• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

    Πλησιάζει το τέλος του κόσμου; Υπάρχει μια στις 500 πιθανότητες να έρθει το 2017

    Η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει μία στις πεντακόσιες πιθανότητες να εξαφανιστεί κατά το επόμενο έτος, σύμφωνα με τον Φέργκους Σίμσον, μαθηματικό στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.
    Σύμφωνα με τον Σίμσον υπάρχει πιθανότητα 0,2% να υπάρξει μια παγκόσμια καταστροφή σε κάθε έτος του 21ου αιώνα.

    Ο υπολογισμός του καθηγητή, βασίζεται στη θεωρία του Doomsday που υποστηρίζει ότι μπορεί να προβλέψει τον μελλοντικό αριθμό των ανθρώπων που θα ζουν στο μέλλον, δεδομένης της εκτίμησης του συνολικού αριθμού των ανθρώπων που έχουν γεννηθεί μέχρι σήμερα.
    Σύμφωνα με υπολογισμούς του Σίμσον μέχρι στιγμής έχουν γεννηθεί 100 δισ. άνθρωποι και ο ίδιος αριθμός θα γεννηθεί στο μελλον πριν εξαφανιστεί τελείως το ανθρώπινο είδος.
    Κατά τους υπολογισμούς του υπάρχει μια πιθανότητα 13% να μην δει η ανθρωπότητα το τέλος του 21ου αιώνα.
    Ο ερευνητής δήλωσε πως ο κίνδυνος αυτός δεν είναι πολύ μικρός. «Ανεξάρτητα από τα στατιστικά συμπεράσματα, θα ήταν αφελές να πιστεύουμε ότι ο ετήσιος αυτός κίνδυνος παγκόσμιας καταστροφής είναι πολύ μικρός. Σε μια εποχή όπου τουλάχιστον οκτώ κυρίαρχα κράτη έχουν στην κατοχή τους πυρηνικά όπλα, μια τέτοια προσέγγιση φαίνεται τόσο επικίνδυνη και ανεύθυνη».
    Και αν νομίζετε πως η πιθανότητα μια προς πεντακόσια είναι από απειροελάχιστη μέχρι αμελητέα, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι έγιναν άλλα και άλλα, πολύ πιο απίθανα. Η Λέστερ για παράδειγμα είχε πιθανότητα μια στις πέντε χιλιάδες να κόψει πέρυσι πρώτη το νήμα της Premier League. 
    Η μελέτη του Σίμσον είναι πιο αισιόδοξη από άλλες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας. Για παράδειγμα η μελέτη του Βρετανού αστρονόμου Σερ. Μάρτιν Ρίες ανέφερε ότι υπάρχει 50% πιθανότητα να έρθει το τέλος του κόσμου έως το 2100.
    cnn.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ