• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

    Τρεις στους δέκα Έλληνες πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν

    Το 28,7% των Ελλήνων πιστεύει ότι τα ίχνη που αφήνουν τα αεροπλάνα είναι στην πραγματικότητα αέρια ψεκασμού, σύμφωνα με νέα έρευνα της διαΝΕΟσις. Το 61% δηλώνει -στην πρόσφατη έρευνα της ΔιαΝΕΟσις– ότι τα αέρια αυτά είναι απλά υδρατμοί. Το αποτέλεσμα της έρευνας δείχνει πόσο ισχυρές είναι ακόμα στην Ελλάδα οι θεωρίες συνωμοσίας και επιβεβαιώνει άλλες παλαιότερες μελέτες, όπου πολλοί πολίτες εμφανίζονται πεπεισμένοι για παράδειγμα, ότι το φάρμακο για τον καρκίνο έχει ανακαλυφθεί αλλά μας το κρύβουν, αλλά ακόμα και ότι η θεωρία πως η Γη είναι επίπεδη έχει βάση. 


    Τα ευρήματα Μείωση του αντιευρωπαϊσμού για πρώτη φορά την τελευταία τριετία, αλλά με δόσεις έντονου ευρω-σκεπτικισμού, διαπιστώνει η νέα έρευνα της διαΝΕΟσις πάνω στην ταυτότητα των Ελλήνων το 2018. Το 68% των Ελλήνων αξιολογεί θετικά τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ποσοστό σχεδόν δεκαπέντε μονάδες υψηλότερο σε σχέση με πέρυσι. Τα δύο τρίτα των πολιτών θεωρούν ότι είναι στο συμφέρον της χώρας να παραμείνει στην ευρωζώνη, που συνιστά το υψηλότερο ποσοστό από το 2015. Την ίδια στιγμή ωστόσο, έξι στους δέκα εκτιμούν πως η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ ωφέλησε περισσότερο το μπλοκ, ενώ σχεδόν οι μισοί πιστεύουν ότι η χώρα μας έχει βγει ζημιωμένη σε ό,τι αφορά την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία.


    Το 57% κρίνει ότι η είσοδος στο κοινό νόμισμα ήταν λάθος. Επιπλέον, μολονότι έξι στους δέκα συμφωνούν ότι τα Μνημόνια ήταν «αναγκαίο κακό λόγω της δυσμενούς κατάστασης της χώρας», ακόμα περισσότεροι, επτά στους δέκα, φρονούν ότι τα Μνημόνια ήταν και «εφεύρημα» των Ευρωπαίων για να «εκμεταλλευτούν τη χώρα μας». 

    Δείτε εδώ ολόκληρη την έρευνα 

    tilestwra

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ