• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

  Χίος: «Κρανίου τόπος» η περιοχή γύρω από το Κέντρο Φιλοξενίας της ΒΙ. ΑΛ. - Φοβούνται για την ζωή τους οι κάτοικοι (φωτό, βίντεο)

  «Βράζει» κυριολεκτικά η κοινωνία της Χίου με την αθρόα εισροή μεταναστών από την Τουρκία παρά τις «εξαγγελίες» για μείωση των προσφυγικών ροών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Οι μετανάστες επιδίδονται σε κάθε είδους παρανομίες με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να φοβούνται όχι μόνο για την περιουσία τους αλλά ακόμα και για την ίδια τους την ζωή. 

  Χωράφια μέσα στα σκουπίδια, λεηλατημένες αγροικίες, ξηλωμένα συρματοπλέγματα αποτελούν τη σημερινή τραγική εικόνα μίας περιοχής που μέχρι πέρυσι έσφυζε από παραγωγική δραστηριότητα.
  Απελπισμένοι και ταυτόχρονα απογοητευμένοι από την αντιμετώπιση της πολιτείας, οι περισσότεροι από αυτούς δηλώνουν ότι η φετινή χρονιά πήγε χαμένη αφού η οποιαδήποτε απόπειρα καλλιέργειας των χωραφιών τους έπεσε στο κενό

  «Βάλαμε και πατάτες και ζαρζαβατικά και διάφορα άλλα. Όμως ερχόταν και τα ξεφύτρωναν. Όχι όμως για να τα φάνε. Τα πετούσαν στον δρόμο. Προσπαθήσαμε πολλές φορές, όμως η καταστροφή είναι τόσο μεγάλη που πλέον δεν αξίζει τον κόπο», λένε αγρότες.

  Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στις ελάχιστες αγροικίες που βρίσκονται ακριβώς δίπλα στο hot spot.

  «Έδωσα 10.000 ευρώ για να φτιάξω μία κάμαρα να έχω να φτιάχνω έναν καφέ πριν πάω στο χωράφι. Μέσα σε ένα βράδυ τα έσπασαν όλα. Τζάμια, πόρτες, δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Και τι πήραν; Μόνο ένα μπουκάλι ούζο», λέει ο κ. Νίκος Κατσάλας.
  Το σκηνικό εγκατάλειψης επαναλαμβάνεται και λίγα μέτρα μακρύτερα στα χωράφια που βρίσκονται σε ακτίνα 500 μέτρων. Όπως εξηγούν οι κάτοικοι ενώ θα έπρεπε τέτοια εποχή να γίνεται το μάζεμα της ελιάς, οι εκτάσεις έχουν αφεθεί στην τύχη τους.
  «Κανείς δεν τολμάει να πατήσει εδώ μέσα. Παντού υπάρχουν σκουπίδια, κουβέρτες, εκατοντάδες μπουκάλια και περιττώματα. Ποιος θα έρθει να μαζέψει ελιές;», διερωτώνται, χωρίς προφανώς να λαμβάνουν απάντηση. 
  Χίος: Άβατο τα χωράφια περιμετρικά του hot spot της ΒΙΑΛ - Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι  Με πληροφορίες από politischios.gr

  pronews.gr

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ