• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

    Νουά μοσχαρίσιο με πορτοκάλι

    Σχετικά με τη συνταγή
    Δυσκολία: Εύκολη
    Σκεύος: Κατσαρόλα
    Χρόνος ετοιμασίας: Περισσότερο από 90 λεπτά
    Ποσότητα για: 4 άτομα







    Υλικά συνταγής

    1 κιλό νουά μοσχαρίσιο σε μερίδες ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 3 πορτοκάλια (ο χυμός τους) 1 κ.γ. ρίγανη ¼ κ.γ. κύμινο αλάτι πιπέρι
    1 κ.γ. κορνφλάουρ (προαιρετικά)

    Διαδικασία συνταγής

    Βάζουμε τα 2/4 από το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάουμε το κρέας να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε κι αυτό.
    Σβήνουμε το κρέας με το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε λίγο βραστό νερό. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 2 ½ ώρες. Ενδιάμεσα ελέγχουμε μήπως χρειαστεί κι άλλα υγρά και συμπληρώνουμε, αν χρειαστεί, λίγο ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος.
    Αφού μαλακώσει, προσθέτουμε το κύμινο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
    Αν η σάλτσα μας δεν είναι αρκετά δεμένη, διαλύουμε σε 1 φλιτζανάκι νερό το κορνφλάουρ και το προσθέτουμε στο κρέας. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από την φωτιά.

    Αυτό το ήξερες;
    Τι στοιχεία παίρνει ο οργανισμός σας από το μοσχάρι;
    Το μοσχάρι περιέχει:

    Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων.

    Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης.

    Παντοθενικό οξύ το οποίο βοηθά στο μεταβολισμό λιπών, υδατανθράκων και πρωτεϊνών.

    Φυλικό οξύ το οποίο βοηθά στο σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων και σε νευρικές και αναπαραγωγικές διαταραχές.


    Βιταμίνη Β12 η οποία βοηθά στο μεταβολισμό υδατανθράκων και πρωτεϊνών αλλά και στο σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων.

    cooklos.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ