• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 1 Μαΐου 2011

    "Να έρθουν ξένοι διαιτητές στο πρωτάθλημα"


    Παρέμβαση στα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο πραγματοποιεί ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος με δήλωση βόμβα στο real.gr . Ο κ. Λοβέρδος ζητά να έρθουν ξένοι διαιτητές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να αποβάλλεται αυτομάτως από το πρωτάθλημα και το κύπελλο όποια ομάδα οι οπαδοί της μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και εάν δημιουργηθούν νέα επεισόδια να αποσυρθούν οι ομάδες μας από τις ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. 

    Ο κ. Λοβέρδος είναι το πρώτο στέλεχος της κυβέρνησης που κάνει δήλωση για τα έκτροπα που συνέβησαν χθες στον τελικό της ντροπής στο ΟΑΚΑ , υπογραμμίζοντας μάλιστα με νόημα πως «ούτε νομοθετικές πρωτοβουλίες σώζουν το ποδόσφαιρο, ούτε κραυγές αγωνίας μετά τους αγώνες που γίνονται έκτροπα». Τονίζει μάλιστα ότι αν δεν συμβούν τα παραπάνω δεν θα πρέπει να ξεκινήσουν όλες οι ελληνικές επαγγελματικές διοργανώσεις έως και τη Β’ Εθνική.

    Η δήλωση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου στο real.gr έχει ως εξής:

    «Το ελληνικό ποδόσφαιρο νοσεί από βαρεία νόσο.

    Ούτε νομοθετικές πρωτοβουλίες το σώζουν, ούτε κραυγές αγωνίας μετά τους αγώνες που γίνονται έκτροπα.

    Όλες οι ελληνικές επαγγελματικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις μέχρι και την Β’ Εθνική δεν πρέπει να ξεκινήσουν του χρόνου αν δεν ξεκαθαριστούν πλήρως οι λογαριασμοί. Προτείνω:

    Α. Για κάποιο χρονικό διάστημα πρέπει να ζητηθεί από την UEFA να επιτρέψει τη συμμετοχή ξένων διαιτητών στους ελληνικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες , ούτως ώστε οι συνηθισμένες διαμαρτυρίες οπαδών και ομάδων να απευθύνονται στο κενό.

    Β. Κάθε ομάδα που οι οπαδοί της εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο να αποβάλλεται αμέσως και χωρίς άλλη διαδικασία από το πρωτάθλημα.

    Γ. Να δοθεί προθεσμία δύο μηνών ούτως ώστε αν γίνει το παραμικρό έκτροπο να αποσυρθούν όλες οι ομάδες από τις ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις.

    Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι μόνο έτσι θα κινηθεί η πλειοψηφία των φιλάθλων κατά της μειοψηφίας που δημιουργεί τα έκτροπα .

    Η εικόνα στην Τούμπα, στο ΟΑΚΑ με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, στο Καραϊσκάκη και στον τελικό του Κυπέλλου , με την εμβρόντητη πλειοψηφία των φιλάθλων να βλέπει την μειοψηφία να προβαίνει σε έκτροπα πρέπει να πάψει να υπάρχει.

    Ας μου επιτραπεί η προσωπική άποψη ότι η δυσφήμηση που παράγει το ποδόσφαιρο για τη χώρα είναι ακόμη μεγαλύτερη από τη δυσφήμηση για την οικονομική μας κατάσταση. Οι ομάδες μας είναι ακόμη στα διεθνή στοιχήματα με αποτέλεσμα και ο τελευταίος φίλαθλος π.χ. στη Βραζιλία να γνωρίζει τι ακριβώς γίνεται στο παρασκήνιο». 



    Real.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ