• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

    «Κόκκινος» συναγερμός: Ο Ερντογάν στέλνει εκτελεστές για τους «8»

    ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΠ – «ΣΑΡΩΝΟΥΝ» ΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Τούρκοι στρατιωτικοί | Ερντογάν: Σε πλήρη επιφυλακή έχουν τεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνική Αστυνομία αλλά και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), καθώς εκφράζονται φόβοι ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες θα επιχειρήσουν να δολοφονήσουν τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που παραμένουν φρουρούμενοι υπό πλήρη μυστικότητα σε στρατόπεδο.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», οι ίδιοι φέρονται να αποκάλυψαν σε στελέχη της ΕΥΠ: «Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δεν πρόκειται να ρισκάρουν στελέχη τους να μας απαγάγουν ή να μας δολοφονήσουν. Δεν λειτουργούν έτσι. Συνεργάζονται με σκληρούς κακοποιούς, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη βρώμικη δουλειά σε ανάλογες περιπτώσεις».
    Αυτή και μόνη η μαρτυρία οδήγησε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, την ΕΥΠ στο να επανασχεδιάσει όλα τα μέτρα ασφαλείας.
    Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι Έλληνες αξιωματούχοι άκουσαν -έκπληκτοι- τους οκτώ Τούρκους να απαντούν πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση η ΜΙΤ να ρισκάρει σύλληψη, ή ακόμη χειρότερα ένοπλη σύγκρουση και θάνατο Τούρκων πρακτόρων από Έλληνες αστυνομικούς και πως σε ανάλογες περιπτώσεις η ΜΙΤ «προσλαμβάνει» σκληρούς κακοποιούς, κυρίως, από την Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι αναλαμβάνουν την «βρώμικη επιχείρηση».
    «Μην περιμένετε πράκτορες, ο Ερντογάν θα στείλει ποινικούς εκτελεστές. Έτσι, σε περίπτωση αποτυχίας, θα τους εμφανίσουν ως ακραία στοιχεία που έδρασαν αυτοβούλως και θα καταδικάσουν και τις πράξεις τους!» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι Τούρκοι στρατιωτικοί.

    Προκλητικός κι επικίνδυνος ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας

    bozdag tourkoi
    Με έναν λόγο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το λιγότερο «εμπρηστικός» και σε ύφος που ξεπερνά κάθε όριο προκλητικότητας, ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μπεκίρ Μποζντάγ, απείλησε την περασμένη Τρίτη (05/06) ευθέως την Ελλάδα ότι η Άγκυρα θα απαγάγει τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που αυτομόλισαν στην Ελλάδα ζητώντας άσυλο, αμέσως μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016.
    Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μποζντάγ κουνάει απειλητικά το δάχτυλο εναντίον της χώρας μας, εντούτοις αυτή τη φορά ο εκπρόσωπος του «σουλτάνου» και αντιπρόεδρος της Τουρκίας ξεπέρασε τα όρια.
    «Μπορεί η Ελλάδα να μην τους εξέδωσε ή, ακόμη, να τους εξασφαλίσει και άλλες δυνατότητες και σωματοφύλακες. Μπορεί να τους υποθάλπει όπως κάνουν και κάποιες άλλες χώρες. Ό,τι και να κάνουν είναι καθήκον μας να βρούμε εκείνους τους πραξικοπηματίες στρατιώτες της οργάνωσης του Γκιουλέν, να τους πακετάρουμε και να τους φέρουμε στην Τουρκία. Όπου και να πάνε», είπε.
    Η δήλωση αυτή ήταν αρκετή για να προκαλέσει συναγερμό στην Αθήνα. Ο υπουργός Άμυνας έθεσε το θέμα στο ΝΑΤΟ ενώ παράλληλα στήθηκε ολόκληρο επιχειρησιακό σχέδιο για την προστασία των οχτώ Τούρκων αξιωματικών.

    Υπό εξονυχιστικό έλεγχο τα φαγητά των «8»

    Μετά και τις ξεκάθαρες απειλές της τουρκικής κυβέρνησης, ο μεγάλος φόβος δεν είναι τόσο αυτός της επιχείρησης απαγωγής, καθώς και οι οκτώ διαμένουν σε στρατόπεδο στον ηπειρωτικό χώρο, όσο το ενδεχόμενο να προσπαθήσει κάποιος να τους σκοτώσει.
    Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει ξεχωριστή ροή πληροφόρησης ειδικά για την υπόθεση των «οκτώ» και η φρούρηση αναπροσαρμόζεται με αναθεώρηση του επιχειρησιακού σχεδίου, ανάλογα με τις νέες κάθε φορά πληροφορίες.
    Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τον προηγούμενο χώρο κράτησης, και οι «Οκτώ» βρίσκονται υπό συνεχή και αυστηρή επιτήρηση. Έχουν ωστόσο ιδιωτικότητα, αφού στον καθένα αναλογεί ένα δωμάτιο, ενώ κοινόχρηστα είναι η κουζίνα και το σαλόνι.
    Έχουν ελευθερία να κάνουν πεζοπορία ή τρέξιμο αλλά όχι να βγαίνουν από τον φυλασσόμενο χώρο. Οι μοναδικές επισκέψεις που δέχονται είναι αυτές από τους δικηγόρους τους. Και όσοι μπαίνουν στο χώρο, ελέγχονται εξονυχιστικά.
    Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ελεύθεροι σκοπευτές βρίσκονται ακροβολισμένοι περιμετρικά των εγκαταστάσεων και ελέγχουν κάθε κίνηση.
    Παρούσες επίσης ειδικές μονάδες των ΕΚΑΜ, της Αντιτρομοκρατικής και των ΜΑΤ. Όλες οι κινήσεις βιντεοσκοπούνται και ο χώρος, σε μεγάλη ακτίνα, ελέγχεται και ηλεκτρονικά.
    Χαρακτηριστικό του πόσο αυστηρά είναι τα μέτρα ασφαλείας και το γεγονός πως για κάθε Τούρκο αξιωματικό αντιστοιχούν περισσότεροι από 10 άνδρες των ελληνικών Αρχών.
    Εκτός αυτού, καθημερινά ελέγχεται και το φαγητό των 8. Όπως και τα γλυκά που τους στέλνουν οι οικογένειές τους από την Τουρκία. Στους Τούρκους αξιωματικούς παρέχεται και ψυχολογική υποστήριξη.

    Πώς περνούν το χρόνο τους

    Αξιωματικοί που έχουν εικόνα της καθημερινότητας των Τούρκων αξιωματικών περιγράφουν πως περνούν τις μέρες τους. Διαβάζουν πολύ και βλέπουν τηλεόραση. Κάνουν δε και προσπάθειες να μάθουν ελληνικά. Όλοι τους μιλούν καλά αγγλικά, ενώ ένας από τους αξιωματικούς ξέρει να παίζει και μπουζούκι.
    Τα έξοδά τους, τα οποία μπορούν να κάνουν μόνο εντός του στρατοπέδου, καλύπτονται από τα χρήματα που τους στέλνουν οι οικογένειές τους. Η τύχη των δικών τους ανθρώπων που παραμένουν στην Τουρκία είναι και το μεγάλο τους άγχος.

    newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ