• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

  ΞΕΚΙΝΗΣΕ…. Καταργείται η αργία των Τριών Ιεραρχών

  Σχολική γιορτή και όχι σχολική αργία θα είναι η ημέρα των Τριών Ιεραρχών, στις 30 Ιανουαρίου. Η πρόταση αυτή συζητήθηκε στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, στο πλαίσιο της εξέτασης των νέων κανονισμών λειτουργίας των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης και όπως όλα δείχνουν, σχετική πρόνοια θα περιληφθεί στο διαμορφωμένο κείμενο που θα καταθέσει το αρμόδιο υπουργείο.
  Το σκεπτικό της πρότασης είναι ότι η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι η γιορτή των Γραμμάτων και συνεπώς τα σχολεία δεν θα έπρεπε να είναι κλειστά. Απεναντίας, θα έπρεπε να είναι ανοικτά και να γιορτάζουν. Γι’ αυτό και η εισήγηση προβλέπει όπως στις 30 Ιανουαρίου, μαθητές και εκπαιδευτικοί αντί να παραμένουν στα σπίτια τους, να διοργανώνουν δραστηριότητες στους σχολικούς χώρους.
  Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, το Υπουργείο Παιδείας τοποθετήθηκε υπέρ της πρότασης και εκτός απροόπτου, θα την περιλάβει στο τελικό κείμενο των κανονισμών που θα καταθέσει στη Βουλή, με απώτερο σκοπό την ψήφισή τους από την Ολομέλεια. Σε μια τέτοια περίπτωση, πάντως, θα είναι ίσως η πρώτη φορά στην ιστορία της κυπριακής Εκπαίδευσης που καταργείται μια σχολική αργία.

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ