• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

    Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ «ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ» ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΒΡΟ


    paris-1-nai


    Με εξαιρετική προβολή και ιδιαίτερες τιμές το γαλλικό Μουσείο του Λούβρου παρουσιάζει, ως ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός, τη μεγάλη έκθεση «Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου: Αρχαία Μακεδονία».
    Στην τρίμηνη διάρκειά της η εκπληκτική αυτή έκθεση θα δώσει την ευκαιρία σε αρχαιολόγους, ελληνιστές, ειδικούς αλλά και σε χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν τον πολιτισμό της Αρχαίας Μακεδονίας και τον μοναδικό καλλιτεχνικό της πλούτο.
    Η έκθεση που τελεί υπό την αιγίδα των προέδρων της Γαλλίας και της Ελλάδας, Νικολά Σαρκοζί και Κάρολου Παπούλια, οργανώθηκε από το παρισινό Μουσείο και από το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού. Ειδικοί του Λούβρου και του Αρχαιολογικού Μουσείου της Θεσσαλονίκης συνεργάστηκαν στενά για την παρουσίαση της Ιστορίας της Αρχαίας Μακεδονίας από τους μυκηναϊκούς χρόνους μέχρι την εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
    Κοινός τους στόχος ήταν να συμβάλουν σε μια εκ νέου ανακάλυψη του Μεγάλου Αλεξάνδρου προβάλλοντας την ελληνική καταγωγή του και τις διάφορες πτυχές του μύθου του, πέρα από την εποποιία των στρατιωτικών του κατακτήσεων.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ