• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

    Xειροπέδες στον πλοίαρχο του "Εuropalink"

    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις έπειτα από την πρόσκρουση του οχηματαγωγού πλοίου «Εuropalink», το οποίο τα ξημερώματα της Κυριακής και ενώ κατευθυνόταν προς την Ιταλία έπεσε πάνω στη νησίδα «Περιστέρες», βορειοανατολικά της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα να υποστεί δύο μεγάλα ρήγματα, με ελεγχόμενη εισροή υδάτων.


    Όπως έγινε γνωστό, αργά το βράδυ της Κυριακής συνελήφθησαν στο νησί ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος του «Εuropalink», και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. 

    Μέσα στο πλοίο παραμένουν δέκα τρέιλερ, ένα λεωφορείο και έντεκα επικαθήμενα, που σύμφωνα με δήλωση του ναυτικού πράκτορα πρόκειται να εκφορτωθούν εντός της ημέρας.

    Καθ' όλη τη διάρκεια τη νύχτας, με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας γινόταν απάντληση των υδάτων επί του πλοίου, ενώ από τον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας και τη διαχειρίστρια εταιρεία του «Europalink» πραγματοποιήθηκε προληπτικά πόντιση πλωτού φράγματος. 

    Στη 01.27 τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο λιμάνι της Κέρκυρας κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Cruise Olumpia», το οποίο παρέλαβε 451 επιβάτες του «Europalink», 88 οχήματα και 118 φορτηγά. Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της περιοχής και θα υπάρξει μέριμνα εντός της ημέρας προκειμένου να μεταφερθούν στους προορισμούς τους.

    Στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα στην περιοχή του συμβάντος αναμένεται να μεταβεί σήμερα κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων (ΕΛΥΔΝΑ) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.
    video platformvideo managementvideo solutionsvideo player











    Τι ανέφεραν οι επιβάτες

    Επιβάτες του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου, οι οποίοι ταξίδευαν προς Ιταλία, περιέγραψαν την πρόσκρουση, παρομοιάζοντάς την με σεισμό: «Κοιμόμασταν και ξαφνικά πεταχτήκαμε από τα κρεβάτια μας. Ήταν σαν να είχε γίνει σεισμός. Βγήκαμε έξω και είδαμε να τρέχουν πάνω κάτω τα μέλη του πληρώματος. Ήταν όλοι πανικόβλητοι. Δεν ήξεραν και αυτοί τι ακριβώς είχε συμβεί. 

    » Μόνο ο πηδαλιούχος και ο καπετάνιος ήξεραν το ολέθριο λάθος που είχαν κάνει. Έριξαν το πλοίο πάνω στα βράχια της νησίδας Περιστέρες. Το κακό είναι ότι στις καμπίνες μας δεν υπήρχαν σωσίβια. Η πρώτη ανακοίνωση από τον καπετάνιο έγινε δύο ώρες μετά. Από τις δύο τα ξημερώματα μέχρι και τις 4 δεν μας έλεγε κανένας τίποτα. Μας έδωσαν και φορέσαμε τα σωσίβια, αλλά μέχρι εκεί. Τραγική η κατάσταση. Κρίμα. Οι Ιταλοί διέλυσαν την εταιρεία. Κάνουμε τον σταυρό μας που δεν βουλιάξαμε. Θα θρηνούσαμε εκατοντάδες νεκρούς».

    Το πλοίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Αγκόνα με 692 επιβάτες και 70 μέλη
    πλήρωμα.



    zougla.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ