• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

    ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΝΟΣ


    geografia-1-nai


    Κι εφέτος συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση με τα σχολικά βιβλία της Αλβανίας, με το ελληνικό υπουργείο α-Παιδείας να αδιαφορεί, όπως και κατά τα προηγούμενα χρόνια.
    Όχι μόνον οι Αλβανοί μαθητές, αλλά και τα Ελληνόπουλα στην Αλβανία, διδάσκονται εδώ και χρόνια, ότι η Ήπειρος από τον «Σκούμπη» ποταμό ως τον Αμβρακικό Κόλπο, καθώς και η Δυτική Μακεδονία είναι εδάφη αλβανικά, τα οποία «άρπαξαν» οι Έλληνες σοβινιστές και τα κατέχουν.
    Για δε τους Τσάμηδες, αφού δεν αναδείξαμε πανευρωπαϊκά τα εγκλήματά τους και τη συνεργασία με τα γερμανικά στρατεύματα, υπάρχει πλήρης αντιστροφή. Γράφουν ότι «μολονότι οι εκεί Αλβανοί αγωνίστηκαν στο πλευρό του ελληνικού λαού, μετά τον Πόλεμο, οι ελληνικές σοβινιστικές συμμορίες τρομοκράτησαν τον τσάμικο πληθυσμό. Η τρομοκρατία φάνηκε στην απαγωγή των αντρών, στη συγκέντρωση πολλών οικογενειών Τσάμηδων σε ακατάλληλους χώρους ξυλοκοπώντας τους και τρομοκρατώντας τους».
    Στα βιβλία της γεωγραφίας περιλαμβάνεται ότι μεταξύ των «αλβανικών εδαφών» που βρίσκονται εκτός των αλβανικών συνόρων είναι και η Πρέβεζα, η Άρτα, η Ηγουμενίτσα, τα Γιάννινα, τα Γρεβενά, η Καστοριά, η Φλώρινα, που κατέχονται από την Ελλάδα.
    Υπάρχει μια ελληνοαλβανική Διακρατική Επιτροπή που είχε συσταθεί πριν από 15 περίπου χρόνια, η οποία αμείβεται για να μελετά και τα βιβλία. Αφού παίρνουν όμως τον μισθό τους, γιατί να ενδιαφερθούν, αφού άλλωστε δεν τους ελέγχει κανείς;

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ