• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

    Η νέα υπουργός Εργασίας δεν έχει κολλήσει ούτε ένα ένσημο

    Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος ήταν έως χθες και θα είναι για πολλά χρόνια ακόμη ένας από τους πλέον μισητούς υπουργούς των τελευταίων πολλών χρόνων. Δεν είναι μόνον οι μνημονιακές «σφαγές» στις συντάξεις και οι θηριώδεις ασφαλιστικές εισφορές που θα αποτελειώσουν δεκάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Δεν είναι οι χαριστική βολή του έδωσε στα ταμεία.
    Είναι το προκλητικό και συνάμα προσβλητικό του ύφος και στυλ με το οποίο απευθύνονταν στον ελληνικό λαό για να του πει σχεδόν με κοροϊδευτικό χαμόγελο τη μια μέρα ότι γεννήθηκε κομμουνιστής και την άλλη ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις.
    Οι επιστολές που έστειλε σε περίπου 200.000 συνταξιούχους ήδη καίγονται στις διαδηλώσεις και αυτό ήταν το μήνυμα προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι πρέπει να τον αποσύρει από το προσκήνιο.
    Ο ελληνικός λαός θα σταματήσει να βλέπει καθημερινά το αυτάρεσκο ποσέτ (σ.σ. μαντηλάκι στην μπροστινή τσέπη του σακακιού) του εργατολόγου που από υπερασπιστής (!) των απολυμένων έγινε ο δήμιος της εργασίας στην Ελλάδα.
    Κι όμως, ο κ. Κατρούγκαλος απλώς θα κινεί πλέον τα νήματα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές από το παρασκήνιο. Ο πρωθυπουργός τον απέσυρε σε μια θέση χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο και φόρτο εργασίας στο υπουργείο Εξωτερικών από όπου θα μπορεί να παρακολουθεί και να καθοδηγεί το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης στο υπουργείο Εργασίας που σίγουρα θα επιφέρει πρόσθετα δεινά στους Έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους. Απλώς θα το κάνει διά αντιπροσώπου.
    Η έως την Παρασκευή το βράδυ η διευθύντρια του γραφείου του Έφη Αχτσιόγλου κάθεται στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου Εργασίας δεχόμενη να γίνει αυτή το κόκκινο πανί για τον ελληνικό λαό.
    Γιατί όμως μια νέα γυναίκα 31 ετών δέχεται να παίξει το ρόλο του εξιλαστήριου θύματος σε μια κυβέρνηση του καταρρέει; Και για ποιο λόγο έβαλε ο Αλέξης Τσίπρας έναν νέο άνθρωπο χωρίς ουσιαστικά πολιτικά προσόντα και πολιτικό ειδικό βάρος σε μια τέτοια θέση στην πλέον κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης;
    Πράγματι η επιλογή αυτή του πρωθυπουργού αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη έκπληξη του ανασχηματισμού της απελπισίας και του συμβιβασμού που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας με όλους: με το κόμμα του, με τους δανειστές και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ