• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

  Εκπληκτική εικόνα από τη NASA που δείχνει δομές των δακτυλίων του Κρόνου με πρωτοφανή λεπτομέρεια

  Το διαστημικό σκάφος Cassini της NASA κατέγραψε με εκπληκτικές λεπτομέρειες, δομές των δακτυλίων από τον «Άρχοντα των Δακτυλιδιών» του Ηλιακού μας συστήματος.
  Μια νέα εντυπωσιακή εικόνα από τους δακτυλίους του Κρόνου έδωσε στην δημοσιότητα η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος (NASA).
  Οι δακτύλιοι αποτελούνται από πολλούς άλλους μικρότερους δακτυλίους που φαίνονται σαν ένας όταν τα βλέπει κανείς από απόσταση. Αλλά όταν απεικονίζονται από κοντά, αυτές οι δομές των δακτυλίων εμφανίζονται πιο καθαρά. Οι επιστήμονες εξετάζουν τη φύση αυτών των χαρακτηριστικών, αν εμφανίζονταν πάντα έτσι ή έχουν εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου.
  7547_PIA20506_full
  Πατήστε άνω στην εικόνα για να την δείτε σε υψηλή ανάλυση.
  Η εικόνα αυτή δείχνει την ηλιόλουστη πλευρά των δακτυλίων λίγο πάνω πάνω από το επίπεδο του δακτυλίου. Η εικόνα λήφθηκε με τον ευρυγώνιο φακό της κάμερας του διαστημικού σκάφους Cassini στις 24 Σεπτεμβρίου του 2016, το οποίο βρέθηκε σε απόσταση περίπου 456.000 χιλιόμετρα από τον Κρόνο.
  Η αποστολή Cassini–Huygens είναι ένα συνεργατικό έργο της NASA, της ESA και της ASI, της Ιταλικής Υπηρεσίας Διαστήματος. Το εργαστήριο της NASA, Jet Propulsion Laboratory (JPL), ένα τμήμα του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια στην Πασαντένα, διαχειρίζεται την αποστολή για τη Διεύθυνση Επιστημονικών Αποστολών της NASA (Science Mission Directorate) στην Ουάσινγκτον. Ο δορυφόρος Cassini σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και συναρμολογήθηκε στο JPL. Η συσκευή ραντάρ κατασκευάστηκε από το JPL και το ASI, σε συνεργασία με τα μέλη της ομάδας από τις ΗΠΑ και αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.
  Ηλίας Σιατούνης

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ