• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

    Ελεγχος του Νου – Liber MMM

    Μεταφράζοντας το βιβλίο – εγχειρίδο μαγείας του P.Carroll Liber MMM αποφάσισα να το διαχωρίσω σε 3 σκέλη ασκήσεων που θα μπορέσουν να βοηθήσουν εκείνους που θέλουν να εξασκηθούν με τον «Μαγικό» εαυτό τους… Για να πραγματοποιηθει ο Ελεγχος του Νου.
    «Από το Liber MMM του Peter J. Carroll»
    Φυσικά, ως αρθρογράφος του mindhack θα ήθελα να διευκρινίσω πως τούτες οι ασκήσεις δεν αποσκοπούν σε οποιαδήποτε παραπλάνηση-προσηλυτισμό του αναγνώστη και πως παρουσιάζονται κυρίως για ενημέρωση σχετικά με τους τρόπους εξάσκησης που ακολουθούνται κατά την μαγική διαδικασία. Παραθέτω λοιπόν τις εν λόγω ασκήσεις εφιστώντας την προσοχή στους αναγνώστες οι οποίοι θα πρέπει να γνωρίζουν καλά τι κάνουν προτού επιχειρήσουν να τις εφαρμόσουν.
    Το πρώτο σκέλος του εγχειριδίου αναφέρεται σε ασκήσεις γενικής προετοιμασίας με σκοπό την επίτευξη της μαγικής κατάστασης έκστασης με φυσικούς πάντοτε τρόπους.
    Ας δούμε παρακάτω την προσέγγιση του Carroll:

    1:ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ

    Για να εξασκηθούμε με την «μαγεία» αποτελεσματικά, θα πρέπει να αναπτύξουμε την ικανότητα του μυαλού έτσι ώστε να μπορεί να εισχωρήσει σε μία κατάσταση παρόμοια με εκείνη της έκστασης. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με εναν αριθμό επιπέδων: Με απόλυτη ακινησία του σώματος, με διατήρηση της αναπνοής, την παύση της οποιασδήποτε σκέψης, συγκέντρωση στον ήχο,συγκέντρωση σε αντικείμενα και σε νοητές εικόνες.
    Ακινησία
    Τοποθετηθείτε κάπου έτσι ώστε το σώμα σας να βρίσκεται άνετα και προσπαθήστε να μείνετε στην ίδια θέση γιά όσο το δυνατόν περισσότερο. Προσπαθήστε να μην ανοιγοκλείνετε τα βλέφαρα, την γλώσσα ή τα δάχτυλά σας και γενικότερα κανένα σημείο του σώματος. Μην αφήσετε το μυαλό να «ταξιδέψει» σε σκέψεις,απλά παρατηρήστε τον εαυτό σας. Αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να σας προκαλέσει ύστερα από λίγη ώρα κάποια άβολα συναισθήματα,αλλά επιμείνετε όσο μπορείτε εσείς για να επιτύχετε το αποτέλεσμα. Αφιερώστε λίγη ώρα για αυτή την άσκηση κάθε ημέρα,καταγράφοντας οποιοδήποτε αποτέλεσμα στο «μαγικό» σας ημερολόγιο. Ο χρόνος της άσκησης θα μπορούσε να διαφέρει από άτομο σε άτομο. Όταν όμως φτάσετε στο σημείο να πραγματοποιείτε την άσκηση για 15 λεπτά, προχωρήστε στην επόμενη άσκηση, που είναι η διαχείριση της αναπνοής.
    Ακινησία 2
    Μείνετε όσο ακίνητοι μπορείτε και ξεκινήστε να διαμορφώνετε την αναπνοή σας ούτως ώστε να είναι πιό αργή και βαθύτερη. Ο στόχος είναι να γίνει χρήση ολόκληρης της χωρητικότητας των πνευμόνων μα χωρίς μυική προσπάθεια και δυσφορία. Οι πνεύμονες μπορούν να μένουν γεμάτοι ή άδειοι κατά την διάρκεια της εισπνοής και της εκπνοής, για να μακρύνει ο κύκλος της αναπνοής. Το σημαντικό σημείο αυτής της άσκησης είναι να μπορέσει ο νους να κατευθύνει ολοκληρωτικά την προσοχή του στον αναπνευστικό κύκλο. Όταν αυτό μπορεί να επιτευχθεί για 30 λεπτά, προχωρήστε στην επόμενη άσκηση.
    Απώλεια Σκέψης
    Οι δύο παραπάνω ασκήσεις ωφελούν στην βελτίωση της υγείας, μα δεν έχουν κάποιο άλλο όφελος στην «μαγική εργασία» πέρα από την προετοιμασία για την άσκηση την οποία θα αναλύσουμε εδώ. Η απώλεια σκέψης είναι η αρχή της μαγικής κατάστασης Έκστασης. Καθώς βρίσκεστε στις 2 παραπάνω καταστάσεις,δηλαδή σε πλήρη ακινησία και αναπνέοντας βαθιά και σταθερά,προσπαθήστε να αποτραβήξετε τον νου από οποιαδήποτε σκέψη. Η προσπάθεια για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο αποκαλύπτει στο μυαλό πως περιέχει μέσα του μια θύελλα σκέψεων και ιδεών….
    Μονάχα η μεγαλύτερη αποφασιστικότητα θα μπορέσει να «κερδίσει» έστω και μερικά δευτερόλεπτα νοητικής γαλήνης, μα ακόμη και αυτό μπορεί να θεωρηθεί θρίαμβος. Στοχεύστε στην ολοκληρωμένη επιτήρηση των σκέψεων και την επιμηκυνση της ολοκληρωμένης αδράνειας. Όπως και στην φυσική ακινησία, η νοητική ακινησία μπορεί να διασπαστεί σε ασκήσεις με χρόνους που βολεύουν τον καθένα ξεχωριστά. Τα αποτελέσματα καλό θα είναι να καταγραφούν στο «μαγικό» ημερολόγιο…
    Στο επόμενο άρθρο της σειράς που αφορά το Liber MMM θα αναλύσουμε τα διαφορετικά είδη διαλογισμού τα οποία θα μας φέρουν ένα βήμα πιό κοντά στα επιθυμητά αποτελέσματα…

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ