• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 29 Μαΐου 2011

    ΩΡΑ 19.55: Πάνω απο 40.000 κόσμος στο Σύνταγμα


    - Τραυματίστηκε διαδηλώτρια απο αυτοκίνητο την ώρα που περπατούσε στην Αμαλίας
    - Αγανακτισμένοι: "Με το έτσι και το θέλω την Ελλάδα μας την κάνατε μπου..."
    - Απίστευτη οργάνωση: ομάδες φαγητού, καθαριότητας και ιατρείο- Δείτε σχεδιάγραμμα
    - Στις πλατείες και οι "Αγανακτισμένοι" όλης της Ευρώπης
    - Δείτε ΦΩΤΟ και VIDEO του Newsit

    Οι "Αγανακτισμένοι" δεν το βάζουν κάτω και όπως όλα δείχνουν δεν είναι διατεθειμένοι να φύγουν απο το Σύνταγμα και τις κεντρικές πλατείες πολλών πόλεων της Ελλάδας.

    Ειδικά σήμερα έχουν στο πλευρό τους συμπαραστάτες σε όλη την Ευρώπη, καθώς πολίτες συγκεντρώνονται σε πλατείες 100 ευρωπαϊκών πόλεων σε 26 χώρες.

    Περισσότεροι απο 40.000 έχουν συγκεντρωθεί σήμερα ακόμα και πριν απο τις 6, που ήταν το προγραμματισμένο ραντεβού, στην πλατεία Συντάγματος.







    Οσοι κατεβαίνουν κάθε μέρα στο Σύνταγμα οργανώθηκαν. Εφτιαξαν ομάδες σίτισης, καθαριότητας, νομικής υποστήριξης ενώ στο χώρο υπάρχει και ιατρείο. Οι σκηνές σήμερα είναι περισσότερες απο κάθε άλλη φορά..

    Μέχρι και σχεδιάγραμμα έφτιαξαν που ενημερώνει πού βρίσκεται κάθε ομάδαΜέχρι και σχεδιάγραμμα έφτιαξαν που ενημερώνει πού βρίσκεται κάθε ομάδα

    Σε αυτό το σημείο βρίσκεται η ομάδα καθαριότηταςΣε αυτό το σημείο βρίσκεται η ομάδα καθαριότητας

    Οι σκηνές κάθε μέρα και περισσότερεςΟι σκηνές κάθε μέρα και περισσότερες

    Οι ομάδες εν ώρα εργασίαςΟι ομάδες εν ώρα εργασίας

    Αυξήθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρεςΑυξήθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες


    Το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών δρώμενωνΤο πρόγραμμα των καλλιτεχνικών δρώμενων


      


    Οι "Αγανακτισμένοι" πλημμύρισαν το Σύνταγμα και το Σάββατο. Ο αριθμός των σκηνών πολλαπλασιάστηκε ενώ πολλοί έφεραν υπνόσακους και διανυκτέρευσαν εκεί ενόψει της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης κατα των μέτρων λιτότητας.

    Διαβάστε αναλυτικά την είδηση

    Το πρωί της Κυριακής όμως τους ξύπνησαν παραγωγοί που είχαν προγραμματίσει έκθεση ελληνικών προιόντων στον ίδιο χώρο. Μετά από αντεγκλήσεις ο δήμος Αθηναίων κάλεσε για "μετακόμιση" της έκθεσης ελληνικών προϊόντων κι έτσι οι παραγωγοί πήγαν στην πλατεία Κλαυθμώνος.



    "Αγανάκτισαν" και οι Ευρωπαίοι
     
    Με σύνθημα “όχι κόμματα, αλλά πραγματική δημοκρατία” χιλιάδες ευρωπαίοι πολίτες κατεβαίνουν σήμερα στους δρόμους για την “Ευρωπαϊκή Επανάσταση της 29ης Μαΐου”. Οι πλατείες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πόλεων γεμίζουν με “Αγανακτισμένους” για τη λιτότητα που έχει επιβληθεί σε όλη την Ευρώπη, το κοινωνικό κράτος που έχει χτυπηθεί ανελέητα, την ανεργία που εκτοξεύεται παντού. (Διαβάστε αναλυτικά την είδηση)


    Στο μεταξύ, δεκάδες “αγανακτισμένοι” μικροπωλητές και καντινιέριδες βρήκαν την ευκαιρία να “βγάλουν” το κάτι τις παραπάνω από τους συγκεντρωμένους ανέργους, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους. Η αισχοκέρδεια σε όλο της το μεγαλείο. Στα 4 – 5 ευρώ το σάντουιτς με καλαμάκι ή λουκάνικο δυο, τρεις φέτες ντομάτα και λίγο κρεμμυδάκι. (Διαβάστε την είδηση)

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ