• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

    Δύο πορείες σε… εκρηκτικό κλίμα

    Κατά της αστυνομίας από τη μία, κατά των ξένων από την άλλη…



    Εκρηκτικό αναμένεται να είναι το κλίμα στην πλατεία Κοτζιά, καθώς έχουν ξεκινήσει οι  δύο προγραμματισμένες για τις 2 το μεσημέρι παράλληλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την εγκληματικότητα και την αστυνομική βία έξω από το Δημαρχείο, την ώρα της συνεδρίασής του δημοτικού συμβουλίου.

    Η μία συγκέντρωση έχει οργανωθεί από ομάδες και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς που διαμαρτύρονται τόσο για την επίθεση αγνώστων - για φασιστική ομάδα κάνουν λόγο,- στο Α.Τ. Εξαρχείων κατά τη διάρκεια της Λαϊκής, που είχε ως αποτέλεσμα των τραυματισμό 4 συμπολιτών μας όσο και για τη δραστηριότητα της Αστυνομίας αλλά και της κυβέρνησης στον τομέα της ασφάλειας, κατηγορώντας τους πως βάζουν «μπροστά το παρακράτος των φασιστών να χτυπάνε τους μετανάστες και την Αριστερά με τις ίδιες μεθόδους της Δεξιάς της δεκαετία του ΄60 με την "Καρφίτσα"».


    Από την άλλη, οι κάτοικοι των περιοχών Ομονοίας, πλατείας Αττικής, Αγίου Παντελεήμονα, πλατείας Βικτορίας, Μουσείου, πλατείας Αμερικής, Κυψέλης, Αγγελοπούλου, Αγίου Παύλου, Κολωνού, Αγίου Λουκά και Βοτανικού που διαμαρτύρονται για «την αδικαιολόγητη δολοφονία του έλληνα οικογενειάρχη από τους Μαροκινούς, τον άγριο ξυλοδαρμό του συνταξιούχου λυκειάρχη με τα 30 ράμματα, από τους αναρχικούς, τους αμέτρητους ξυλοδαρμούς των ηλικιωμένων από τους λαθρομετανάστες, τη μόνιμη τρομοκρατία από τις καταλήψεις του παρακράτους των αναρχικών που τελούν υπό μόνιμη κυβερνητική ασυλία».

    Mε αφορμή τα ακραία αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα και την "εκρητική" ατμόσφαιρα που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας,  συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Σγουρού και του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, έχοντας ως αποκλειστικό θέμα την ανεξέλεγκτη αυτή κατάσταση, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αγωνιά για την πορεία των δύο πολιτών που έχουν τραυματιστεί σοβαρά από την αστυνομική βία στις διαδηλώσεις της Τετάρτης και από την επίθεση των κουκουλοφόρων στο Αστυνομικό Τμήμα των Εξαρχείων το Σάββατο.
    Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ εδώ 








    πηγή

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ