• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

    Καλτσόνε στο πιάτο σου...

    Σχετικά με τη συνταγή
    Δυσκολία: Εύκολη
    Σκεύος: Ταψί
    Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
    Ποσότητα για: 4 τεμάχια
    Υλικά συνταγής






    για τη ζύμη

    500γρ. περίπου αλεύρι δυνατό 
    350ml χλιαρό νερό 
    1 φακελάκι ξηρή μαγιά 
    1 πρέζα ζάχαρη 
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    1½ κ.γ. αλάτι

    για τη γέμιση

    1 φλιτζ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ ή χυμό εμπορίου 
    1 κ.σ. ελαιόλαδο 
    ½ κ.γ. ρίγανη 
    ½ κ.γ. ζάχαρη 
    3 φρέσκα μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες 
    8 φέτες μπέικον 
    2 φλιτζ. γκούντα 
    1 πιπεριά κόκκινη 
    3 κ.σ. ελαιόλαδο για επάλειψη
    αλάτι
    Διαδικασία συνταγής

    Σε μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
    Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας. Όταν η ζύμη αρχίσει να μαζεύει, τη μαζεύουμε σε μπάλα.
    Τη βάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για μερικά λεπτά με δυνατές κινήσεις με τις άκρες των δαχτύλων, μέχρι η ζύμη μας να γίνει ελαστική και εύπλαστη.
    Λαδώνουμε ελαφρά ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε με πετσέτα ή διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου μία ώρα σε ζεστό μέρος.
    Όσο ξεκουράζεται η ζύμη, κάνουμε τη σάλτσα. Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά βάζουμε το λάδι και τη σάλτσα μας να πάρουν βράση. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
    Αφού ανέβει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 2 κομμάτια. Ανοίγουμε το φύλλο σε διάμετρο 35 εκ. περίπου το καθένα.
    Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης είτε με τις άκρες των δαχτύλων πιέζοντας με κυκλικές κινήσεις σε αλευρωμένη επιφάνεια, είτε με πλάστη.
    Έπειτα, προσθέτουμε στην μισή πλευρά της πίτσας τα υπόλοιπα υλικά (πρώτα την σάλτσα και μετά τα υπόλοιπα). Διπλώνουμε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο και πατάμε με τα δάχτυλα την ένωση των δύο φύλλων, ώστε να κλείσουν καλά. Στρίβουμε τις άκρες.
    Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια με μαχαίρι και ψήνουμε το καλτσόνε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 °C μέχρι να ροδίσει καλά, για περίπου 20 λεπτά.

    cooklos.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ