Πλούσια σε γεύσεις και ικανή να εκτοξεύσει όλες σου τις αισθήσεις, η μακαρονόπιτα του Άκη Πετρετζίκη σε κερδίζει από την πρώτη μπουκιά. Τι λες; Θα τη δοκιμάσεις;
500 γραμμ. ζυμαρικά κοντά με τρύπα
200 γραμμ. κασέρι τριμμένο
300 γραμμ. φέτα σε κομμάτια
100 γραμμ. λιαστές ντομάτες
100 γραμμ. ελιές χωρίς κουκούτσι
200 γραμμ. απάκι
1 πακέτο φύλλο κρούστας αλμυρό
500 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κουταλιά θυμάρι ψιλοκομμένο
Βούτυρο και λίγο αλεύρι για αλεύρωμα του ταψιού
Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στο πλάι. Βουτυροαλευρώνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψάκι 35 x 45 εκ. και στρώνουμε τα μισά από τα φύλλα, αλείφοντας καλά με ελαιόλαδο ανάμεσα από κάθε φύλλο.
Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα αδειάζουμε μέσα στο ταψάκι. Σκεπάζουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα έχουμε αλείψει καλά με ελαιόλαδο, και διπλώνουμε όμορφα τα κομμάτια που έχουν περισσέψει έξω από το ταψάκι.
Χαράζουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι και ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε στον αέρα στους 200 μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα, περίπου 40 λεπτά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.