• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

    Αυστραλία κίνδυνος τσουνάμι από ένα τεράστιο μπλοκ του βυθού που αρχίζει να διαχωρίζεται από Κοραλλιογενή Ύφαλο


    Μετά από ανάλυσει και χαρτογράφηση του πυθμένα στον ωκεανό κοντά στο Great Barrier Reef, στην Αυστραλία οι γεωλόγοι ανακάλυψαν ότι ένα γιγάντιο μπλοκ είναι έτοιμο να ξεφύγει από τον πυθμένα της θάλασσας και θα μπορούσε να προκαλέσει ένα τσουνάμι στο μέλλον.
    Οι ερευνητές λένε ότι ακόμα δεν ξέρουν πότε θα καταρρεύσει, αλλά προειδοποιούν ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα τσουνάμι που θα επηρεάσει τις ακτές της Αυστραλίας. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην τελευταία έκδοση του περιοδικού Φυσικών Καταστροφών ». Οι θαλάσιοι γεωλόγοι λένε ότι η κατάρρευση του πυθμένα της θάλασσας, που είναι γνωστή ως Block Noggin , είναι απλά θέμα χρόνου.
    Σύμφωνα με τον ερευνητή, Dr Robin Beaman, το μπλοκ είναι το αποτέλεσμα μιας υποβρύχιας κατολίσθησης , το οποίο βρίσκεται στο Great Barrier Reef. »
    Αυτό το μπλοκ είναι περίπου 1000 κυβικά μέτρα σε μέγεθος και σιγά-σιγά αρχίζει να σπάει από την άκρη του Great Barrier Reef
    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η μελλοντική κατάρρευση του θα είναι καταστροφική, και μπορεί εύκολα να σπάσει από έναν ισχυρό σεισμό στο εγγύς μέλλον και να δημιουργήσει ένα μεγάλο κύμα στην επιφάνεια.
    Ο Δρ Beaman και οι συνεργάτες του ελπίζουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνική τους σόναρ χαρτογράφησης για τον προσδιορισμό των περιοχών που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να σπάσουν κάτω από το νερό.
    Πηγή: http://www.apocalypsejohn.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ