• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

    Την αποχώρηση από την Ρωσία σκέφτεται η Google, επειδή το κράτος αρνείται δημοσίευση των προσωπικών δεδομένων των Ρώσων εκτός συνόρων

    Προβλήματα και σε Ινδία-Κίνα… 
    Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο επικαλούνται οι  ο αμερικανικός κολοσσός  φαίνεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την αγορά της Ρωσίας καθώς αναμένεται να ψηφιστεί και να τεθεί άμεσα σε ισχύ ένα νέο νομοσχέδιο το οποίο θα υποχρεώνει τις εταιρείες τεχνολογίας να διατηρούν όλα τα δεδομένα που αφορούν Ρώσους πολίτες εντός της χώρας. 

    Μέχρι στιγμής όπως αναφέρουν οι Financial Times κανένας εκπρόσωπος της Google δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο. 
    Αξίζει να αναφερθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που «σύννεφα» εμφανίζονται στις σχέσεις της αμερικανικής εταιρείας και της Ρωσικής κυβέρνησης. Μόνο τον περασμένο χρόνο η Ρωσική κυβέρνηση απαίτησε την απομάκρυνση 253 ενεργών links από τη μηχανή αναζήτησης. 
    Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη δράση απέναντι στην Google δεν είναι κάτι νέο. Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες η Ε.Ε με σχετικό ψήφισμα έβαλε και σε θεσμική βάση τις δεσμεύσεις τις οποίες πρέπει να τηρούν οι εταιρείες τεχνολογίας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η Google αντιμετωπίζει και πολύ συγκεκριμένα ζητήματα με την κυβέρνηση της Ισπανίας η οποία από τον ερχόμενο Ιανουάριο θα αναγκάζει την εταιρεία σε πληρωμή και καταβολή αντιτίμου για δημοσίευση οποιοδήποτε άρθρου από Ισπανική εφημερίδα. Η ανακοίνωση της Google ήταν σαφής: «Δεν θα προβάλουμε κανένα ισπανικό μέσο και θα αποχωρήσουμε από την Ισπανική αγορά«. 
    Αξίζει τέλος να υπογραμμιστεί πως είναι πολλά και σοβαρά τα ζητήματα που αντιμετωπίζει πλέον η εταιρεία και σε πολύ μεγάλες αγορές όπως αυτή της Κίνας, αλλά και αυτή της Ινδίας. 
    Αυτό που μένει τελικά να διαπιστώσουμε είναι εάν έφτασε το τέλος του «φιλελευθερισμού» “όπως τουλάχιστον τον εννοούν οι guru της Silicon Valey. 


    pygmi.gr / lithosfotos

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ