• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

    Άρχισαν τα όργανα!..




    Άρχισαν πλέον να βαρούν για τα καλά τα όργανα σε κάθε πτυχή της πολιτικής ή πολιτειακής μας ζωής. Από απειλές ανεξαρτητοποιήσεως βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος μέχρι τη λεγόμενη «Κίνηση των Τριών» υπουργών της κυβέρνησης, αλλά και την ανοιχτή επιστολή του Διευθυντή του Βήματος κ. Στ. Ψυχάρη για παραίτηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας ώστε να διευκολύνει την έξοδο από την κρίση της Χώρας, όλα αυτά δείχνουν έναν μεγάλο και εν εξελίξει πολιτικό Αρμαγεδώνα!..
    Εξελίξεις που δεν πλέον προ των θυρών, αλλά εντός των πυλών της πόλεως!..
    Η ΑΝΟΙΚΤΗ επιστολή που κάνει σήμερα ο κ. Σταύρος Ψυχάρης προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια με την οποία του ζητάει να παραιτηθεί ώστε να διευκολύνει την έξοδο από την εθνική κρίση είναι η αρχή του νήματος του μίτου της Αριάδνης για τις τρέχουσες (και καλπάζουσες, όπως φαίνεται) πολιτικές εξελίξεις! Αλλά δεν στεκόμαστε μόνο εκεί.
    Ένα άλλο σημαντικό πολιτικό γεγονός της ημέρας, που συμπληρώνει τα κομμάτια του παζλ των πολύ σημαντικών πολιτικών εξελίξεων, είναι η λεγόμενη «Κίνηση των Τριών».
    Πρόκειται για την κίνηση τριών ισχυρών υπουργών της κυβέρνησης, όπως της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου, του κ. Ανδρέα Λοβέρδου και του κ. Γιάννη Ραγκούση, η οποία εκδηλώθηκε μόλις χθες μέσα από ένα κοινό άρθρο το οποίο ανήρτησαν στις ιστοσελίδες τους και στο facebook και το οποίο ερμηνεύεται ως απαρχή πολιτικών εξελίξεων!
    Κοντολογίς, οι τρεις υπουργοί – όπως γράφει «Το Βήμα»- καταφέρονται κατά των συντεχνιών -«βαφτίστηκε "κοινωνία" η κάθε συντεχνία, ενώ στην πραγματικότητα οι κοινωνοί καλούνταν να πληρώσουν τα αιτήματα των συντεχνιών, που μόνιμα και σταθερά γίνονταν δεκτά», επισημαίνουν- και καλούν την κοινωνία, πολίτες, διανοούμενους και πολιτικούς να πάψουν να παρακολουθούν σιωπηλοί τις εξελίξεις και να αντιδράσουν με δυναμικό τρόπο!
    «Ήρθε η ώρα της πληρωμής αλόγιστων κατακτήσεων και αλόγιστων εκλογικών νικών, στη διάρκεια της μεταπολίτευσης. Ή θα τα κάνουμε όλα μαζί ή μας περιμένει συμφορά», υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων οι τρεις υπουργοί.
    «Πολύ θετική» χαρακτήρισε την πρωτοβουλία των τριών υπουργών ο ... έτερος των Καππαδόκων και δελφίνος της εξουσίας, υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ επεσήμανε πως αυτή η εβδομάδα είναι «κρίσιμη», καθώς «κρίνονται πολλά, ίσως και όλα».
    Ένα τρίτο πολιτικό σκηνικό, διόλου ευκαταφρόνητο, είναι η αναμενόμενη παραίτηση (ή ανεξαρτητοποίηση) του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος κ. Θ. Ρομπόπουλου τη Δευτέρα, όπως τουλάχιστον εξέφρασε ο ίδιος μιλώντας σε διάφορους ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς σταθμούς.
    Αλλά οι πολιτικές εξελίξεις δεν σταματούν εκεί. Συνεχίζονται και με άλλα «κρούσματα» πολιτικής … αλλοφροσύνης!
    Η «ρουκέτα» περί επικείμενου δημοψηφίσματος που πέταξε προ ημερών ο υπουργός Εσωτερικών Χ. Καστανίδης και δημιούργησε τριβές μέσα στην κυβέρνηση και στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, μόνο τυχαία δεν ήταν. Αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Παρόν» αναφέρουν ότι εντάσσεται σε ένα ευρύτερο, συνολικότερο σχεδιασμό του Γ. Παπανδρέου, σχεδιασμό που έχει απώτερο στόχο την κατά το δυνατό «αξιοπρεπή αποχώρησή του»!
    Κάποιοι άλλοι είναι πιο «τολμηροί». Πιστεύουν ότι εντός των ημερών, ίσως και ωρών, ο Πρωθυπουργός της Χώρας κ. Γ. Παπανδρέου θα ζητήσει διευρυμένη σύγκληση πολιτικών αρχηγών (συμπεριλαμβανομένων και των πρώην Πρωθυπουργών κκ Μητσοτάκη, Σημίτη και Καραμανλή) για εθνική συναίνεση, πράγμα που όπως όλοι γνωρίζουν είναι δύσκολο να συμφωνήσει ο κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ζητάει ξεκάθαρη λύση του λαού, που είναι οι εκλογές!..
    Άρχισαν, λοιπόν, να παίζουν για τα καλά τα πολιτικά όργανα; Σίγουρα ναι!...  Και μάλιστα αυτή τη φορά ακολουθούν όχι μόνον τα κλαρίνα και τα βιολιά, αλλά και οι πίπιζες με τα νταούλια, που βαράνε πολύ δυνατά!.. Μα πολύ δυνατά!...
    Με σεβασμό και τιμή
    ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ