• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

    ΣΟΚ!!!ΗΓΕΤΗΣ Β.ΠΟΥΤΙΝ!!!ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΩ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΘΑΝΑΤΟΥ!!!ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!

    Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης

    Εδώ και πολύ καιρό έχουμε κάνει, σε άρθρα και σε σχολιασμούς μας στην «Ε.Ω.», λόγο για την τάση της Ρωσίας να επεκτείνει τη γεωστρατηγική και γεωοικονομική της ισχύ πέραν των ορίων που είχε καθορίσει η λήξη του Ψυχρού πολέμου το 1991. Τότε, με την επίσημη διάλυση της ΕΣΣΔ τα Χριστούγεννα του 1991, η ρωσική γεωπολιτική δύναμη γνώρισε μία απίστευτη συρρίκνωση και η Μόσχα απώλεσε το «status» της παγκόσμιας υπερδύναμης. Ακολούθησαν τα «πέτρινα χρόνια» της δεκαετίας του 1990, έως ότου ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατέλαβε στις 31 Δεκεμβρίου του 1999 πραξικοπηματικά την Αρχή, έσωσε τη Ρωσία και (μέσα σε λιγότερο από 15 χρόνια) την κατέστησε εκ νέου μεγάλη δύναμη του πλανήτη!...
    Πρώτιστος στόχος της πουτινικής Ρωσίας, αμέσως μετά τη 15ετή εσωτερική ανασυγκρότηση της χώρας (1999-2014), είναι η επανασυγκρότηση μίας «νέας» ή «μίνι» ΕΣΣΔ, που θα αποτελείται από τις χώρες του λεγόμενου «εγγύς εξωτερικού» της Ρωσίας: τη Λευκορωσία, το Καζακστάν, την Υπερκαυκασία, μέρος της Ουκρανίας (συγκεκριμένα, το ανατολικό της τμήμα συν τη χερσόνησο της Κριμαίας) κτλ. Στο πλαίσιο της νέας αυτής Σοβιετικής Ένωσης δεν θα περιλαμβάνονται οι πλήρως δυτικοποιημένες χώρες και περιοχές, όπως π.χ. οι τρεις βαλτικές Δημοκρατίες (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία), οι δυτικές επαρχίες της Ουκρανίας κ.ά.
    Δεύτερος στόχος της Ρωσίας του Πούτιν, αμέσως μετά την εξασφάλιση των παραπάνω προϋποθέσεων (με τον έλεγχο των ναυτικών βάσεων του βορείου Ευξείνου Πόντου), είναι η κάθοδος προς τα νότια και ο έλεγχος της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου! Βέβαια, για κάτι τέτοιο γεωφυσικό εμπόδιο αποτελεί η Τουρκία, άρα είναι εμφανές ότι στη χώρα αυτή (και ευρύτερα στον ελληνοτουρκικό χώρο, με επίκεντρο το Αιγαίο) θα έχουμε τα επόμενα χρόνια ραγδαίες εξελίξεις: η Τουρκία θα κινδυνεύσει με διάσπαση της επικράτειάς της, ενώ θα συμβούν αναπόφευκτα συνοριακές μεταβολές, πιθανώς πληθυσμιακές μετακινήσεις κτλ.! Κατόπιν, η Ρωσία θα επιτύχει την πολυπόθητη έξοδό της στη ζεστή θάλασσα της Μεσογείου, με ενδεχόμενη μία «νέα Γιάλτα» με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία η δυτική Μεσόγειος θα ελέγχεται από το αμερικανικό ναυτικό, η δε ανατολική από το ρωσικό. Σε διαφορετική περίπτωση, η Μεσόγειος θα μετατραπεί σε πολεμική κόλαση, με θερμή σύγκρουση Δύσης-Ανατολής για τον ολοκληρωτικό της έλεγχο...
    Μόλις την περασμένη Παρασκευή («Ε.Ω.», 12 Σεπτεμβρίου 2014) αναφερθήκαμε σε παραδόσεις της Ελληνορθοδοξίας, και συγκεκριμένα του Γέροντα Παϊσίου, σχετικά με επικείμενη – λόγω των δραματικών εξελίξεων – διάλυση της Τουρκίας! Αμέσως μετά ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε μια δήλωση-«βόμβα» αναφορικά στη στάση της Τουρκίας απέναντι στους ισλαμοφασίστες του ΙΚΙΛ! Ιδού η σχετική δήλωση του Ρώσου προέδρου: «Η Τουρκία μεταφέροντας έναν σκορπιό στην τσέπη της, θα πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα για αυτό! 2-3 χρόνια αργότερα θα συζητάμε την τρομοκρατία που θα έχουν πραγματοποιήσει οι ισλαμιστές στην Τουρκία»...
    Από την παραπάνω ξαφνική δήλωση του Πούτιν γίνεται για μια ακόμη φορά φανερό ότι, αμέσως μετά το ουκρανικό ζήτημα, θα ανοίξει το ζήτημα της Τουρκίας. Κοινή μοιάζει η μοίρα των δύο χωρών στον σχεδιασμό της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής: διχοτόμησή τους σε ανατολικό και δυτικό τμήμα! Στην Ουκρανία έχουμε ήδη (κατ’ ουσίαν) μπροστά μας αυτή τη διχοτόμηση, αφού η δυτική Ουκρανία, φιλοδυτική και αντιρωσική, είναι πια κάτι ξεχωριστό από τις ανατολικές ουκρανικές επαρχίες (την «ανεξάρτητη» Κριμαία και τη «Νέα Ρωσία»). Κάτι ανάλογο έπεται να δούμε και στην Τουρκία: Τουρκία δυτικά της Άγκυρας, με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη, και ανεξάρτητο Κουρδιστάν στις ανατολικές τουρκικές επαρχίες...
    Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, σχετικά με τις δυνατότητες της Ρωσίας σε μία γενικευμένη πολεμική σύγκρουση στην περιοχή μας, παρουσιάζει η παρακάτω είδηση, που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες στην ιστοσελίδα Defencenet. Επειδή το κείμενο αυτό επιβεβαιώνει και παλαιότερες δικές μας αναφορές, μέσα από τις σελίδες της «Ε.Ω.», το παραθέτουμε εδώ ολόκληρο:
    «Την έναρξη ανάπτυξης του δικού της οπλικού συστήματος Παγκόσμιας Κρούσης, αντίστοιχου του αμερικανικού AHW (Advanced Hypersonic Weapon) ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Yuri Borisov, σε μία εξέλιξη που δείχνει ότι πλέον ο πλανήτης περνά σε μία κούρσα εξοπλισμών που είχε να ζήσει από την εποχή του «ψυχρού πολέμου».
    «Η Ρωσία μπορεί και θα χρειαστεί να αναπτύξει και να κατασκευάσει ένα όπλο Παγκόσμιας Κρούσης, ενώ επίσης θα εστιάσουμε τις προσπάθειες μας και στην ανάπτυξη συστημάτων τα οποία θα αντιμετωπίζουν αυτά τα νέου είδους οπλικά συστήματα καθώς το κύριο στρατιωτικό δόγμα της χώρας μας είναι αμυντικής φύσεως και δεν σκοπεύουμε να το αλλάξουμε. Η κατασκευή του νέου οπλικού συστήματος θα έχει καθαρά αποτρεπτικό χαρακτήρα», είπε ο Borisov.
    Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύσκεψη της ρωσικής κυβέρνησης για τον καθορισμό του ρωσικού εξοπλιστικού προγράμματος 2016-2025 στην οποία προήδρευσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.
    Το πρόγραμμα στρατηγικής παγκόσμιας κρούσης με όπλα ικανά να προσβάλλουν στόχους σε όλη την υδρόγειο εντός 30 λεπτών με συμβατικές κεφαλές ήρθε στη πρόσφατα στη δημοσιότητα (25/26 Αυγούστου) όταν οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει την πραγματοποίηση της δεύτερης δοκιμής του προηγμένου όπλου AHW (Advanced Hypersonic Weapon).
    Η διαφορά από τα όπλα του βαλλιστικού οπλοστασίου, που επίσης μπορούν να πλήξουν μέσα σε 30' οποιονδήποτε στόχο στο πλανήτη είναι ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν συστήματα που να προσομοιάζουν με τις πλατφόρμες εκτόξευσης πυρηνικών όπλων για ευνόητους λόγους.
    Η αμερικανική δοκιμή οδηγήθηκε τελικά σε καταστροφική αστοχία όταν 4 δευτ.  μετά την εκτόξευση  οι ελεγκτές διαπίστωσαν πρόβλημα με το σύστημα δίνοντας εντολή για αυτοκαταστροφή του πυραύλου.
    Σύμφωνα με δυτικούς αναλυτές η  Μόσχα εμφανίζεται  ιδιαίτερα προβληματισμένη και ανήσυχη  στην εμφάνιση τέτοιων όπλων όχι μόνο εξαιτίας των προσπαθειών από τις ΗΠΑ  αλλά  και των συνεχιζόμενων και αλλεπάλληλων δοκιμών της Κίνας η οποία ακολουθεί  κατά πόδας, αν όχι και προηγείται, κιόλας στην ανάπτυξή τους. Τον περασμένο  Ιανουάριο μάλιστα το Πεκίνο είχε προχωρήσει σε μια ακόμη επιτυχημένη δοκιμή του δικού της υπερόπλου των 10 mach του Wu-14 . Ήταν επομένως αδύνατο για την Ρωσία να μείνει πίσω στην ανάπτυξη των συγκεκριμένων υπερόπλων.
    Όπως αναφέρουν ρωσικά ιστολόγια για τη δημιουργία του ρωσικού υπερόπλου των 10 Μach θα χρησιμοποιηθούν τεχνολογίες από το πρόγραμμα του πυραύλου RS-24 Yars (επίσης γνωστού και ως  RT-24 Yars) ο οποίος αναπτύχθηκε από τη Ρωσία ειδικά για την διάτρηση της Νατοϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας που εγκαθιστά το ΝΑΤΟ στην Α. Ευρώπη. Οι τεχνολογίες αυτές αφορούν τα συστήματα κατεύθυνσης και ελέγχου που χρησιμοποιούνται στις 10 ανεξάρτητες κεφαλές του πυραύλου  οι οποίες έχουν δυνατότητα ελιγμών όπως επίσης και του πυραυλικού φορέα του ίδιου.
    Τα όπλα παγκόσμιας κρούσης που αναπτύσσουν Κίνα και ΗΠΑ αφορούν ουσιαστικά ένα υπεραντωτικό σώμα το οποίο μεταφέρεται από ένα πυραυλικό φορέα και ο οποίος το εξαπολύει κατά τη διάρκεια επανεισόδου του στην ατμόσφαιρα. Στο αμερικανικό σύστημα το σώμα αυτό ονομάζεται STARS, (Strategic Target System) όπου ανεμοπορεί προς το στόχο του με ταχύτητα που ξεπερνά τα 6 mach πραγματοποιώντας ελιγμούς με τη βοήθεια ειδικών ρουκετών.
    Τα σώματα αυτά φέρουν συμβατικό φορτίο και προορίζονται για την προσβολή εντοπισμένων στόχων όπως εγκαταστάσεις σιλό βαλλιστικών πυραύλων ενώ οι ΗΠΑ τα προορίσουν ακόμη και για προσβολή θέσεων τρομοκρατών. Το «μυστικό» τους είναι η πολύ δύσκολη αναχαίτισή τους από οποιοδήποτε αντιαεροπορικό σύστημα εξαιτίας της υπερ-υπερηχητικής τους πτήσης αλλά και των ελιγμών που πραγματοποιούν. Φυσικά τα όπλα αυτά εκτός από συμβατικό φορτίο μπορούν να φέρουν και πυρηνικό εάν απαιτηθεί.
    Ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για το πότε θα ξεκινήσει η ανάπτυξη του ρωσικού συστήματος ή για τις τεχνολογίες του, το σίγουρο όμως είναι ότι βρισκόμαστε προ ενός νέου πεδίου στρατιωτικού ανταγωνισμού μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, αλλά αυτή τη φορά και με τη συμμετοχή της Κίνας! Ο Ρώσος υφυπουργός πρόσθεσε πάντως πως όλες οι αποφάσεις της Ρωσίας στην σφαίρα των αμυντικών προγραμμάτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως εξοπλιστικός ανταγωνισμός και προσπάθεια αύξησης των αμυντικών δαπανών. «Αυτό δεν υπάρχει στο σχέδιο και ελπίζω να μην είναι αυτή η υπόθεση», πρόσθεσε».
    Τι άραγε συμβαίνει; Όπως είδαμε και στην παραπάνω άκρως ενδιαφέρουσα είδηση, η Ρωσία δεν το κρύβει καν ότι ετοιμάζεται για γενικευμένο και αιματηρό πόλεμο μακράς διαρκείας! Έστω και αν το νέο υπερόπλο της Μόσχας βαφτίζεται ως «αποτρεπτικό», είναι σαφές ότι απ’ τη στιγμή που δύναται να πλήξει στόχους... οπουδήποτε πάνω στον πλανήτη (!) μέσα σε μισή ώρα, πρόκειται για ένα όπλο προηγμένης τεχνολογίας «ξαφνικού θανάτου», που μας προϊδεάζει για το τι είδους συστήματα θα χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο ενός Γ΄ παγκοσμίου πολέμου...
    Κάποιοι πιστεύουν ότι με μια ανάλογη ρωσική υπεροχή στο πεδίο των εξοπλισμών, η Ρωσία θα μπορέσει τελικά να επιτύχει (ειρηνικά ή στρατιωτικά) τον μέγιστο στόχο της: να καταλάβει ολόκληρη την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, ελέγχοντας πλήρως το γεωστρατηγικό τρίγωνο Ελλάδας-Τουρκίας-Ισραήλ (με άξονα την Κύπρο)! Πρόκειται για το ρωσικό σχέδιο συνομοσπονδιοποίησης της περιοχής, με την ανάδειξη ενός νέου Βυζαντίου στον σημερινό διασπασμένο αιγαιακό χώρο της Ελλάδας και της Τουρκίας. Το όνομα του σχεδίου είναι γνωστό: «Ιωάννης Βατάτζης». Κάτι που σημαίνει την επανασύσταση της «Μεγάλης Ιδέας» των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη. [ΣΗΜ.: για τις προφητείες της ελληνορθόδοξης παράδοσης γύρω από τον «Ιωάννη Βατάτζη», βλέπε το εκπληκτικό ομώνυμο έργο του αγαπητού μας φίλου κ. Γεωργίου Βαλαβάνη, που πραγματοποίησε επανειλημμένες επανεκδόσεις και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το αναγνωστικό κοινό!].

    Πρόγραμμα «Ιωάννης Βατάτζης» λοιπόν. Και, ασφαλώς, αυτοκρατορία χωρίς αυτοκράτορα δεν γίνεται. Γι’ αυτό και η ρωσική εξωτερική πολιτική δεκαετιών επένδυσε τα μέγιστα πάνω στη μορφή με το μουστάκι, που ήδη άλλαξε ολόκληρη την τροχιά της ελληνικής, αλλά και της ευρωπαϊκής, ιστορίας με δυο μόνο λέξεις: Μνημόνιο (2010) και Δημοψήφισμα (2011)! Και τώρα, όπως έχουμε πολλάκις τονίσει, η μορφή αυτή ξεπροβάλλει και πάλι απ’ το ημίφως. Το φωνάζουμε εδώ και καιρό: ετοιμάζει το «χειρουργικό χτύπημα», το Απόλυτο Ηλεκτροσόκ!... Για να πέσει η Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη η περιοχή μας, στο κενό του Δημιουργικού Χάους! «Θα τα αλλάξω όλα», είπε. Και το έκανε... 


    http://www.volcanotimes.com/

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ