• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 29 Μαΐου 2011

    Ανήσυχο το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Ασθενειών για τα μολυσμένα αγγούρια


    Κρούσματα στη Γερμανία


    Την έντονη ανησυχία του εκφράζει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Ασθενειών ECDC για τα κρούσματα αιμολυτικού ουρολιμικού συνδρόμου (ΑΟΣ) στη Γερμανία που προκαλούνται από το βακτηρίδιο Escherichia Coli, για το οποίο θεωρούνται «ύποπτα» εισαγόμενα αγγούρια από την Ισπανία.

    Στη Γερμανία έχουν καταγραφεί 276 κρούσματα, πέντε από τα οποία θανατηφόρα, με ασυνήθιστη συχνότητα στις γυναίκες και τους ενήλικες (ενώ κατά κανόνα το σύνδρομο εμφανίζεται συχνότερα σε παιδιά κάτω των πέντε ετών).

    Η μόλυνση με E.coli οφείλεται συνήθως σε κατανάλωση κρέατος που δεν έχει μαγειρευτεί καλά ή σε μολυσμένα τρόφιμα. Τις περισσότερες φορές είναι ακίνδυνη, προκαλώντας γαστρεντερίτιδες.

    Οι γερμανικές Αρχές ανέφεραν ότι βρέθηκαν δείγματα μολυσμένων αγγουριών και ερευνούν αν ήταν μολυσμένα εξαρχής ή αν αυτό συνέβη κατά τη μεταφορά τους στη χώρα.

    Από τις 25 Απριλίου έχουν καταγραφεί στη Γερμανία 276 κρούσματα του ΑΟΣ. Άλλα κρούσματα έχουν επίσης αναφερθεί στη Σουηδία, τη Δανία, την Ολλανδία και τη Βρετανία και όλα αφορούν άτομα που ταξίδεψαν πρόσφατα στη Γερμανία.

    To ECDC ανέφερε την Κυριακή, σύμφωνα με το Reuters, πως πρόκειται για «ένα από τα μεγαλύτερα ξεσπάσματα ΑΟΣ που έχουν καταγραφεί και το μεγαλύτερο ξέσπασμα που έχει σημειωθεί στη Γερμανία».

    Μάλιστα, το εν λόγω ξέσπασμα θεωρείται ασυνήθιστο για το εξής: «Ενώ τα περισσότερα κρούσματα ΑΟΣ συνήθως εντοπίζονται σε παιδιά κάτω των 5 ετών, σε αυτό το ξέσπασμα το 87% των ασθενών είναι ενήλικες και η πλειονότητά τους (68%) γυναίκες».

    Το ECDC αναφέρει πως καθώς αναφέρονται ακόμη νέα κρούσματα, πρέπει να θεωρηθεί «πως η πηγή της μόλυνσης είναι ακόμη ενεργή».

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ