• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

    Σωτηρία: Τι είπε ο Χριστός και τι όρισαν οι άνθρωποι

    "Σώσε την ψυχή σου", "Σωτηρία της ψυχής", πασίγνωστες φράσεις, που σίγουρα όλοι έχουμε ακούσει.


    Ακούγονται κυρίως εντός χριστιανικών ναών, σε ομιλίες ιερέων, θεολόγων και υπάρχουν ακόμη και σε κείμενα θρησκευτικού περιεχομένου στο διαδίκτυο. Αμφιβάλω όμως προσωπικά, αν το 99% όσων τις ακούνε, αλλά και όσων τις χρησιμοποιούν μπορούν να τις καταλάβουν.
    Πόσοι έχουν ξεκάθαρα στο μυαλό τους τι είναι αλλά και πως επιτυγχάνεται η σωτηρία της ψυχής; Δυστυχώς ελάχιστοι. Αυτή την απάντηση θα προσπαθήσω όσο το δυνατόν πιο απλά να δώσω στο άρθρο αυτό.
    Η ίδια η φράση: "Η σωτηρία της ψυχής" γεννά 3 κύρια ερωτήματα.
    1)Τι είναι η ψυχή;
    2)Τι είναι η σωτηρία;
    3)πως επιτυγχάνεται η σωτηρία;
    1) Τι είναι η λεγόμενη ψυχή;
    Oι μεγάλοι σοφοί της αρχαιότητας και σχεδόν όλα τα πανάρχαια κείμενα όλων των λαών παγκόσμια, με τα οποία δεν ασχολούνται παρά ελάχιστοι στην εποχή μας, μιλούν για τα δύο μέρη, απο τα οποία αποτελείται ο άνθρωπος στον κόσμο αυτό. Το ένα είναι το φθαρτό και θνητό,το λεγόμενο βιολογικό σώμα.Το άλλο είναι αυτό, που πολύ απλοϊκά ονομάζουμε ψυχή, το "είναι" δηλαδή του ανθρώπου. Στην ουσία όταν λέμε άνθρωπος μιλάμε για το αθάνατο "είναι" του",την λεγόμενη ψυχή. Το βιολογικό σώμα δεν είναι παρά ένα μέσο για να αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο αυτό και να αλληλεπιδρούμε μαζί του.
    2) Τι είναι η σωτηρία;
    Όπως δίδαξαν οι περισσότεροι των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων με κορυφαίο τον Σωκράτη, αλλά και όπως ο ίδιος ο Χριστός επιβεβαίωσε, βάζοντας την θεϊκή σφραγίδα, ο κόσμος που αντιλαμβανόμαστε αποτελεί μια υπερρεαλιστική εικονική πραγματικότητα. Στην πραγματικότητα, όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο αυτό, όλα όσα ζήσαμε, ζούμε και θα ζήσουμε, συμβαίνουν μόνο μέσα στο μυαλό μας με έναν ακατάληπτο τρόπο σε με τεχνολογία ασύλληπτη για εμάς.
    Σκεφτείτε ότι ο κάθε άνθρωπος βρίσκεται "κάπου" ακίνητος και σαν σε μία ονειρική κατάσταση παίρνει σώμα σάρκινο και αρχίζει να αντιλαμβάνεται τον κόσμο αυτό. Κάθε άνθρωπος από "εκεί" που βρίσκεται, ελέγχει στην ουσία έναν χαρακτήρα, σαν να παίζει ένα βιντεοπαιχνίδι σε υπολογιστή.
    Οι άνθρωποι είμαστε πανίσχυρα πνευματικά όντα, που κάποτε ζούσαμε σε έναν τέλειο κόσμο, τον κόσμο του Δημιουργού μας, από τον οποίο κάποια στιγμή -σύμφωνα με αρχαία κείμενα και με τα λόγια του ίδιου του Χριστού- φύγαμε. Κάναμε λοιπόν την λάθος επιλογή και όλοι οι άνθρωποι χάσαμε τις δυνάμεις που χάρη στον Δημιουργό μας είχαμε και ξεπέσαμε τόσο που κάθε ανάμνηση από τον φωτεινό εκείνο τόπο ξεχάστηκε. Απο πανίσχυρα όντα του φωτός που ζούσαμε στην απόλυτη ευτυχία και ελευθερία, μετά απο πολλά, φτάσαμε να ζούμε δοκιμαζόμενοι σε τιποτένια νεκρά ζωώδη σάρκινα σώματα στον εικονικό κόσμο-φυλακή του Γιαχβέ και των υπηρετών του, μη γνωρίζοντας ούτε ποιοί είμαστε, ούτε που ανήκουμε, ούτε τι κάνουμε εδώ. Δίχως να θυμόμαστε καν τον Δημιουργό μας, τον Θεό και Πατέρα μας.
    Για να μπορέσουμε να φύγουμε από εδώ και να επιστρέψουμε εκεί που ανήκουμε, ήρθε ο ίδιος ο Δημιουργός μας στον κόσμο αυτόν τον ψεύτικο του Γιαχβέ παίρνοντας ένα σάρκινο σώμα και Αυτός για να μπορέσει να μας μιλήσει. Μας μίλησε και μας είπε τον τρόπο και μας έδειξε τον δρόμο. Μας θύμισε το ποιοί πραγματικά είμαστε και που ανήκουμε. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε όταν ολοκληρώσετε την ανάγνωση του παρόντος άρθρου εδώ.
    Στην κατάσταση που βρισκόμαστε τώρα, είμαστε επικίνδυνοι για τον πραγματικό κόσμο. Ο άνθρωπος στον αληθινό κόσμο έχει τρομακτικά μεγάλες δυνάμεις και για να γυρίσει κάποιος άνθρωπος εκεί,στο τέλειο μέρος που κάποτε ζούσε, οφείλει να κριθεί άξιος και μή επικίνδυνος ωστε να του δοθούν ξανά οι υπερδυνάμεις του. Αυτή η αξιολόγηση με έναν τρόπο ακατάλληπτο συμβαίνει μετά τον θάνατο του σώματος που ο άνθρωπος ελέγχει στον κόσμο αυτό. Και τί θα γίνει με αυτούς που δεν θα κριθούν άξιοι να γυρίσουν στον πραγματικό κόσμο ;
    Στους κόλπους της εβραιοχριστιανικής θρησκείας κυκλοφορούν μεγάλες ανοησίες για το ότι δήθεν ο Χριστός θα τιμωρήσει τους κακούς ανθρώπους στέλντοντας τους στην λεγόμενη κόλαση. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Αυτά όλα είναι αποτέλεσμα άγνοιας, σύγχισης και παρερμνηείας δεδομένων ως επί το πλείστον. Η αλήθεια είναι πάντα απλή ,μαθηματική και λογική.
    Ο Χριστός, το φώς, ο Δημιουργός μας που είναι μόνο αγάπη, αλλά και δικαιοσύνη, δεν θα τιμωρήσει κανέναν στέλνοντας τον στην λεγόμενη κόλαση. Απλά όποιος κριθεί ανίκανος και πάραμείνει στην κυριολεξία επικίνδυνος για τον αληθινό κόσμο, δεν θα πάει εκεί. Δεν θα πάει στον κόσμο του Χριστού, διότι δεν έφτασε στην συνειδητοποιήση, ωστε να γνωρίσει ποιός είναι, που ανήκει και ως εκ τούτου δεν φερόταν με τον τρόπο εκείνο, που έδειξε ο Χριστός, και που φυσικά θα έδειχνε οτι είναι άξιος για να διαχειριστεί τις επουράνιες υπερδυνάμεις, δίχως τον κίνδυνο να τον βγάλουν ελεύθερο στον αληθινό κόσμο και να τα γκρεμίσει όλα. Σκεφτείτε, έστω οτι σε κάποιον δίνεται ένα σαραβαλάκι και βγαίνει στο δρόμο της γειτονιάς του και αρχίζει να πατάει κόσμο, να μπαίνει μέσα σε κτήρια και γενικώς να τα κάνει όλα λίμπα. Θα τον αφήνατε να βγεί στην εθνική; Η ακόμη χειρότερα να του επιτραπεί να πάρει μια Ferrari και να βγεί με αυτή στην εθνική; Μάλλον όχι.
    Σκεφτείτε πόσες φορές βγαίνουμε εκτός εαυτού κάθε μέρα. Τι θα γινόταν αν κάποιος έβγαινε εκτός εαυτού στον αληθινό κόσμο έχοντας υπερδυνάμεις; Πόσο μεγάλο κακό θα έκανε στον τόπο εκείνο και στα μυριάδες πλάσματα του Δημιουργού που ζούν εκεί; Γιαυτό αν κάποιος μείνει επικίνδυνος δεν θα πάει εκεί,γιατί αν πήγαινε οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές.
    Έτσι, αφού κάποιος δεν θα τα έχει καταφέρει τουλάχιστον για αυτό το στάδιο, θα μεταβεί αναγκαστικά σε άλλο περιορισμένο χώρο-φυλακή για μια ακόμη ευκαιρία. Οφείλω εδώ να τονίσω οτι δεν θα ξαναέρθει στον κόσμο αυτό, δεν μιλάμε για την μετενσάρκωση που δέχονται οι ανατολικοί δηλαδή. Το χειρότερο είναι οτι σε αυτόν τον πιο δύσκολο κόσμο που θα πάνε όσοι δεν κριθούν άξιοι να επιστρέψουν στον αληθινό κόσμο, κουμάντο δεν θα κάνει απλά ο Γιαχβέ όπως εδώ, αλλά πολύ πιο επικίνδυνοι εχθροί και τα πράγματα εκεί θα είναι πολύ πιο επικίνδυνα για όσους πάνε, αλλά και πιο πολύπλοκα, όσον αφορά την έξοδο από εκεί.
    Η μετάβαση ενός ανθρώπου, μιάς ψυχής, από τον ψεύτικο αυτό κόσμο του Γιαχβέ, πίσω στον φωτεινό κόσμο του Δημιουργού του, ονομάζεται σωτηρία. Και μάλιστα αυτό εξηγεί και απο πού πρέπει να σωθούμε. Να φύγουμε απο τον ψεύτικο κόσμο και να γυρίσουμε εκεί που ανήκουμε. Αυτός που μπορεί να σώσει κάποιον είναι μόνο ο Χριστός, ο ίδιος ο Δημιουργός μας.
    Κατα Ιωάννην 8,32 Γνωρίσετε την αλήθεια, και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει. Το κριτήριο είναι απλό : θα επιστρέψει στον αληθινό κόσμο,όποιος κριθεί άξιος να του δώσουν και και να διαχειριστεί με ταπείνωση τις πέραν-διανοήσεως υπερδυνάμεις που έχει ο άνθρωπος εκεί.
    3) Πως επιτυγχάνεται η σωτηρία ;
    Είπαμε πρίν ότι αυτός που θα γυρίσει στον πραγματικό κόσμο του φωτός είναι εκείνος που θα είναι σε θέση να διαχειριστεί τις υπερδυνάμεις που έχει ο άνθρωπος εκεί. Πώς λοιπόν κάποιος δείχνει ότι είναι άξιος γιαυτό; Η απάντηση είναι ότι το δείχνει με τις ενέργειές του εδώ, στο πεδίο δοκιμασιών που αντιλαμβάνεται.Η φύση του ανθρώπου είναι η αγάπη και η προσφορά. Το τι είναι αγάπη μας το έδειξε ο ίδιος ο Χριστός μας.Παρά το ότι εμείς αποστατήσαμε από Εκείνον, Τον παρατήσαμε και σηκωθήκαμε και φύγαμε από τον πραγματικό κόσμο,Εκείνος ήρθε 
    εδώ κάτω που ζούμε μέσα στη νέκρα να μας σηκώσει και να μας ξαναφέρει στην ζωή.
    Έζησε ανάμεσά μας και μας είπε τον τρόπο και μας έδειξε τον δρόμο που οδηγεί πίσω στην φωτεινή μας πατρίδα, στον πραγματικό κόσμο απ όπου φύγαμε. Το σκοτάδι όμως δεν κατάλαβε το φώς, Τον χλεύασαν, Τον έβρισαν,Τον βασάνισαν και τέλος Τον Σταύρωσαν.
    Όλα όμως τα υπέμεινε, ευρισκόμενος ανάμεσα σε εμάς που τον είχαμε αρνηθεί και που για εμάς είχε έρθει, να μας ξαναπάρει κοντά Του. Ακόμη και πάνω στον σταυρό, όπου εκανε την μεγαλύτερη διδασκαλία αγάπης.
    " Πατέρα συγχώρεσε τους,δεν ξέρουν τι κάνουν" ήταν τα λόγια Του μέσα στον πόνο που προκαλούσε το φριχτό μαρτύριο. Ο Χριστός προσεύχεται επάνω στο σταυρό για τους σταυρωτές Του και τους συγχωρεί, δίνοντάς μας το μύνημα να συγχωρούμε τους άλλους για ότι κακό μας κάνουν λόγω της άγνοιας τους και της προσκόλλησης τους στον ψεύτικο αυτό κόσμο.
    Ο δρόμος της σωτηρίας, ο δρόμος του Χριστού δεν περνά, σε αντίθεση με τις ιστορίες εβραιοχριστιανικής φαντασίας, μέσα από τα λεγόμενα μυστήρια, μέσα από ιερείς και τυπικά. Αυτά τα κάνει κάποιος αν μπορεί να τα κάνει για εκείνον, επειδή τον αναπαύουν, δεν παίζουν κανένα απολύτως ρόλο στο αν θα γυρίσει στον αληθινό κόσμο η όχι. Γιατί ; Διότι το αν κάποιος θα είναι σε θέση να διαχειριστεί τις επουράνιες υπερδυνάμεις που έχει ο άνθρωπος στον αληθινό κόσμο του Δημιουργού δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το αν παίρνει μέρος στις τυπικές λατρευτικές διαδικασίες που άνθρωποι όρισαν.
    Ο Χριστός δεν ζήτησε ποτέ απο εμάς κάτι τέτοιο και εννοείται πως σε αντίθεση με όσα η εβραιοχριστιανική θρησκεία όρισε τον 4ο αιώνα με εβραϊκου τύπου εξαναγκασμούς και σκοταδιστική νοοτροπία ενάντια στην απλότητα των όσων είπε ο Χριστός, καμία τυπική διαδικασία ΔΕΝ είναι ...υποχρεωτική για να...σωθεί κάποιος. Στην ουσία δηλαδή αν κάποιος κάνει οτι είπε ο Χριστός,δεν χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο, όλα τα άλλα είναι άχρηστα όσον αφορά την σωτηρία του, αφού δεν τα όρισε ο Χριστός αλλά η εβραιοχριστιανική σκοταδιστική θρησκεία της Μαύρης Μασονίας, της Μαύρης Αδελφότητας.
    Η σωτηρία έχει να κάνει με το πως φέρεται ο άνθρωπος στους γύρω του. Έχει να κάνει με το πως νιώθει μέσα του. Έχει να κάνει με το κατά πόσο έχει συνειδητοποιήσει το ποιός είναι, ποιά είναι η φύση του, που ανήκει, αφού αυτό τον οδηγεί και στις αντίστοιχες επιλογές σε κάθε κατάσταση της ζωής του εδώ, στον ψεύτικο κόσμο. Η λεγόμενη σωτηρία δηλαδή ερχεται ΜΟΝΟ μέσα απο την ουσία.
    Ο Χριστός μας ξεκαθάρισε και κάτι, οτι όποιος ζητάει παίρνει και μας είπε να ΖΗΤΑΜΕ με χαρά να γυρίσουμε στον δικό Του κόσμο, εκεί που ανήκουμε και να φύγουμε απο αυτόν τον ψεύτικο σκοτεινό κόσμο του Γιαχβέ Σατανά.
    Λουκ. 12,29 Και εσείς μην ζητάτε τι θα φάτε και τι θα πιείτε και μην περιπάσθε με αυτά
    Λουκ. 12,30 Διότι όλα αυτά τα ζητούν όλοι.ο Πατήρ σας γνωρίζει πολύ καλά, ότι έχετε ανάγκη
    από αυτά.
    Λουκ. 12,31 Εσείς να ζητάτε μόνο την βασιλεία του Θεού και όλα τα άλλα θα σας προστεθούν
    Α Ιω. 2,15 Μήν αγαπάτε τον κόσμο(αυτό),ούτε αυτά που έχει ο κόσμος.
    Άν κάποιος αγαπά τον κόσμο,δεν υπάρχει η αγάπη του Πατέρα(του Θεού) μέσα του.
    Η βασιλεία του Θεού, ή βασιλεία των ουρανών είναι ο πραγματικός κόσμος του Δημιουργού μας, το μέρος όπου ανήκουμε. Αυτό, που είναι η πεμπτουσία της αλήθειας του Χριστού, δεν τονίζεται πουθενά. Αντίθετα τονίζονται συνεχώς οι τυπικές λατρευτικές διαδικασίες που όρισαν οι άνθρωποι της μαύρης μασονίας όταν έστησαν την εβραιοχριστιανική θρησκεία.
    Μόνο ένα πράγμα μας είπε ο Χριστός να κάνουμε, για την σύντομη παραμονή μας εδώ. Να απαλύνουμε τον πόνο από τους συνανθρώπους μας γύρω μας, να τους παίρνουμε το άγχος, το βάρος, την στεναχώρια που δίνει αυτός ο παλιόκοσμος, ο οποίος δεν είναι κόσμος που έχουμε έρθει για να ζήσουμε και να έχουμε ευτυχία. Μόνο αυτό το πράγμα μας είπε να κάνουμε, όχι γιατι μας το επιβάλει αλλά γιατί αυτή είναι η ίδια μας η φύση. Μας είπε πως υπάρχει αλλού ζωή αληθινή και ευτυχία, στον πραγματικό κόσμο στο φως και μας έδειξε και τον τρόπο να 
    γυρίσουμε εκεί.
    Ο τρόπος αυτός δεν περιέχει απολύτως καμία τυπική διαδικασία αλλά μόνο την ουσία. Η ουσία είναι η ενεργητική αγάπη, η προσφορά προς τους γύρω μας, απλό και απόλυτα ανέξοδο. Αυτό μιλάει μέσα στην καρδιά του καθενός, δυστυχώς όμως αυτά τα πολύ απλά λόγια δεν ακούγονται σε ομιλίες και κηρύγματα της εκκλησίας. Αντιθέτως ακούγονται ξύλινοι λόγοι, που δεν περιέχουν Χριστό, που δεν περιέχουν αλήθεια, με αποτέλεσμα ο κόσμος να απορρίπτει την θρησκεία αντιλαμβανόμενος οτι πρόκειται για κάτι ψεύτικο, αλλά μαζί με αυτήν απορρίπτει δυστυχώς και τον Χριστό, διότι στο μυαλό των περισσοτέρων Χριστός και θρησκεία του Χριστιανισμού είναι το ίδιο πράγμα.
    Στο σημείο αυτό, μπορεί κανείς να σκεφτεί οτι αφού είναι έτσι τα πράγματα, τότε είναι πρακτικά αδύνατο για τον οποιοδήποτε να σωθεί,αφού κανείς δεν μπορεί να είναι τέλειος. Το ίδιο είχαν πεί στον Χριστό και οι μαθητές Του και έτσι έχουμε την απάντηση έτοιμη απ τον ίδιο τον Χριστό :
    Λουκ. 18,27 Τα ἀδύνατα παρὰ ἀνθρώποις δυνατὰ παρὰ τῷ Θεῷ ἐστιν.
    Με δική του δύναμη κανείς δεν υπάρχει περίπτωση να σωθεί, αλλά αυτά που είναι αδύνατα για εμάς είναι δυνατά για τον Θεό μας. Γιαυτό και ο Χριστός μας είπε, ΖΗΤΑΤΕ να επιστρέψετε στον πραγματικό κόσμο και όλα τα άλλα, όλα όσα χρειάζεσαι για να πας εκεί, θα σου προστεθούν! Αν κάποιος κάνει το ένα βήμα προς τον Χριστό, Εκείνος θα κάνει τα 99 και θα τον πάρει στο φώς.
    Το ένα αυτό βήμα είναι να ζητήσει τον κόσμο του Χριστού και με έναν πραγματικά θεϊκό τρόπο ο Χριστός ο ίδιος θα τον οδηγήσει εκεί, αφού όποιος ζητάει παίρνει. Το πρόβλημα είναι οτι σχεδόν κανείς δεν ζητάει ή αν ζητάει, ζητάει πράγματα του κόσμου αυτού.
    Επίσης ο Χριστός είπε και κάτι ακόμη όσον αφορά την σωτηρία:
    Μαρκ. 13,13 ὁ δὲ ὑπομείνας εἰς τέλος, οὗτος σωθήσεται.
    Αυτός που θα υπομείνει τον κόσμο αυτό, με τα άγχη του,τις στεναχώριες του,τα προβλήματά του και ενεργεί όπως είναι η φύση του, όπως έδειξε ο Χριστός, με ενεργητική αγάπη προς όλους, ως το τέλος της ζωής του στον κόσμο αυτό, εκείνος θα σωθεί. Εκείνος που θα υπομείνει τον πόλεμο που θα του κάνουν καθημερινά οι ασώματοι και ενσώματοι υπηρέτες του Γιαχβέ Σατανά και δεν θα γίνει ένα με το ρεύμα του κόσμου αυτού αλλα θα συνεχίσει να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα ως το τέλος. Μέχρι το σώμα που ελέγχει να πεθάνει και η δοκιμασία του να ολοκληρωθεί.
    Πρός Ρωμαίους 8:12 :
    καὶ μὴ συσχηματίζεσθε τῷ αἰῶνι τούτῳ, ἀλλὰ μεταμορφοῦσθε τῇ ἀνακαινώσει τοῦ νοὸς εἰς τὸ δοκιμάζειν ὑμᾶς τί τὸ θέλημα τοῦ θεοῦ, τὸ ἀγαθὸν καὶ εὐάρεστον καὶ τέλειον.
    (Μήν γίνεστε ένα με τον κόσμο αυτό αλλά να μεταμορφωθείτε ανακαινίζοντας το μυαλό σας έτσι ώστε να μπορεί να διακρίνει ποιο είναι το καλό, ευχάριστο, και τέλειο θέλημα του Θεού). Ο Χριστός είναι πάντα δίπλα στον καθένα και μας είπε, όταν έχετε βάρος και στεναχώρια ελάτε σε εμένα και εγώ θα σας αναπαύω. Μόνοι μας δεν υπήρχε καμία περίπτωση να τα καταφέρουμε, ευτυχώς όμως ΔΕΝ είμαστε μόνοι μας.
    Ιω. 16,33 Στον κόσμο (αυτό) θα έχετε θλίψη, αλλά να έχετε θάρρος,εγώ έχω νικήσει τον κόσμο(αυτό).
    Ευτυχώς, Ιησούς Χριστός Νικά πάντου και πάντα και για πάντα. Αυτή είναι η απόλυτη ελπίδα. Δείτε λοιπόν τα πάντα γύρω σας πιο χαλαρά και ξέγνοιαστα.
    Ελπίζω μετά απο την ανάγνωση του άρθρου αυτού, να έγινε όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρο σε όλους τι είναι η λεγόμενη σωτηρία της ψυχής. Την φράση αυτή την είχα ακούσει δεκάδες φορές στην ζωή μου, με τόσο ξύλινο και ψεύτικο τρόπο που με έκανε να γελάω πολλές φορές. Το οτι το έμαθα (και σίγουρα όχι μόνο εγώ) και πλέον το έχω στο μυαλό μου ξεκάθαρα, το οφείλω στον Δημοσθένη Λιακόπουλο, απο τον οποίο και έμαθα τα όσα έγραψα στο άρθρο αυτό.
    Ιησούς Χριστός Νικά
    ΕΛ HUNTER 888

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ