήμη ενός ανθρώπου που χάθηκε άδικα, ενός πατέρα που άφησε πίσω του τέσσερα ορφανά παιδιά και δεν πρόλαβε καν να δει το νεογέννητο κοριτσάκι του. 
    Μόνο που ανάμεσα σε εκείνους που θρηνούν το χαμό ενός νέου ανθρώπου βρίσκονται κι εκείνοι που «τυφλώνονται» από το μίσος. 



    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ