"San Francisco in Ruins", η φωτογραφία που έκανε τον George Lawrence πλούσιο τραβήχτηκε τρεις εβδομάδες μετά τον σεισμό το 1906
Ο George R. Lawrence που το δημιούργησε, το αποκαλούσε "Captive Airship" και παρόλο που δεν μπορούσε να το ξέρει εκείνη την εποχή, η εφεύρεσή του ήταν ένα πρώιμο drone.
Ο εμπορικός φωτογράφος από το Σικάγο δεν ήταν καθόλου κοντόφθαλμος. Αν και οι περισσότεροι τον θυμούνται για τις εφευρέσεις του -τη μεγαλύτερη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο, τη φωτογράφηση με φλας- ήταν επίσης πρωτοπόρος στη δουλειά των εικόνων. Εκτυπώσεις αεροφωτογραφιών του καταστροφικού σεισμού από το 1906 στο Σαν Φρανσίσκο του απέφεραν έσοδα πάνω από 15.000 δολάρια -σχεδόν 400.000 δολάρια σήμερα.
Ο Lawrence ήταν ένας πραγματικός ρεαλιστής. Άρχισε να χρησιμοποιεί χαρταετούς όταν το αερόστατο υδρογόνου που μετέφερε αυτόν και την κάμερά του απέτυχε στα 200 πόδια. Αλλά η απάντησή του -ένας δακτύλιος χαρταετών και καλωδίων που σχεδιάστηκε για να μεταφέρει μια ελαφριά κάμερα- του εξασφάλιζε ότι δεν χρειάζονταν να ανέβει ξανά ψηλά. Μέσω ενός καλωδίου μπορούσε να απελευθερώσει, μαγνητικά, το κλείστρο της κάμερας.
Η κάμερα Captive Airship:
Σε μερικές από τις φωτογραφίες του φαίνονται τμήματα των βραχιόνων -μήκους 4,5 μέτρων. Αυτοί οι βραχίονες ήταν τοποθετημένοι εξίσου κάτω από τη μηχανή βάρους περίπου 22,5 κιλών, και τα οποία με τη σειρά τους κρέμονταν από 17 χαρταετούς. Η εφεύρεση μπορούσε να φτάσει σε ύψος έως και 600 μέτρα. Σε αντίθεση με τις πιο στατικές, σύνθετες φωτογραφίες που μπορεί να συλλάβει κάποιος από ένα αεροσκάφος ή ένα πολύ ψηλό κτίριο, αυτές δίνουν μια πιο αυθόρμητη αίσθηση.
Σαν Φρανσίσκο, 1906
Η πανεπιστημιούπολη του Northwestern University στις όχθες της λίμνης του Μίτσιγκαν, Ιλινόις, 1909
Pacific Grove, Καλιφόρνια, 1906
Ο στόλος εισέρχεται στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο μέσω την Golden Gate το 1908
timeline
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.