• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

    Ο διοικητής της Στρατοχωροφυλακής στη Σμύρνη δουλέμπορος προσφύγων! Δώστε κι άλλα δις στην Τουρκία

    Μια αποκάλυψη που αποδεικνύει ότι το πρόβλημα των ανεξέλεγκτων προσφυγικών ροών δεν βρίσκεται στο Αιγαίο, αλλά στην Τουρκία,κάνει η τουρκική εφημερίδα Radikal.

    Όπως γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης δημοσιογράφος,συγγραφέας και τουρκολόγος,το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στην Σμύρνη είναι μεγάλο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Radikal ο τοπικός διοικητής της Στρατοχωροφυλακής, ονόματι R. A., είναι από τους μεγαλύτερους δουλεμπόρους των προσφύγων και από τους μεγαλύτερους προωθητές τους στα ελληνικά νησιά, φυσικά με μεγάλο οικονομικό κέρδος για τον ίδιο.

    Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, ο διοικητής της Στρατοxωροφυλακής στην περιοχή του Seferihisar ήταν από τους μεγαλύτερους οργανωτές των γκρουπ των προσφύγων που θα μεταφέρονταν στα απέναντι ελληνικά νησιά. Ο αξιωματικός αυτός ήταν διοικητής της τοπικής διοίκησης της Στρατοχωροφυλακής, στο Doğanbey Karakol, σε μια περιοχή συγκέντρωσης μεγάλου πλήθους προσφύγων που έφταναν εκεί για να πάνε στην Ελλάδα.

    Ο εν λόγω Τούρκος αξιωματικός είχε οργανώσει τις αποστολές με το αντίτιμο για κάθε γκρουπ τρεις χιλιάδες δολάρια, ενώ είχε βάλει και ατομική ταρίφα για οποίον ήθελε «προσωπική» εξυπηρέτηση για να πάει στην απέναντι ακτή των ελληνικών νησιών.

    Οι τοπικές αρχές όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, είχαν υποψιαστεί τις κινήσεις του και άρχισαν να τον παρακολουθούν. Αφού διαπιστώθηκε το μεγάλο ανθρώπινο εμπόριο που είχε αναπτύξει, τελικά τον συνέλαβαν επ αυτοφώρω την ώρα που έπαιρνε τα χρήματα από τους πρόσφυγες για να τους προωθήσει στο ελληνικό έδαφος.
    Το σκάνδαλο όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια η τουρκική εφημερίδα, είναι πολύ μεγάλο. Αλλά παράλληλα δείχνει για άλλη μια φορά πως οι ίδιες οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας μετέχουν στο μεγάλο αυτό κύκλωμα διακίνησης ανθρώπων που προέρχονται από τις εμπόλεμες περιοχές της Μέσης Ανατολής και αφού πέσουν θύματα των Τούρκων, στην συνέχεια προωθούνται στο ελληνικό έδαφος.
    Να δούμε αν οι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ασχολούνται με το θέμα, κάποτε… ξεστραβωθούν και δουν τον πραγματικό ρόλο της Τουρκίας σε όλη αυτή την ανθρωποθύελλα που έρχεται κατά γιγάντια κύματα προς την Δύση, με πρώτο φυσικά σταθμό την Ελλάδα.


    onalert.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ