• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

    ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σε κοινό ψηφοδέλτιο στις εκλογές!

    Γράφει ο Γιώργος Τρικαλινός
    Όπως αποκαλύπτει σήμερα η iTabloid.gr, η προγραμματική συμφωνία καθυστέρησε να ανακοινωθεί και προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στο εσωτερικό το ΠΑΣΟΚ, καθώς στο παρασκήνιο εξελισσόταν μια σκληρή μάχη. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ζητούσε από τον Αντώνη Σαμαρά να τεθεί επί τάπητος η κοινή κάθοδος των δύο κομμάτων στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση!

    Η “δικαιολογία” για την πρόταση Βενιζέλου ήταν η δημιουργία ενός κοινού μετώπου εναντίον της Χρυσής Αυγής, η οποία, μετά την επιχείρηση συλλήψεων, μετατράπηκε σε “δημιουργία ενός κοινού μετώπου για τη σωτηρία της χώρας”. Στο γαλάζιο επιτελείο βέβαια, αυτή η ιδέα κάθε άλλο παρά άρεσε, με πρώτο- πρώτο το Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, όταν τον ρωτούν για τον Ευ. Βενιζέλο απαντά αυτό το μνημειώδες “Δεν με νοιάζει καθόλου γι’ αυτόν” και “δεν θα ξαναπεράσει το δικό του” (με αφορμή το θέμα των υποβρυχίων).
    Κάλυψη στον Ευ. Βενιζέλο για το θέμα των υποβρυχίων δόθηκε (έχουμε πράμα που… σαλεύει γι’ αυτό και θα τα πούμε σύντομα) και, οι πιέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τον πρωθυπουργό εντάθηκαν και με τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ΠΑΣΟΚ μέχρι και… 0% (στη ΄Γ Αθηνών) η προγραμματική συμφωνία κινδύνευε να τιναχτεί στον αέρα. Ο Αντώνης Σαμαράς, έπρεπε να κρατήσει ισορροπίες, ιδιαίτερα πηγαίνοντας στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτεί (;). Οπότε, δέχθηκε ότι το θέμα θα συζητηθεί από μια βάση…
    Αυτό, βέβαια, το ξέρουν στο ΠΑΣΟΚ και έχει ξεκινήσει ένα δίχως τέλος αντάρτικο από υψηλόβαθμα στελέχη και βουλευτές, που όσο πάει και “χοντραίνει”. Ήδη, έχουν αρχίσει οι φωνές μέχρι και για παραίτηση Βενιζέλου -οι οποίες δεν λαμβάνονται υπόψη- όπως και οι βαρείς χαρακτηρισμοί.
    Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε την προγραμματική συμφωνία ως τον μόνο δρόμο για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, χαρακτηρίζοντάς το “συμφωνία κυβέρνησης- κοινωνίας”.
    «Η κοινωνία μας πιέζει μεν να αντισταθούμε στην τρόικα, αλλά μόλις αντιστέκεσαι σου λένε κάποιοι “πρόσεξε μην κάνεις τζάμπα μαγκιές”. Δεν πρέπει να διασπάται το εσωτερικό μέτωπο» προειδοποίησε στη δευτερολογία του ο Βαγγέλης Βενιζέλος
    Προηγουμένος, βέβαια, είχε γίνει… χαμός. Εκφράσεις όπως “τσιράκια της Τρόικας” και “Βοηθοί του Σαμαρά” έκαναν την Ομάδα άνω κάτω. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, υπεραμυνόμενος της συμφωνίας και του κ. Βενιζέλου, “απέκρουε” τις σφοδρές επιθέσεις ακόμα και ιστορικών στελεχών του κόμματος, όπως οι Κώστας Σκανδαλίδης, Θάνος Μωραίτης, Θεοδώρα Τζάκρη, Μιχάλης Κασσής, Νίκος Σηφοουνάκης, Γιώργος Ντόλιος, Δημήτρης Κρεμαστινός και Γιάννης Κουτσούκος.
    Οι βουλευτές του ζήτησαν να δεσμευθεί ότι δεν θα συγχωνευθεί το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και ότι η προγραμματική συμφωνία δεν αποτελεί και «προγαμιαίο συμβόλαιο» αλλά απάντηση δεν πήραν


    itabloid.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ