• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

    Χρόνια πολλά (;) χωρίς λεφτά...

    πηγή: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
    Ο χρόνος διανύει τις τελευταίες του μέρες με σκοπό να δώσει τη θέση του στο νέο έτος 2013 το οποίο φέρνει το ολοκληρωτικό στέγνωμα από ρευστό των μικροαστικών νοικοκυριών. Φόροι, τέλη, μείωση μισθών και συντάξεων. Όλα τα καλά!!! Και όλα για τον  «Ειδικό Λογαριασμό» που ελέγχουν οι δανειστές και από τον οποίο εξοφλούνται πρώτα οι  ίδιοι.


    Η χώρα μας, συνεχίσει να σιγοβράζει στο ζουμί της με τις τελευταίες προβλέψεις της Κομισιόν να φέρνουν το μέσο ποσοστό ανεργίας 2013-2015 στο 21,6%, δηλαδή επτά ποσοστιαίες μονάδες πάνω απ' ότι προέβλεπαν οι δημιουργοί της κατάντιας μας.

    Και να ήταν μόνο αυτό. Τα χειρότερα έρχονται και ξεκινούν πάλι από τους συνταξιούχους αυτού του τόπου  οι οποίοι σε δύο χρόνια από σήμερα θα λαμβάνουν μεσοσταθμικά και σταδιακά 40% λιγότερη σύνταξη από εκείνη που λαμβάνουν οι σημερινοί, ανεξάρτητα από τις μειώσεις που έχουν υποστεί έως τώρα (συμπεριλαμβανομένης εκείνης που θα ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2013).

    Με αυτόν τον τρόπο, λένε οι φωστήρες των μνημονίων, θα διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος (!), καθώς η μεταβολή της συνταξιοδοτικής δαπάνης θα περιοριστεί έως το 2060 στο 1% του ΑΕΠ, αντί του 12,4% που θα ήταν χωρίς αυτήν.

    Εκείνο όμως που δεν προέβλεψαν είναι το πώς θα καταφέρουν να ζήσουν με τις επερχόμενες μειώσεις… Δυστυχώς οι προβλέψεις για το 2013 είναι δυσοίωνες αφού ένας νέος χάρτης διαμορφώνεται και πολλοί από μας θα είναι εξόριστοι μέσα του ή έξω του.





    http://osxoliastistisydras.blogspot.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ