Μια νοστιμότατη πίτα για το πρωινό σου γεύμα και για συνοδευτικό με το καφεδάκι σου.
To Mamapeinao μας δίνει συνταγή για λαχταριστή ζαμπονοτυρόπιτα.
Υλικά:
250 γρ. κασέρι
250 γρ. γραβιέρα
250 γρ. έμενταλ
250 γρ. κεφαλογραβιέρα
250 γρ. φέτα
250 γρ. ζαμπόν
1 πακέτο (450 γρ.) φύλλο κρούστας
1 λίτρο γάλα
5 αυγά μεγάλα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κουτ. σούπας βούτυρο
Εκτέλεση:
Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη όλα τα τυριά ή τα ψιλοκόβουμε σε κυβάκια. Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. Διαλύουμε (ψιλοκόβουμε) 4 φύλλα, τα προσθέτουμε στα τυριά και τα ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος. Στρώνουμε 5 φύλλα βουτυρωμένα. Αδειάζουμε μέσα όλη τη γέμιση (τυριά, ζαμπόν, σπασμένα φύλλα) και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα. Χαράζουμε ελαφρά τη ζαμπονοτυρόπιτα και χωρίς να την πιέζουμε, την κολλάμε προς τα κάτω. Χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός και προσθέτουμε το γάλα.Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να σταθεί για 15’ στον πάγκο της κουζίνας. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδίσει.
ladylike.gr
To Mamapeinao μας δίνει συνταγή για λαχταριστή ζαμπονοτυρόπιτα.
Υλικά:
250 γρ. κασέρι
250 γρ. γραβιέρα
250 γρ. έμενταλ
250 γρ. κεφαλογραβιέρα
250 γρ. φέτα
250 γρ. ζαμπόν
1 πακέτο (450 γρ.) φύλλο κρούστας
1 λίτρο γάλα
5 αυγά μεγάλα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κουτ. σούπας βούτυρο
Εκτέλεση:
Τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη όλα τα τυριά ή τα ψιλοκόβουμε σε κυβάκια. Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. Διαλύουμε (ψιλοκόβουμε) 4 φύλλα, τα προσθέτουμε στα τυριά και τα ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος. Στρώνουμε 5 φύλλα βουτυρωμένα. Αδειάζουμε μέσα όλη τη γέμιση (τυριά, ζαμπόν, σπασμένα φύλλα) και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα. Χαράζουμε ελαφρά τη ζαμπονοτυρόπιτα και χωρίς να την πιέζουμε, την κολλάμε προς τα κάτω. Χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός και προσθέτουμε το γάλα.Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να σταθεί για 15’ στον πάγκο της κουζίνας. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδίσει.
ladylike.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.