• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 17 Μαΐου 2011

    Αντίθετες οι ΠΑΕ στην επιβολή αυστηρών κυρώσεων

    Αοριστολογίες από τη Σούπερ Λίγκα στα θέματα αντιμετώπισης της βίας


    Αντίθετες οι ΠΑΕ στην επιβολή αυστηρών κυρώσεων


    Για πολλοστή φορά οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας αρνούνται να αναλάβουν το βάρος της ευθύνης που τις βαραίνει στο πολύπαθο «γήπεδο» της αντιμετώπισης της βίας.

    Επειτα από πολύωρη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Λίγκας, από την οποία απουσίαζαν οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Λάρισα και ΠΑΟΚ, έγιναν γνωστές οι έντονες αντιδράσεις των συλλόγων στην επιθυμία της Πολιτείας για αυστηροποίηση των ποινών προς όσες ΠΑΕ παραβαίνουν τους κανονισμούς.

    Οπως είναι γνωστό η κυβέρνηση διαμήνυσε πρόσφατα ότι αν δεν αυστηροποιηθούν οι ποινές κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, τότε δεν θα επιτρέψει στις ελληνικές ομάδες να συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώνεις! Το τελεσίγραφο λήγει στις 3 Ιουνίου, οπότε και πραγματοποιείται η γενική συνέλευση της ΕΠΟ που είναι και αρμόδια για να αλλάξει το πειθαρχικό δίκαιο.  Η αντίθεση όμως, των ΠΑΕ δεν αποκλείεται να επιρρεάσει την απόφαση της γενικής συνέλευσης της ελληνικής ομοσπονδίας.

    «Δεν είμαστε εντελώς αντίθετοι»
     έσπευσε να ξεκαθαρίσει ο αντιπρόεδρος της Σούπερ Λίγκας κ. Γιώργος Μποροβήλος, ωστόσο συμπλήρωσε: «Εχουμε ήδη αρκετά αυστηρό κώδικα. Ισως είναι από τους αυστηρότερους στην Ευρώπη. Για να βρεθεί μια λύση θα πρέπει να κάτσουμε όλοι σε ένα τραπέζι» είπε επιχειρώντας να μοιραστεί τις ευθύνες με την πολιτεία και την ελληνική αστυνομία.

    Μάλιστα αντί για επιβολή αυστηρότερων ποινών η Λίγκα αποφάσισε να καταθέσει μια πρόταση που απευθύνεται προς τρίτους επιχειρώντας να δώσει σαφέστερο ρόλο στην Αστυνομία κατά τη διάρκεια των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος. 


    Οσον αφορά στο θέμα της αδειοδότησης, σύμφωνα με πληροφορίες η Λίγκα επέμεινε στην αρχική θέση της. Δηλαδή αν μία ομάδα δεν λαμβάνει άδεια θα παραμένει στη θέση της μία από τη μεγάλη κατηγορία.


    H σχετική ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας ανέφερε: 

    «1. Συζητήθηκε σειρά προτάσεων επί τροποποιήσεων κανονιστικών κειμένων αρμοδιότητας ΕΠΟ (ΚΑΠ, ΚΙΜ, Κανονισμός Αδειοδότησης), οι οποίες θα προταθούν στο Δ.Σ. της ΕΠΟ κατά την επόμενη συνεδρίασή του.

    2. Τονίστηκε η πάγια θέση της διοργανώτριας Αρχής περί συνολικής αντιμετώπισης των φαινομένων βίας και διευκρινίστηκε ότι η μέθοδος της μονομερούς αυστηροποίησης των ποινών προς τις ΠΑΕ δε λύνει από μόνη της το πρόβλημα, αν δε συνοδευτεί από τη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Πολιτεία, ΕΛ.ΑΣ, Δικαιοσύνη) και την τιμωρία των φυσικών αυτουργών των επεισοδίων. Επιπροσθέτως, αποφασίστηκε η κατάρτιση και η υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων προς τις αρμόδιες αρχές.

    3. Αποφασίστηκε η οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του ποδοσφαιριστή της SKODA Ξάνθη Ο. Αντεφέμι, από τη Super League.

    4. Στην επικείμενη Γ.Σ. της ΕΠΟ, τη Super League θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του Δ.Σ. και σε περίπτωση κωλύματός του, ο αναπληρωτής πρόεδρος»



    πηγή

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ