• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

    Η διδασκαλία του Χριστού

    Όταν ο Ιησούς Χριστός σταυρώθηκε, αναστήθηκε και αναλήφθηκε, άφησε παρακαταθήκη στους ανθρώπους την διδασκαλία Του, την οποία οι μαθητές και απόστολοί Του ανέλαβαν κατ' εντολή Του να μεταδώσουν παντού.

    Πώς όμως ήταν δυνατόν αυτοί οι άνδρες, από την Γαλιλαία των Ελλήνων, να διαδώσουν τον λόγο του Χριστού, ξεκινώντας από το μηδέν, χωρίς διασυνδέσεις, χωρις χρήματα, χωρίς εμπειρία και όντας αγράμματοι στην πλειοψηφία τους ;
    Κι όμως το θαύμα έγινε και το όνομα του Χριστού έχει ακουστεί σήμερα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Ωστόσο ποιά ήταν και είναι η διδασκαλία Του; Τι ήταν αυτό το τόσο σπουδαίο που ήρθε να μας αποκαλύψει ; Είναι αυτό που δίνει η εκκλησία μέσω της θρησκείας σήμερα με την λεγόμενη εκκλησιαστική ζωή ; Η απάντηση είναι πως όχι.
    Η διδασκαλία του Χριστού ήταν μεγάλη και περιλάμβανε πλήθος αποκαλύψεων. Το κεντρικό όμως σημείο της ήταν το ότι ο κόσμος αυτός είναι ψεύτικος -αποτελώντας ένα πεδίο δοκιμασιών για εμάς- και αποκάλυπτε την ύπαρξη του αληθινού κόσμου, που βρίσκεται έξω από αυτό το ψεύτικο σύμπαν που αντιλαμβανόμαστε. Πληροφορούσε τον καθένα, για το ότι είναι ένα αθάνατο πλάσμα μέσα σε ένα τιποτένιο σώμα, φυλακισμένος στον κόσμο αυτό και του έδινε επίσης τον τρόπο να μεταβεί απο τον κόσμο αυτόν τον ψεύτικο, στον αληθινό, όπου κάποτε ζούσε και έφυγε. Ήταν μια διδασκαλία απόλυτα ελληνοκεντρική θα έλεγε κανείς, αφού τα ίδια είχαν πεί ανα τους καιρούς οι κορυφαίοι Έλληνες φιλόσοφοι. Απλά ο Χριστός τα είπε μαζεμένα, και με τρόπο απλό και προσιτό στον καθένα. Ήταν και είναι τα λόγια Του κατανοητά ακόμη και απ τον πιο αγράμματο και τον πιο χαζούλη θα λέγαμε χαριτολογώντας.
    Ωστόσο οι υπηρέτες του σκότους, η Μαύρη αδελφότητα, δεν έμεινε έτσι. Αντέδρασε.Έτσι ο πύρινος λόγος του Χριστού και η πεμπτουσία της Αλήθειας που ήρθε να μας πεί, έγινε μεθοδικά μια νεκρή τυπική θρησκεία που δεν "μιλάει" σε κανέναν. Για να γίνουν αυτά χρειάστηκαν να περάσουν αρκετά χρόνια βέβαια και όλα άρχισαν να εντείνονται από τον 4ο μ.Χ αιώνα. Για να καταλάβετε τι έγινε, μέχρι τότε, τον 4ο μ.Χ αιώνα, είχε δημιουργηθεί μία παράδοση, ένα προζύμι γνώσεων και δοξασιών, που οι πρώτοι Χριστιανοί δεχότανε ή μελετούσαν και σε γενικές γραμμές αποδεχότανε.
    Σε αυτές τις γνώσεις δεν υπήρχε ΤΙΠΟΤΑ το εβραϊκό σε αντίθεση με σήμερα. Ο Χριστός είπε στους νομοδιδάσκαλους του Ιουδαίου θεού του Γιαχβέ, ότι εσείς τον Πατέρα μου, που με έστειλε Εμένα, δεν τον γνωρίζετε.(Κατα Ιώαννην 8,19). Άρα ο θεός της Παλιάς Διαθήκης που γνώριζαν οι Εβραίοι δεν ήταν ο Δημιουργός μας, ο Πατέρας που έστειλε τον Χριστό. Αντίθετα, ήταν και είναι ο μισάνθρωπος Διάβολος, ο Σατανάς και αυτό φαίνεται από τα ίδια του τα γεμάτο φόβο και μίσος λόγια, και τις ανώμαλες απαιτήσεις του στην Παλιά Διαθήκη.
    Οι γνώσεις αυτές, περιείχαν μόνο ελληνικά κείμενα των κορυφαίων Ελλήνων φιλοσόφων που έλεγαν σχεδόν τα ίδια με τον Χριστό και πέρα απο αυτά διάβαζαν επίσης στις συγκεντρώσεις τους τα προφητικά κείμενα των Ελληνίδων Σιβυλλών, που προφήτευαν με κάθε λεπτομέρια τον ερχομό του Χριστού χιλιάδες χρόνια πριν αυτός συμβεί. Βλέποντας το αυτό οι άρχοντες του ψεύτικου κόσμου κατάλαβαν ότι όλα ετοιμαζόταν να τιναχτούν στον αέρα, αφού όλοι οι άνθρωποι ήταν μια ανάσα μακριά απο το να μάθαιναν την αλήθεια και να απέρριπταν τον ψεύτικο κόσμο στον οποίο ζούμε, το Μatrix.
    Το σύνολο σχεδόν των γνώσεων που ο Χριστός είχε δώσει, είχε καταγραφεί σε παπύρους και υπήρχε στις μεγάλες οργανωμένες βιβλιοθήκες της Μεσογείου, με πρώτη αυτή της Αλεξανδρείας, σε κάποιους ναούς, από τότε που άρχισε μία σχετική ανοχή απέναντι στους Χριστιανούς και βέβαια σε κάποιες ιδιωτικές βιβλιοθήκες. Τα τέσσερα κανονικά λεγόμενα σήμερα ευαγγέλια, δεν υπήρχαν καν την εποχή εκείνη, στις αρχές δηλαδή του 4ου μ.Χ. αιώνα, αλλά δημιουργήθηκαν από δεκάδες χειρόγραφα, που με αντιγραφές έφθασαν στον 4ο αιώνα.
    Κυκλοφορούσαν δηλαδή τότε και άλλα πολλά ευαγγέλια που αποδίδονταν στους υπόλοιπους Αποστόλους, αλλά δεν έγιναν αποδεκτά από την τοπική σύνοδο της Λαοδίκειας, που επί σαράντα περίπου χρόνια «μαγείρευε» την τελική μορφή των «ιερών» κειμένων, ώστε να τα δώσει στους ανθρώπους ως τα μόνα θεόπνευστα κείμενα. Εκεί στην Λαοδίκεια έκαναν το εξής: Αφου πέταξαν έξω το μεγαλύτερο μέρος της διδασκαλίας του Χριστού, πρόσθεσαν εβραϊκές αναφορές μέσα, εβραϊκά στοιχεία, έβγαλαν κάθε τι ελληνικό, κι έφτιαξαν 4 Ευαγγέλια, τις Πράξεις και τις Επιστολές των Αποστόλων. Τα 4 αυτά Ευαγγέλια δεν περιέχουν όσα έγραψαν οι 4 αντίστοιχοι ευαγγελιστές, στους οποίους αποδίδονται όμως. Οι δε επιστολές κάποιες γράφτηκαν απ το μηδέν, άλλες εξεβραϊστηκαν πλήρως. Το ίδιο και οι πράξεις των αποστόλων.
    Πέρασαν όλα απο πολύ κόψιμο και ράψιμο μέχρι να εξεβραϊστούν πλήρως και μετά να δοθούν στον κόσμο μέσω της εβραιοχριστιανικής θρησκείας, ως τα μόνα θεόπνευστα κείμενα, ώστε να χαθεί η πεμπτουσία της αλήθειας του Χριστού.
    Ωστόσο ακόμη και σε αυτά υπάρχουν εννοείται, αμόλυντα τμήματα της διδασκαλίας του Χριστού, απλά βρίσκονται ανάμεσα σε εβραϊκές προσθήκες επίτηδες για να μπερδεύεται κάποιος που τα διαβάζει. Ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν αυτοί που το οργάνωσαν. Την θρησκεία δηλαδή του Εβραιοχριστιανισμού δεν την έκανε ο Χριστός, αλλά σκοταδιστικές αρχές του ψεύτικου κόσμου. Τα δόγματα όλα σφραγίστηκαν με συνόδους, τις οποίες υποτίθεται φώτιζε το Άγιο Πνεύμα και όποιος είχε αντίρρηση, πήγαινε στην κυριολεξία στο πυρ, αφού ή τον έκαιγαν ή τον σκότωναν ή τον έβαζαν φυλακή, δημεύοντας την περιουσία του υπέρ της εκκλησίας κτλ. Όλα αυτά γινόντουσαν βάση του νόμου του Γιαχβέ.
    Ο Χριστός δίδασκε 3 χρόνια, ωστόσο η διδασκαλία του Χριστού που έχουμε σήμερα στα 4 κουτσουραμμένα και εξεβραϊσμένα ευαγγέλια δεν περνά τις 3 ώρες σε διάρκεια. Που πήγαν τα υπόλοιπα; Δεν καταγράφηκαν; Δεν θεωρήθηκαν σημαντικά ώστε  να γραφτούν ή κάποιοι τα θεώρησαν επικίνδυνη γνώση και τα πέταξαν έξω άρων-άρων, κατά την συρραφή των τεσσάρων ευαγγελίων στην σημερινή μορφή τους; Τα συμπεράσματα δικά σας.
    Σαν να μην έφτανε αυτό, πήραν ολόκληρο τον νόμο των Εβραίων, όπου εξυμνείται ο ψεύτικος αυτός κόσμος του Γιαχβέ, απο τον οποίο μας καλεί ο Χριστός να φύγουμε ακολουθώντας Τον, που εξυμνούνται όλα τα αγαθά και καλούδια του ψεύτικου κόσμου αυτού, όπου εξυμνούνται οι ανωμαλίες, οι πόρνες, οι βιασμοί, οι σκοτωμοί, οι αιμομιξίες και τόλμησαν να πουν ότι αυτός ο ψευτοθεός της παλιάς διαθήκης, ο θεός των Εβραίων, ο βιτσιόζος, ο αιμοδιψής, ο ανώμαλος, ο ψεύτης είναι ο Δημιουργός μας και Εκείνος που έστειλε τον Χριστό. Έβαλαν τα εβραϊκά κείμενα δίπλα στα Χριστιανικά, την στιγμή που οι Εβραίοι ήταν που σταύρωσαν τον Χριστό, ο λαός του Γιαχβέ Σατανά,του Διαβόλου.
    Αυτές οι εγκληματικές και παράλογες κινήσεις προκάλεσαν την άμεση αντίδραση όσων γνώριζαν την αλήθεια. Όσοι είχαν κείμενα αυθεντικά των λόγων του Χριστού και της αμόλυντης διδασκαλίας Του, τα οποία δεν είχαν καεί, αντιστάθηκαν. Ωστόσο επειδή το παλάτι του Μαύρου Βυζαντίου ήταν προσκυνημένο στις σκοταδιστικές αρχές, όλοι σκοτώθηκαν. Τους δολοφόνησαν ως μεγάλους αιρετικούς και αφού τους σκότωσαν, έκαψαν τα πάντα που είχαν γράψει εκείνοι.
    Κατόπιν έγραψαν οι αντίπαλοί τους μεγάλα ψέματα και τα παρουσίασαν ως γραπτά εκείνων που είχαν οι ίδιοι σκοτώσει στους ανθρώπους της εποχής, που όπως και σήμερα δέχονται ότι του λένε οι έγκριτοι κάθε είδους. Αυτό έμεινε και στην ιστορία μέχρι σήμερα και αυτό γνωρίζουν όλοι. Όπως η ιστορία σήμερα για παράδειγμα λέει οτι ο Σόρος, οι Ρότσιλντ και οι Ροκφέλερ είναι μεγάλοι φιλάνθρωποι. Κατά πόσο ισχύει όμως αυτό;
    Οι δε αυτοί εβραιολάγνοι σκοταδιστές, εχθροί του Χριστού, ονομάστηκαν φωτισμένοι και μεγάλοι μύστες. Όσοι έκαψαν τις αρχαίες βιβλιοθήκες με την γνώση και έσφαξαν και δολοφόνησαν και κατέστρεψαν, ωστε να κυριαρχήσει ο σκοταδισμός, ονομάστηκαν "άγιοι" και μπήκαν με καθαρά σατανικό τρόπο δίπλα στους πραγματικούς Αγίους του Χριστού.
    Ο Άρειος που ήταν αυτός που πρωτοστάτησε στην αντίσταση αυτή, ο Νεστόριος, ο Μαρκίωνας και όσοι προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να σταματήσουν το έγκλημα αυτό, βγήκαν οι "κακοί" της υπόθεσης. Ονομάστηκαν "τέκνα του Διαβόλου", βλάσφημοι και αιρετικοί, όπως κάποτε είχε ονομαστεί ο ίδιος ο Χριστός από το ιερατείο και τους νομοδιδάσκαλους του Γιαχβέ των Εβραίων.
    Να θυμήσουμε :
    Τους είπε ο Χριστός :
    Κατα Ιωάννην. 8,47             ὁ ὢν ἐκ τοῦ Θεοῦ τὰ ῥήματα τοῦ Θεοῦ ἀκούει· διὰ τοῦτο ὑμεῖς οὐκ ἀκούετε, ὅτι ἐκ τοῦ Θεοῦ οὐκ ἐστέ.
    Άρα αν οι εβραίοι δεν ήταν με τον Θεό, αν δεν ήξεραν τον Θεό, ποιος είναι ο Γιαχβέ τους, που η εγκληματική θρησκεία των σκοταδιστών έβαλε δίπλα στον Χριστό; Είναι ο ίδιος με τον θεό των μουσουλμάνων. Αλλάχ και Γιαχβέ : προσωπεία πίσω από τα οποία είναι κρυμμένος ο Σαμαέλ Σατανάς, ο αρχιαποστάτης και εχθρός των ανθρώπων.
    Κατα Ιωάννην. 8,48             ἀπεκρίθησαν οὖν οἱ Ἰουδαῖοι καὶ εἶπον αὐτῷ· οὐ καλῶς λέγομεν ἡμεῖς ὅτι Σαμαρείτης εἶ σὺ καὶ δαιμόνιον ἔχεις;
    Κατα Ιωάννην. 8,49             ἀπεκρίθη Ἰησοῦς· ἐγὼ δαιμόνιον οὐκ ἔχω, ἀλλὰ τιμῶ τὸν πατέρα μου, καὶ ὑμεῖς ἀτιμάζετέ με. 
    __
    Ματθ. 12,24       οἱ δὲ Φαρισαῖοι ἀκούσαντες εἶπον· οὗτος οὐκ ἐκβάλλει τὰ δαιμόνια εἰμὴ ἐν τῷ Βεελζεβούλ, ἄρχοντι τῶν δαιμονίων.
    Γιαυτό και ο Χριστός είπε :
    Ματθ. 10,25    ἀρκετὸν τῷ μαθητῇ ἵνα γένηται ὡς ὁ διδάσκαλος αὐτοῦ, καὶ τῷ δούλῳ ὡς ὁ κύριος αὐτοῦ. εἰ τὸν οἰκοδεσπότην Βεελζεβοὺλ ἐκάλεσαν, πόσῳ μᾶλλον τοὺς οἰκιακοὺς αὐτοῦ;
    Ματθ. 10,26   μὴ οὖν φοβηθῆτε αὐτούς· οὐδὲν γάρ ἐστι κεκαλυμμένον ὃ οὐκ ἀποκαλυφθήσεται, καὶ κρυπτὸν ὃ οὐ γνωσθήσεται.
    Όπως το είπε λοιπόν ο Χριστός,έτσι και έγινε,και γίνεται. Οι δικοί Του ονομάζονται παιδιά του Διαβόλου και αιρετικοί, απο εκείνους που πράγματι υπηρετούν τον Διάβολο εν αγνοία ή εν γνώση τους. Ωστόσο στην πλειοψηφία, στους περισσοτέρους, που πάντα τρώγανε και τρώνε το παραμύθι, φαίνονται ως πολύ μεγάλοι φωτισμένοι άνθρωποι. Σήμερα μάλιστα κυκλοφορούν γελοίες ιστορίες, για παράδειγμα για τον Άρειο, τον οποίο δηλητηρίασαν γιατί τους "μεγαλοφωτισμένους" τους είχε κάνει ρόμπα και ξεσκέπαζε τα ψέματα τους, οτι τον τιμώρησε δήθεν ο θεός και είχε τον θάνατο που είχε. Δεν μας λένε όμως, ποιός θεός; Γιατί ο Χριστός δεν τιμωρεί. Απλά αυτοί δεν γνωρίζουν τον Χριστό, γνωρίζουν τον μοχθηρό Γιαχβέ της Παλιάς Διαθήκης. Τον Άρειο τον σκότωσαν γιατί κινδύνευαν να τους γκρεμίσει το ψέμα που χτίζανε. Το ψέμα που σήμερα θεωρείται απο τους περισσότερους οτι είναι "ο Χριστός".
    Αφού ξεμπέρδεψαν λοιπόν και από τους αληθινούς Χριστιανούς, έφεραν τον απόλυτο σκοταδισμό του μεσαίωνα στον κόσμο και έκαψαν όλα όσα δεν είχαν κάψει τα προηγούμενα χρόνια. Κάηκαν τα πάντα ως "αιρετικά" από τους σκοταδιστές.Νόμιζαν οτι νίκησαν.
    Ωστόσο ξέχασαν ότι είτε το θέλει κάποιος είτε όχι, ο Ιησούς Χριστός Νικά.
    Μέσα λοιπόν σε όλο το χάος του 4ου αιώνα, ένας συλλέκτης χειρογράφων ειδοποιήθηκε ότι ερχόταν και στην πόλη του οι σκοταδιστές εβραιοχριστιανοί για να κάψουν τα πάντα. Χωρίς να χάσει χρόνο πήρε όσα χειρόγραφα μπόρεσε απ την συλλογή του, τα έβαλε μέσα σε
    ένα πιθάρι και τα έθαψε κάπου έξω απ την πόλη με το όνομα Ναγκ Χαμμάντι. Τα έθαψε για να σωθούν με την ελπίδα κάποτε, κάποιος, να τα βρεί και να μάθει τι πραγματικά έγινε την εποχή εκείνη. Και αυτό πράγματι έγινε 1600 χρόνια μετά, στα τέλη του 2ου παγκοσμίου πολέμου από δύο φτωχούς αγρότες που σκαβοντας "τυχαία" έπεσαν πάνω στο πιθάρι. Τα κείμενα βγήκαν στο φώς και είναι γνωστά ως "Κείμενα του Νάγκ Χαμμάντι" ή "Βιβλιοθήκη Ναγκ Χαμμάντι".
    Σήμερα η θρησκεία του Εβραιοχριστιανισμού, σε κάθε της δόγμα, οδηγεί τους ανθρώπους σε ανούσιες τυπολατρίες, σε ανούσιους κανόνες και φυσικά τους φοβίζει οτι άν ψάξουν οτιδήποτε πέρα απ την θρησκεία είναι σφάλμα μεγάλο και θα καούν στις φωτιές της ...κολάσεως. Αυτό έχει κάνει στα μυαλά των περισσοτέρων, τον Χριστό ταυτόσημο με την εβραιοχριστιανική σκοταδιστική θρησκεία. Έτσι οι περισσότεροι λένε: «αυτά λέει η θρησκεία, άρα αυτά είπε και ο Χριστός, αυτό είναι ο Χριστός.»
    Δεν είναι έτσι όμως. Δεν είναι καθόλου έτσι.
    Τα κείμενα του Ναγκ Χαμμάντι ανατρέπουν τα πάντα. Αυτά τα κείμενα δείχνουν έναν άλλο Χριστό. Καμία σχέση με τον αυστηρό, μουρτζούφλη Χριστό που παρουσιάζει η θρησκεία του Εβραιοχριστιανισμού. Έναν Χριστό που είναι τόσο απλός και προσιτός στον καθένα προσωπικά, αφού ήρθε για τον καθένα απο εμάς. Είναι ο Χριστός που μας καλεί να γνωρίσουμε την Αλήθεια. Την αλήθεια που η θρησκεία κρύβει από τους ανθρώπους. Ο Χριστός ήρθε να μας πεί ένα πράγμα. Το ότι ο κόσμος αυτός είναι ψεύτικος και δεν είναι ο κόσμος που Εκείνος δημιούργησε για εμάς. Ήρθε να μας δείξει τον δρόμο,τον τρόπο, να επιστρέψουμε στον δικό Του κόσμο. Στον αληθινό κόσμο!
    Τα κείμενα του Νάγκ Χαμμάντι μας μιλούν -μέσα σε όλα- και για εκείνη την σκοτεινή εποχή. Περιέχουν μεταξύ των άλλων και κείμενα τα οποία αποτυπώνουν την αγωνία εκείνων, που έβλεπαν το έγκλημα αυτό, να λαμβάνει χώρα μπροστά στα μάτια τους. Μας πληροφορούν για την για εκείνους τους σκοταδιστές που έκαψαν τα πάντα και γκρέμισαν και σκότωσαν και κατέστρεψαν δήθεν, στο όνομα του Χριστού, Εκείνοι που απάρτιζαν την αίρεση του μωσαικού νόμου. Αφού νίκησαν όλους εκείνους που ήθελαν να προστατέψουν την διδασκαλία του Χριστού, εκείνους που δεν ήθελαν τον Εβραιοχριστιανισμό, εξαφάνισαν το όνομα τους απο παντού και μας έδωσαν τον Χριστό ως θρησκεία, όπως εκείνοι ήθελαν. Έκαψαν κάθε τι ελληνικό και αφόρισαν όποιον δεν συμφωνούσε μαζί τους.
    Τα όσα λέει αυτή η θρησκεία, γνωρίζουν οι περισσότεροι. Την έχουν στο μυαλό τους ως "Χριστό" και την απορρίπτουν, αφού αντιλαμβάνονται ότι είναι ψεύτικο πράγμα. Δυστυχώς όμως απορρίπτουν και τον Χριστό μαζί, γιατί Χριστός και θρησκεία του Χριστιανισμού, για την πλειοψηφία των ανθρώπων είναι το ίδιο πράγμα.
    Ο Χριστός δεν μίλησε ποτέ για τυπολατρίες, όπως έχουμε σήμερα τα λεγόμενα μυστήρια. Ποτέ δεν όρισε οτι η σωτηρία, το να φύγει κανείς από τον ψεύτικο αυτό κόσμο δηλαδή, και να μεταβεί στον πραγματικό, έρχεται μέσα απο κεί, όπως ψευδώς "περνάει" η θρησκεία για να έχει το μονοπώλιο. Αντίθετα ο Χριστός ποτέ δεν ήθελε τύπους, μόνο ουσία. Και η ουσία μας είπε ποια είναι. Η αγάπη προς όλους. Το να απαλύνουμε τον πόνο και την στεναχώρια που δίνει ο κόσμος αυτός με τα άγχη και τους φόβους του, στους συνανθρώπους, τις συγκρατούμενες ψυχές γύρω μας, μέχρι να φύγουμε απο δώ.
    Ο Χριστός σύμφωνα και με όσα λένε τα Ναγκ Χαμμάντι μας καλεί να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και την αλήθεια, ώστε να επιστρέψουμε εκεί απ όπου κάποτε φύγαμε. Εκεί απ όπου ο ίδιος ήρθε για να μας μιλήσει και να μας θυμίσει το ποιοι είμαστε και που ανήκουμε. Τα λόγια αυτά τα εξαφάνισαν. Δεν τους έπαιρνε να τα αφήσουν μέσα. Δεν τους έπαιρνε να μάθουν οι άνθρωποι την αλήθεια. Κι όμως για κακή τύχη των σκοταδιστών κάποια ελάχιστα σώθηκαν μέσα στο πιθάρι εκείνο, απο θαύμα Θεού.
    Ο Χριστός δεν έχει κανόνες, δεν έχει τυπικά, δεν έχει διαδικασίες, δεν έχει τιμωρίες, έχει μόνο ουσία και είναι μόνο αγάπη. Ο Χριστός δεν έχει τυπολατρίες. Δεν όρισε ο Χριστός κανόνες και τυπικά και εξαναγκαστικά πρέπει. Δεν όρισε ο Χριστός  να του κάνουμε τεμενάδες, ούτε τους έχει ανάγκη. Δεν όρισε ο Χριστός την λεγόμενη ζωή της εκκλησίας, την γεμάτη τυπολατρίες και δεισιδαιμονίες μέχρι σημείου ειδωλολατρείας.
    Όλη η λεγόμενη εκκλησιαστική ζωή έχει μέσα τόσες πολλές τελετές και τόσες πολλές διαδικασίες και τόσες πολλές γιορτές αγίων και τόσα πολλά λάθος παραδείγματα από την εβραϊκή και βυζαντινή ιστορία, αλλά και μετέπειτα που το αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι οι λεγόμενοι πιστοί να ξεχνούν τον Χριστό. Μας έδωσαν έναν Χριστιανισμό που δεν έχει κέντρο του τον Χριστό, απλά έχει ΚΑΙ τον Χριστό μέσα σαν όνομα, καπου σε μία γωνία, πίσω απο τα χρυσάφια, τις παντόφλες του Νεκτάριου και τα γυαλιά του Παίσιου.
    Το πολύ απλό λοιπόν μήνυμα του Χριστού, που ήταν ότι: « Ο Κόσμος αυτός είναι ψεύτικος, μην σκάτε, μην στεναχωριέστε για εδώ μέσα. Υπάρχει αλλού πραγματική χαρά, πίσω στον πραγματικό κόσμο, και σας δείχνω (Εγώ είμι η οδός) τον δρόμο για να γυρίσετε εκεί που ανήκετε πραγματικά, εκεί απ όπου φύγατε.» έγινε κατεβατά. Έγινε μεγαλοαναλύσεις, έγινε τυπολατρία, έγινε θρησκεία. Ξύλινος ψεύτικος λόγος, διδασκαλίες που ενώ πρεσβεύουν δήθεν Χριστό, είναι αντίθετα απ αυτά που ο Χριστός είπε και έδειξε.
    O Αναστημένος Xριστός όμως, που ζεί αναμεσά μας και δεν είναι καπου αόριστα και μακριά περιμένει συνεχώς τον καθένα και την καθεμία από εμάς να θελήσει να Τον γνωρίσει και να τον ακολουθήσει, απορρίπτοντας τον κόσμο αυτό και όλα όσα αυτός δίνει, και να Του ζητήσει , να τον πάρει πίσω στον πραγματικό κόσμο και Εκείνος θα Τον οδηγήσει στις πύλες της Γνώσης, στην Αλήθεια και στο Φώς. Εκείνος μας είπε :
    Κατα Ιωάννην.14,6 ἐγώ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή· οὐδεὶς ἔρχεται πρὸς τὸν πατέρα εἰ μὴ δι᾿ ἐμοῦ.
    Ματθ. 7,7 Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
    Ματθ. 7,8 πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιγήσεται.
    Μιλήστε Του απλά, όπως σε έναν φίλο σας και ζητήστε Του να σας οδηγήσει.
    Ελευθερώστε το μυαλό σας και γνωρίστε τον Χριστό.
    IHΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ
    Πηγή : Γιατι και Πώς Ζουν Ανάμεσά μας,Το ένοχο μυστικό, - Δημοσθένης Λιακόπουλος

    EΛ ΗUNTER 888

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ