• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

    Πανιώνιος-Καβάλα 1-1

    Ο Πανιώνιος αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με την Καβάλα. Ψυχρολουσία για τους "κυανέρυθρους" που ισοφαρίστηκαν στο 89' παρότι είχαν το μομέντουμ του αγώνα








    Με θετική ψυχολογία μετά τα πρόσφατα αποτελέσματα ο Πανιώνιος υποδέχτηκε την Καβάλα φιλοδοξώντας να πάρει τη νίκη και να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από την ζώνη του υποβιβασμού.

    Η τελευταία εντός έδρας νίκη του Πανιώνιου επί των Αργοναυτών χρονολογείται στην σεζόν 1997-98, όταν είχε επικρατήσει 3-0. Ο Τάκης Λεμονής προσπάθησε να ποντάρει στον φορμαρισμένο Κώστα Μήτρογλου μετά τις εμφανίσεις του στα παιχνίδια με Άρη και ΠΑΟ.
    Οι συνθέσεις των ομάδων:

    Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Γιόνσον, Λάτκα, Όμο, Ριέρα(70΄Ζβέρκος), Μήτρογλου, Γουνδουλάκης(59' Μπάλαμπαν), Κουμορτζί, Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς

    Καβάλα: (Χενρικ Κάσπερτσακ): Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης(81' Πετκάκης), Τόμασιτς, Ντουγκλάο, Πρέτζελ, Ντιέ, Περεϊρίνια(86' Ελευθεριάδης), Καρντόσο, Βουτσίσεβιτς(71' Γιάννους), Ονουάτσι, Νικουλάε

    Κίτρινες κάρτες: Καρντόσο, Όμο, Λάτκα,

    Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

    Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Καρατζίκας (Αθηνών)

    4ος Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

    Παιχνίδι κέντρου...

    Ο Τάκης Λεμονής έστησε διπλή ζώνη άμυνας με σκοπό να εξουδετερώσει τα ατού της Καβάλας. Αντίθετα, οι μεγάλες αποστάσεις μεταξύ κέντρου και επίθεσης δημιουργούσαν πρόβλημα στην ανάπτυξη. Το παιχνίδι ήταν μία παρτίδα σκάκι για τους δύο τεχνικούς.

    Η Καβάλα, παρότι, τα δημοσιεύματα πριν το ματς έλεγαν ό,τι θα κυνηγήσει τη νίκη, αυτό δεν φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Ο Χένρικ Κάσπερτσακ προτίμησε να διατηρήσει το μηδέν παθητικό παρά να ψάξει το γκολ.

    Οι παίκτες του ελάχιστες φορές απείλησαν δίνοντας περισσότερο προσοχή στην άμυνα και στο κέντρο του γήπεδου. Οι χαφ δεν πραγματοποίησαν κούρσες ενώ καλύτεροι των φιλοξενούμενων ήταν τα δύο αμυντικά χαφ Καρντόσο και Ντιέ.

    Στο 3' οι παίκτες του Πανιωνίου δοκίμασαν την ετοιμότητα του Γκαλίνοβιτς. Ο Γουνδουλάκης έκανε την σέντρα από τα δεξιά, ο Ντουγκλάο δεν έδιωξε σωστά στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Τόμασιτς, από το λάθος επωφελήθηκε ο Μήτρογλου το σουτ του οποίου έδιωξε ο Γκαλίνοβιτς.

    Η ευκαιρία του Μήτρογλου, αποτέλεσε την καλύτερη στιγμή του 1ου ημιχρόνου. Η Καβάλα με πολλές πάσες στο χώρο του κέντρου προσπαθούσε να βρει κενούς χώρους, ενώ ο Πανιώνιος ήθελε να εκμεταλλευτεί την "ρέντα" του Μήτρογλου, αφού οι περισσότερες επιθέσεις είχαν ως κατάληξη τον επιθετικό των "κυανέρυθρων.

    Ο Πανιώνιος επιχειρούσε να δώσει πλάτος στο παιχνίδι του είτε με τον Γουνδουλάκη από τα δεξιά, είτε με τον Ριέρα από τα αριστερά. Πιο αποφασιστικοί οι "αργοναύτες" απομάκρυναν κάθε προσπάθεια των παικτών του Πανιωνίου για δημιουργία επικίνδυνης φάσης. 

    Στο 35', η πίεση στο κέντρο δεν είχε αποτέλεσμα για τους "κυανέρυθρους". Ο Τσότσαλιτς πήρε την μπάλα στο κέντρο έβγαλε στον κενό χώρο στον Ριέρα, αυτός μπήκε στην περιοχή, αλλά καθυστέρησε και έχασε την μπάλα από τον Τόμασιτς.

    Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή παρότι διατηρούσαν την κατοχή της μπάλας έδειχναν ότι δεν είχαν σαφές επιθετικό πλάνο.

    Η Καβάλα έχασε τις δύο καλύτερες τις ευκαιρίες στο τέλος του ημιχρόνου. Στο 40' το σουτ του Καρντόσο έδιωξε ο Μάχο, ενώ το ίδιο έπραξε στην κεφαλιά του Νικουλάε στην λήξη του ημιχρόνου.


    Καλύτερος ο Πανιώνιος αλλά...

    Ο Τάκης Λεμονής εκνευρίστηκε όταν διέκρινε έλλειψη διάθεσης από τους παίκτες του με την έναρξη της επανάληψης. Οι δύο προπονητές πραγματοποιούσαν διορθωτικές αλλαγές αλλάζοντας θέσεις παικτών.

    Στην μοναδική φορά που οι παίκτες του Πανιωνίου πέρασαν το αμυντικό δίδυμο των χαφ της Καβάλας σημείωσαν γκολ. Στο 66', βγήκαν στον αιφνιδιασμό με τον Μήτρογλου ο οποίος έστρωσε στον Μπάλαμπαν, που λίγο νωρίτερα είχε μπει ως αλλαγή στην θέση του Γουνδουλάκη. Ο Κροάτης σούταρε δυνατά από την μεγάλη περιοχή και άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

    Η ροή του ματς είχε αλλάξει υπέρ των γηπεδούχων που είχαν περισσότερο ελεύθερο χώρο για αντεπιθέσεις.

    Η Καβάλα θα μπορούσε, σύμφωνα με την εικόνα του ματς να απειλήσει με στημένη φάση. Το κατάφερε ο Ντιέ στο 89' με απευθείας εκτέλεση φάουλ ισοφαρίζοντας το ματς. Ο Μάχο ήταν η μοναδική φορά που δεν κατάφερε να αντιδράσει.

     




    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ