• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

    Προφυλακίστηκε ο Στρος Καν με απόφαση δικαστηρίου


    Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν θα παραμείνει υπό κράτηση, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση. Ο Στρος Καν εισήλθε στις 17:50 ώρα Ελλάδας, στην αίθουσα του ποινικού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, απόπειρα βιασμού και κράτησης ανθρώπου παρά τη θέλησή του. Οι εισαγγελείς ζήτησαν να τεθεί υπό κράτηση χωρίς τη δυνατότητα εγγύησης, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης πρότειναν ένα εκατομμύριο δολάρια ως εγγύηση, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.
    Ο Στρος Καν, εμφανίστηκε στο δικαστήριο φορώντας χειροπέδες και εμφανώς καταβεβλημένος, ενώ περίμενε να κληθεί ενώπιον της δικαστούΜελίσα Τζάκσον μαζί με τρεις ακόμη κατηγορούμενους σε άλλες υποθέσεις.

    Δήλωσε αθώος σε όλες τις κατηγορίες, όμως οι εισαγγελείς ζήτησαν να τεθεί υπό κράτηση χωρίς εγγύηση, αίτημα που έγινε δεκτό από τη δικαστή, με αποτέλεσμα ο επικεφαλής του ΔΝΤ να προφυλακιστεί, σύμφωνα και με το πρακτορείοΡόιτερς.

    Δείτε το βίντεο από την εμφάνιση του Ντομινίκ Στρος Καν στο αμερικανικό δικαστήριο.





    Strauss-Kahn Appears in New York Court by babisflou


    Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ντομινίκ Στρος Καν, ανέφεραν ότι ο πελάτης τους δεν έχει βεβαρημένο ποινικό μητρώο.



    Director del FMI comparece ante la justicia en... by afpespagnol

    Στις 20 Μαϊου, ο Στρος Καν θα βρεθεί ξανά ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης, ενώ μέχρι τότε θα βρίσκεται σε φυλακή στο Μανχάταν.

    Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης, στη νέα δίκη, 18 με 23 ένορκοι θα αποφασίσουν για την τύχη του.

    Να σημειωθεί ότι τον φυγάδευσαν από την πίσω πόρτα του δικαστηρίου με το πέρας της δίκης.


    DSK est entre dans la salle d'audience du tribunal by BFMTV



    Παράλληλα, οι συνήγοροι του επικεφαλής του ΔΝΤ, έχουν τέσσερις ημέρες να μαζέψουν αποδείξεις ότι οΝτομινίκ Στρος Καν γευμάτιζε με την κόρη του σε εστιατόριο, την ώρα που φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά στην καμαριέρα, ώστε να παρουσιάσουν το άλλοθι του.
    Όπως μετέδωσε και ο γαλλικός ραδιοφωνικός σταθμός RMC, οι δικηγόροι του Στρος Καν εντόπισαν όλες τις κινήσεις του πελάτη τους και διαπίστωσαν ότι έφυγε από το ξενοδοχείο το μεσημέρι, αφού πλήρωσε τους λογαριασμούς του και παρέδωσε το κλειδί του.

    Στη συνέχεια πήγε να γευματίσει με την κόρη του και πήρε ταξί για το αεροδρόμιο.

    Δηλαδή, την ώρα που υποστηρίζει η καμαριέρα ότι της επιτέθηκε ο επικεφαλής του ΔΝΤ, αυτός είχε ήδη φύγει από το ξενοδοχείο του.

    Οι δικηγόροι ισχυρίζονται πως έχουν υλικές αποδείξεις καθώς και αυτόπτες μάρτυρες, για να υποστηρίξουν το άλλοθι του πελάτη τους.



    Dominique Strauss-Kahn Handcuffed by marina2984



    Απαντώντας σε ερωτήσεις του Γαλλικού Πρακτορείου, ο όμιλος Accor αρνήθηκε να διευκρινίσει αν ο επικεφαλής του ΔΝΤ είναι τακτικός πελάτης του ξενοδοχείου αυτού ούτε το χρονικό διάστημα της διαμονής του.

    "Δεν δίνουμε πληροφορίες για τους πελάτες μας", υπογράμμισε ο όμιλος.

    Η διάταξη της σουίτας 2806, στην οποία έμενε ο Στρος-Καν, "δεν είναι πολύ πρακτική" και ενδεχομένως εξηγεί "ότι δεν μπορεί κανείς να ακούσει αμέσως μια υπάλληλο που μπαίνει στο δωμάτιο", δήλωσε από την πλευρά του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πολ Ντιμπρίλ, συνιδρυτής του ομίλου Accor.


    IMF boss arrest overshadows debt talks by CNN_International




    πηγή

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ