• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

    Κυβέρνηση: Είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας


    Σάλος έχει προκληθεί από το δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο οι Eυρωπαίοι θέτουν ως όρο για τη δανειοδότηση της χώρας, να αναλάβουν ξένοι την είσπραξη των φόρων στην Ελλάδα.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα.

    Ο Γιώργος Πεταλωτής, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επεσήμανε ότι πρόκειται για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας». 



    Λίγο νωρίτερα ο Κώστας Σκανδαλίδης, μέσω του Realfm 97,8, είχε τονίσει για το συγκεκριμένο θέμα: «Για όνομα Του Θεού! Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από κανέναν φαντάζομαι αυτό το πράγμα».

    Οι Βρυξέλλες βάζουν "καπέλο" στην κυβέρνηση

    Για πρωτοφανή εξωτερική παρέμβαση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στην ελληνική οικονομία κάνουν λόγο οι Financial Times στο σημερινό τους δημοσίευμα.

    Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση, μέσω μίας συμφωνίας που διαπραγματεύονται οι ευρωπαίοι ηγέτες.

    Όπως αναφέρει το δημοσίευμα των FT, η νέα συμφωνία θα προβλέπει τη συμμετοχή των ξένων στην είσπραξη των φόρων και στην ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας, προκειμένου να χορηγηθεί νέο δάνειο στην Ελλάδα.

    Στο ρεπορτάζ τονίζεται ότι η δέσμη μέτρων θα περιλαμβάνει και κίνητρα για τους ιδιώτες κατόχους ελληνικού χρέους, ώστε να προχωρήσουν εθελοντικά στην επέκταση του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των ομολόγων, καθώς και ένα νέο γύρο μέτρων που θα πρέπει να λάβει η ελληνική κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με το σχέδιο, ένα μεγάλο μέρος του ποσού των 60-70 δισ. ευρώ που χρειάζεται η Ελλάδα, θα μπορούσε να καλυφθεί από την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων και την αλλαγή στους όρους αποπληρωμής του υφιστάμενους χρέους για τους ιδιώτες ομολογιούχους.

    Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα οι χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ ενδέχεται να χρειαστεί να δανείσουν επιπλέον 30 - 35 δισ. ευρώ, πέραν του δανείου των 110 δισ., που έχουν ήδη υποσχεθεί στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της χώρας, που συμφωνήθηκε πέρσι. 



    πηγή

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ