• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

    Ανατριχιαστικές εισβολές εντόμων... σε αυτιά ανθρώπων

    Μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία, που δε θα ήθελε κανείς να ζήσει

    Τα αυτιά είναι τα όργανα ακοής του ανθρώπου και των ζώων, ενώ επιτελούν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ισορροπίας των οργανισμών.

    Αποτελούνται από το εξωτερικό αυτί, το οποίο έχει τέτοια κατασκευή ώστε να βελτιώνεται η ακοή (το αυτί που είναι ορατό εξωτερικά και ο ακουστικός πόρος), το μέσο αυτί (μετά το τύμπανο) και το εσωτερικό αυτί (με κύριο όργανο τον λαβύρινθο). (Πηγή: Wikipedia)

    Μερικές φορές τα αυτιά αποτελούν το ιδανικό «περιβάλλον» για τη φιλοξενία… εντόμων, γεγονός που… προκαλεί ανατριχίλα και μόνο στη σκέψη ότι μπορεί να συμβεί!

    Διαβάστε παρακάτω μερικές περιπτώσεις ανθρώπων, που «μοιράστηκαν» το πολύτιμο αυτί τους με… διάφορα έντομα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Mental Floss!

    1. Ακάρεα 




    Σύμφωνα με μια ιατρική έκθεση του 2012, ένας 23χρονος πήγε στο νοσοκομείο παραπονούμενος για πόνους στο αυτί. Μάλιστα, όπως είπε στους γιατρούς ένιωθε ότι κάτι κινούνταν μέσα στο δεξί του αυτί. Όταν τον εξέτασαν οι γιατροί, διαπίστωσαν ότι επάνω στην τυμπανική του μεμβράνη υπήρχε ένα μικροσκοπικό, μαύρο, «ξένο σώμα», το οποίο δεν ήταν άλλο από ένα Cimex lectularius στο στάδιο της νύμφης, το οποίο τρεφόταν από το… αυτί του!

    2. Κατσαρίδα




    Ο Hendrik Helmer από το Ντάργουιν της Αυστραλίας ξύπνησε ένα βράδυ από αφόρητους πόνους στο δεξί του αυτί. Αμέσως, υποψιάστηκε ότι κάποιο έντομο θα είχε μπει μέσα σε αυτό την ώρα που εκείνος κοιμόταν.

    Μετά από μερικές αποτυχημένες προσπάθειες να το απομακρύνει μόνος του –πρώτα πλένοντας το αυτί του με νερό και στη συνέχεια με τη βοήθεια μιας ηλεκτρικής σκούπας- αποφάσισε να πάει στο νοσοκομείο.

    Οι γιατροί έριξαν μέσα στο αυτί του ελαιόλαδο και αφού περίμεναν 10 λεπτά μέχρι να ξεψυχήσει το έντομο, αποφάσισαν να το τραβήξουν προς τα έξω. Με έκπληξη διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για μια κατσαρίδα 2,5 εκατοστών.

    3. Αράχνη 




    Μπορεί όταν είστε ξύπνιοι να καταφέρνετε να μένετε μακριά τους, όμως αν θέλουν, οι αράχνες μπορούν να… σκαρφαλώσουν και να τρυπώσουν μέσα στα αυτιά σας!

    Το 2012 μια γυναίκα από την Κίνα πήγε στο νοσοκομείο παραπονούμενη για παρατεμένους πόνους στο αυτί. Όταν την εξέτασαν, οι γιατροί βρήκαν μέσα σε αυτό μια… αράχνη.

    Φοβούμενοι ότι η αράχνη θα προχωρούσε πιο βαθιά μέσα στο αυτί της ασθενούς, αν επιχειρούσαν να την αφαιρέσουν με λαβίδα, οι γιατροί επέλεξαν τη λύση του καθαρισμού με αλατούχο διάλυμα.

    4. Τσιμπούρι



    Το Δεκέμβριο του 2011 ένας κτηνίατρος ιπποειδών στην Ιρλανδία πήγε στο γιατρό, γιατί ένιωθε μια ενόχληση (θόρυβο και ερεθισμό) στο αριστερό του αυτί, την οποία –όπως είπε- είχε για αρκετές εβδομάδες.

    «Νομίζω ότι έχω ένα τσιμπούρι στο αυτί μου» είχε πει ο ίδιος στο χειρουργό που τον εξέτασε, ο οποίος όντως διαπίστωσε ότι η… διάγνωση του ασθενούς του ήταν ολόσωστη!

    «Η εξέταση με μικροσκόπιο αποκάλυψε την ύπαρξη ενός τσιμπουριού σφηνωμένου στην πρόσθια εσοχή, τα πόδια του οποίου ήταν σε επαφή με την τυμπανική μεμβράνη, η οποία είχε εκτεταμένους μώλωπες» ανέφερε μια έκθεση στο New Zealand Medical Journal.



    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ