• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

    Πορνό και κτηνοβασία: Ο ηθικός σχετικισμός τα περικλείει όλα

    Απόσπασμα από άρθρο του Sam Gerrans
    Ενώ στο όραμα του Όργουελ το σεξ ήταν έγκλημα κατά του κράτους, στο μέλλον του Χάξλεϋ κάθε είδους σεξουαλική πειθαρχία ήταν το ίδιο ανήθικη. Ωστόσο, η απεικόνιση του Χάξλεϋ της ηθικής αισχρότητας είναι πειθήνια κοντά σε αυτό που είναι ανεκτό σήμερα.
    Στη Δύση, το παλιό σύστημα βασίστηκε, περισσότερο ή λιγότερο, στις Δέκα Εντολές. Όπως η πολιτεία της Οκλαχόμα απέδειξε πέρυσι, αυτές έχουν ανακληθεί.
    Οδηγούμαστε από τους αφέντες μας από τη μια στάνη στην άλλη. Αυτό που ακολουθεί είναι ένα δείγμα για το πού βρισκόμαστε στη διαδικασία της διεύθυνσης των μαζών στην πύλη της νέας λατρείας.
    Τώρα για πιο εποικοδομητικές ειδήσεις που δείχνουν πόσο καλύτερα είμαστε όλοι κάτω από ηθικό σχετικισμό, αποσπασμένοι από πρωτόγονες ιδέες όπως το σωστό και το λάθος ή η αντικειμενική ευθύνη.
    Αφού μάθαμε να αναγνωρίζουμε μια κοινωνία στην οποία η ετεροφυλοφιλική οικογένεια είναι ο κανόνας ως καταπιεστική και παράλογη μισαλλοδοξία, το μέλλον ήταν σαφές: η ανθρωπότητα σε ένα μακάριο ταξίδι με τελεφερίκ σε αυξανόμενα ύψη χαρούμενης, περικαλλούς εκτίμησης της ποικιλομορφίας .
    Σε αυτόν τον Γενναίο Νέο Κόσμο, αν επιλέξετε να προσδιοριστείτε ως σκύλος – ή ίσως έχετε ένα σκύλο που προσδιορίζεται προς το παρόν ως σκύλος – και αισθάνεστε καταπιεσμένοι από τους νόμους της χώρας σας που αρνούνται την έκφραση της αγάπης ανθρώπου-σκύλου, τότε ίσως να θέλετε να δοκιμάσετε τις πρόσφατες επιτυχίες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον Καναδά.
    Το Ανώτατο Δικαστήριο του Καναδά έκρινε ότι οι περισσότερη κτηνοβασία είναι νόμιμη. Η Independentαναφέρει ότι “Σεξουαλικές πράξεις με ζώα είναι νόμιμες στον Καναδά, εφ ‘όσον δεν υπάρχει διείσδυση που εμπλέκεται, σύμφωνα με μια απόφαση έκπληξη που εκδόθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο.”
    Ο Καναδάς ενώνεται με τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, και ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ, όπου είναι αποδεκτές από το νόμο σεξουαλικές πράξεις με ζώα.
    Πραγματικά, η Γερμανία και η Ουγγαρία απαιτούν το ζώο να μην αναγκαστεί με τη βία. Στη συνέχεια, όμως, ο Fido ο σκυλάκος δεν μπορεί να κάνει δήλωση στο αστυνομικό τμήμα εάν είναι θυμωμένος μετά το γεγονός και αποφασίσει να σας μηνύσει για εξαναγκασμό ως τρόπο για να σας κάνει να πληρώσετε που δεν τον παίρνετε στο πάρκο.
    Ένα άρθρο από το Reuters λέει: “Ο νόμος για την κτηνοβασία στον Καναδά απαγορεύει μόνο σεξουαλικές πράξεις που αφορούν τη διείσδυση, έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας την Πέμπτη, ένα πλήγμα για τις ομάδες οι οποίες υποστηρίζουν ότι στα ζώα πρέπει να παρέχεται η ίδια προστασία από την εκμετάλλευση που παρέχεται και στους ανθρώπους.
    Οι Δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκριναν 6-1 υπέρ ενός άνδρα από τη Βρετανική Κολομβία στο δυτικό Καναδά καταδικασμένο για σεξουαλική επίθεση και κτηνοβασία αφού ενέπλεξε το οικογενειακό σκυλί στην κακοποίηση των δύο θετών κορών του.
    Ένα νομοσχέδιο που εν μέρει επιδιώκει να καθορίσει την κτηνοβασία όπως όλα τα είδη σεξουαλικής δραστηριότητας είναι στα σκαριά από νομοθέτες, αλλά είναι ακόμα στα αρχικά του στάδια.
    Η Camille Labchuk, εκτελεστική διευθυντής της ομάδας Δικαιοσύνη για Ζώα, μια ομάδα δικαιωμάτων των ζώων στην οποία επιτράπηκε να παρέμβει στην υπόθεση, προέτρεψε το κοινοβούλιο να περάσει τη νομοθεσία γρήγορα.
    “Οι άνθρωποι που κακοποιούν σεξουαλικά τα ζώα μερικές φορές συνδέονται επίσης με σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, όπως ο κατηγορούμενος έκανε στην περίπτωση αυτή”, είπε. “Αυτός είναι ένας πραγματικά καλός λόγος που το κοινοβούλιο πρέπει να δράσει.”
    Ενώ η Labchuk φαίνεται αρχικά – και είναι – μια δροσιστική φωνή της πραγματικότητας σε ό, τι κατά τα άλλα είναι μια αηδιαστική αποχέτευση βρωμιάς, το γεγονός είναι ότι πιέζει για τη νομοθεσία όχι επειδή έχει ένα μυαλό που θεωρεί τον Fido τον σκυλάκο ως μόνο έναν φίλο και σύντροφο – αυτόν που χρειάζεται τροφή δύο φορές την ημέρα και μια καλή βόλτα με τα πόδια – είναι αφάνταστα διεφθαρμένος και αξίζει ολοκληρωτική καταδίκη, αλλά επειδή μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς το σκυλί. Δηλαδή καμία ζημιά – κανένα φάουλ.
    Μια κοινωνία που έχει χάσει την εκτίμηση του παρελθόντος δεν είναι σε θέση να κατανοήσει το παρόν. Οι σεξουαλικές αισχρότητες του αρχαίου κόσμου – από τους ναούς του Khajuraho στη Βαβυλώνα, την Ελλάδα, και από εκεί στο Villa Jovis της Ρώμης, την Πομπηία, και τον εορτασμό του Bacchanalia – ήταν μια λειτουργία των αντίστοιχων ειδωλολατρικών λατρειών τους.
    Αυτές οι λατρείες απλά αναμασώνται, αναβαθμίζονται και μας σερβίρονται σε νέες, προσιτές μορφές. Αυτή τη φορά έρχονται με γαρνιτούρα πολιτικής ορθότητας και ισοπολιτείας και συμπυκνώνονται σε μια φιλοσοφία στο μέγεθος μιας ζαχαροπλαστικής μέντας, τόσο απλή που κάποιος χωρίς καθόλου μνήμη μπορεί να πιπιλίζει και φαίνεται να κατανοεί: Yolo.
    Καθώς η διαδικασία αυτή συνεχίζεται, όσοι αρνούνται τις αναβαθμίσεις θα διασύρονται, θα νομοθετούν ενάντια τους, και θα διώκονται.
    Όπως και αυτές οι προηγούμενες ειδωλολατρικές λατρείες, αυτή η αναμασημένη και αναβαθμισμένη λατρεία θα φέρει διαφωνούντες. Και σαν αυτούς, θα το πράξει με φαύλη σκληρότητα – γιατί, ιστορικά, αυτό έχουν κάνει οι ειδωλολατρικές λατρείες.
    Και υπό το νέο καθεστώς η ηθική θα απαιτήσει κάτι περισσότερο από ηθικολογία. Θα απαιτήσει μια πράξη εξέγερσης.


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ