• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

    Ιδού το σενάριο παγκόσμιας διακυβέρνησης της Νέας Τάξης σε πασίγνωστο σίριαλ

    Ο τρίτος κύκλος του σίριαλ Black Mirror

    περιγράφει έναν όχι τόσο μακρινό ή άγνωστο κόσμο, όπου η τεχνολογία και τα κοινωνικά δίκτυα παίρνουν το πάνω χέρι  ψυχαναγκάζοντας τον άνθρωπο και ελέγχοντάς τον.
    Στο σίριαλ, ο κόσμος της Λέισι είναι τέλειος.
    Οι δρόμοι, τα δέντρα, ο ουρανός, τα σπίτια, οι άνθρωποι, οι χώροι εργασίας, τα αυτοκίνητα, τα χαμόγελα, οι σχέσεις, τα αεροδρόμια, μα και οι αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.
    Το σπίτι της Λέισι δεν είναι ούτε μεγάλο, ούτε μικρό. Ανταποκρίνεται όμως στις απαιτήσεις της «φωτογένειας» που απαιτούν οι αναρτήσεις στα social media ή αλλιώς ανταποκρίνεται ας πούμε στις ενεργειακές «επιταγές» της Ατζέντας 21.

    Ζει μαζί με τον αδελφό της, κάνει μια μάλλον αδιάφορη δουλειά, δεν έχει σύντροφο, παρά μόνο συνάπτει συμβατικές σχέσεις με τον κοινωνικό περίγυρό της.
    Εν τούτοις, για μια τόσο βαρετή ζωή τα πηγαίνει περίφημα στον παράλληλο κόσμο των κοινωνικών δικτύων, όπου η τεχνητή συμπεριφορά και οι ψεύτικες σχέσεις δίνουν και παίρνουν.
    Στον κόσμο της Λέισι, όμως, οι άνθρωποι δεν διαδρούν απλώς μέσω του like και του share στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάθε τους κίνηση, κάθε τους συνάντηση, κάθε τους απόφαση, κάθε τους βλέμμα και κάθε τους νεύμα στον αληθινό κόσμο βαθμολογείται από τους άλλους ανθρώπους με αστεράκια.
    Αν ταιριάζουν δηλαδή σωστά στην μάζα, η οποία παρακολουθείται νηχθημερόν.
    Η πρωταγωνίστριά ονειρεύεται μια καλύτερη θέση στην ταξική διαστρωμάτωση, που ορίζεται από το φαίνεσθαι και την προσαρμογή στην παγκόσμια μάζα, την ιδεολογία της οποίας ορίζει φυσικά το παγκόσμιο κράτος.
    Εξάλλου, μόνο έτσι θα μπορεί να εξασφαλίσει το σπίτι των ονείρων της, τα like των ονείρων της και  την ψευδεπίγραφη βεβαιότητα πως έχει πετύχει κάτι χειροπιαστό στη ζωή της.
    Πως έχει τα αγαθά του «Αβραάμ και του Ισαάκ» και τα απολαμβάνει μη έχοντας όρεξη για δραπέτευση από την εικονική φυλακή.
    Στην σειρά υπάρχουν πολλές ιστορίες και θα δείτε ακόμα και τα κέντρα μεταλλαγμένων λαχανικών, τα οποία θα ταΐζουν τις ανθρώπινες μάζες.

    el.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ